|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 4:45 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Новини от страната
Също като лиценза за всяка фирма - имаш един диск и инсталираш на воля колкото искаш и където искаш стига компютъра да се води на фирмата.
|
| Пон Юни 20, 2016 2:05 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе не знам вие в какви Очилища сте влизали, но по нашенско залите са дарение от някого. а учителите сами си купуват комповете.
|
| Пон Юни 20, 2016 2:32 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Bongo, в този случай виновни са директорите, маса пари се наля за оборудване в образованието. Кандидатстват и министерството одобрява, 20-30% собствено финансиране стига. Лично аз съм пробвал миналата година на училището тук им доставих 11 Intel NUC конфигурации, тази съдействах през Контракс за 12 терминала Ncomputing. Со все лицензи. Та ако някой плаче сам си е виновен, никой няма да дойде да го моли. И общинската администрация е при мен, има си всичко лицензирано и качено на сървъра на министерството, от вин, през антивирусни до sql сървър. Всяка година подаваме справка за лицензите, да е жив и здрав данъкоплатеца, в това число и аз 
|
| Пон Юни 20, 2016 10:03 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Чекайте и аз да направя реклама на широкорекламираните сладкиши с марка "Престиж" - първо ядеш, после гориш. Някой подарил на малкия (аз отдавна не ги забелязвам, заедно с "Траяна") и се зачетох: "Насладки" с 40% мармалад от смокини - вкусни маслени сладки с превъзходен смокинов мармалад, така както ти би ги направил за любимите си хора". Следва половин страница сълзливи словоизлияния за спазване на завети, традиции, натуралност, мир, любов, наслада, прекрасни преживявания и т.н.
И съдържание: - Мармалад от смокини 40% (ябълки, глюкозо-фруктозен сироп, смокини - 2%, желиращ агент...) и следват една камара химии. - Пшенично брашно (да не повярваш!). - Нехидрогенирани растителни мазнини 16% (мазнини - палмова, ший, емулгатор...) и пак една камара химии. - вода, захар, нишесте и пореден списък със съмнителни съставки.
Отворих кутията и като видях "натуралния" вид на пръчиците, нищо общо с тези от опаковката, ми призля при мисълта, че малкият можеше да ме изпревари. Утре няма да тровя кучетата, на гълъбите по ще им понесе стига да ги ядат. Само на сиренето ли да пише "менте"?!
Едит2: тъкмо се зачетох в другия подарък - шоколадови бонбони от Своге с аромат на кайсия, т.е. не с 40% кайсиев мармалад и по древна традиционна рецепта, носеща щастие и наслада. Съдържа продукти с естествен произход, макар и доста обработени. Подразни ме единствено палмовата мазнина, но най-отдолу си го пишат хората: "Шоколадът съдържа растителна мазнина в добавка към какаовото масло".
П.С.: milenjs писал преди мен по предишната тема. Едва ли директорите, парите се изяждат за несвършена работа още в началото и надолу - да го духат или да се спасяват.
Последна промяна bongo_x2 на Пон Юни 20, 2016 11:30 pm, променена общо 2 пъти
|
| Пон Юни 20, 2016 10:28 pm |
|
 |
|
timt
|
Тука си в грешка, до нас има голямо училище и всеки даскал си има служебен лаптоп. Отделно промоции за кабелна, интернет и телефон (на смешни цени). Много зависи от директора. (тоя го хвалят много)
п.п. Ако щеш вярвай но всичко си купувам като плодове и зеленчуци от пазара а в кауфланд като отида чета всичко на ред преди да си го купя.( от там предимно, сладка царевица,лютеница на дерони и тем подобни)
|
| Пон Юни 20, 2016 11:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
eeee. гей парада критикувате, бисквитите не ви харесват, четете дребния текст по опаковките ... абе вие да не се каните да живеете 100-150 години след като аз се спомина ? Защо си натоварвате живота с излишни емоции не мога да разбера, ям всичко, и пия всичко, е почти, веч ене пия кола недиетична че много тлъстея ... ако ми е вкусно ям, какво има слабо ме вълнува, нямам планове да сатвам столетник, дори 60 ми се виждат множко, вас като ви чете човек и почва да се депресира.
|
| Вто Юни 21, 2016 12:14 am |
|
 |
|
bongo_x2
|
Диетичната кола ще те умори по-бърже от винцето със сланинка 
|
| Вто Юни 21, 2016 1:22 am |
|
 |
|
ToHu
|
То винце и сланинка не мори, но както казах няма да живея 100 години я.
|
| Вто Юни 21, 2016 7:01 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
Тия дни ми припомниха един виц от старите ленти - двама евреи си приказват и единия пита: - Ти знаеш ли че Моше станал гей? - Верно ли бе? Значи завлича с пари? - Не бе! В добрия смисъл на думата...
|
| Вто Юни 21, 2016 9:54 am |
|
 |
|
velio
|
Хубава мисъл. Проблема с нея идва като получиш първия инфаркт и останеш на легло без да можеш да станеш и сам да се обслужваш. Не че нещо де, ама това може да продължи бая години... Та в тоя ред на мисли, малко хора доживяват до 100 години, но пък изключително много хора живеят последните си 20 години в "затвор"...
|
| Вто Юни 21, 2016 11:28 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
До сега не съм видял нито един с инфаркт, дето да е останал на легло. Да не би да се бъркаш с някоя друга болест?
|
| Вто Юни 21, 2016 2:03 pm |
|
 |
|
woody
Регистриран на: Вто Юли 31, 2007 2:55 pm Мнения: 1792 Местоположение: София
|
Инсулт?
|
| Вто Юни 21, 2016 2:14 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Инсулт по-става  .
|
| Вто Юни 21, 2016 3:44 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами за едни затвор последните 20 години за други цял живот, който както си го направи. Да изчиташ етикета на всичко което купуваш е малко в повече, твърде много се задълбава в неща които реално не оказват никакво значение, и накрая тия като мен мрът от веднъж, а тия които цял живот са се пазили умират по 3-4 години, в добрият случай ... Всеки си знае, а ако се окажа в затвор за 20 години поне ще имам за какво да си спомням и над какво да мисля, а пък ако съм станал съвсем зеленчук дали ще са 2, 20 или 200 ще ми е все тая, да му мили който ще ме държи жив, аз не държа да ме държат и 2 секунди жив ако се стигне до там.
|
| Вто Юни 21, 2016 4:30 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
М'чи аз да не чета за себе си?! Мен кучета ме яли, а и навремето не съм ял боклуци. Ама като гледам що младежи си изпатиха/заминаха от инфаркт и подобни, пък и как вече и с децата се почва, да не си пазя малкия ли?!
П.С.: ей ся жената ми сервира кисело мляко: било на примоция и вземаш 3 на цената на две, освен това приличало на истинско. Докато го опитах усетих по езика си непривичната консистенция на ментето (нещо като брашно), пък прилича на истинско, т.е. на кисело, защото остават само ден-два до срока му. На етикета пише: "Мляко, закваска.". Сухо мляко?!
Последна промяна bongo_x2 на Вто Юни 21, 2016 10:58 pm, променена общо 1 път
|
| Вто Юни 21, 2016 10:28 pm |
|
|