| Автор |
Съобщение |
|
mountaineer
Ранг: Популярен
Регистриран на: Съб Дек 10, 2005 11:44 am Мнения: 326 Местоположение: Lake Geneva Shoreline
|
 Re: Новини от страната
И аз имам добри впечатления от турците - и в България и другаде. Повечето от тях, дори по-простите, имат много ценното качество да си знаят мястото. Естествено, все ще се намери някой да злоупотреби и с това. Разумните и осъзнатите сред тях едва ли преливат от любов към (ер)доган, също както читавите иранци към аятоласите, читавите руснаци към джуджето (физическо и нравствено), българите към Гоце-Боце и т.н.
_________________ Manners maketh man.
|
| Съб Юни 18, 2016 7:27 pm |
|
 |
|
timt
Ранг: Форумен бог
|
Хубави хора са, работливи, услужливи, на следващите избори Президент и Премиер ще са те. Така де, за какво са ни сегашните. Трябват ни работливи хора не хрантутници.
|
| Съб Юни 18, 2016 8:23 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ако не са от партията на Щирлиц и подобните му - що пък не?! Пък ако не носят турски имена даже няма да разбереш произхода им. Всъщност веднага ще се зачудиш откъде се пръкнаха тези хора, които наистина ги е еня за БГ.
|
| Нед Юни 19, 2016 10:38 am |
|
 |
|
radolin
|
Отварям вчера сайта на търговския регистър и гледам, че им е изтекъл SSL сертификата. Пиша им и им казвам - изеткъл ви е сертификата. Те отговарят: няма страшно, цъкай там да продължаваш напред и недей се плаши! 
|
| Нед Юни 19, 2016 10:46 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Логично е да е така, след като чистачката взима 2000 лева на месец, а администратора 500 лева. Така въщност е било винаги. Сертификатите изтекли или за други домейни или сами са си ги издали или направо ползват някакви примерни.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Юни 19, 2016 10:52 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Айде сега, до сертификатите я докарахме, то цялото правителство е за публична екзекуция а вие с ехванахте за сертификатите, ако си ги оправят по щастливи ли ще се чувствате  .
|
| Нед Юни 19, 2016 12:40 pm |
|
 |
|
radolin
|
Аз да  . Основният ми проблем с това е реакцията им - съветват хората да игнорират педупрежденията и да цъкат "ОК, давай" без много да му мислят. То и без това културата в тази област е на ниско ниво, но пък и от държавните институции да съветват така е безобразие. Хората сивкват, че е ОК да постъпват по този начин и следващия път като получат подобно предупреждение при отваряне на интернет банкирането си пак ще го ингорират.
|
| Нед Юни 19, 2016 12:48 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А бе ти държавен комп в който не е скраднат поне М$ офиса виждал ли си? Номерът е да не се плаща, щото има кой да яде паричките. И по възможност - за несвършена работа, иначе не е тарикатско.
|
| Нед Юни 19, 2016 12:56 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Te държавните М$ са им лицензирани за всички държавни учреждения
|
| Нед Юни 19, 2016 3:27 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Те имат лицензи и плащаме милиони за това, ама администраторите в държавни учреждения са свикнали да теглят торента с все крака и направо кракват, не лицензират.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Юни 19, 2016 8:25 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Ами при нас и да се търси няма Кой да ми каже служебните номера, въпреки опитите. .Да не говорим и че някои твърдят, че БАН не се води държавно учреждение?
|
| Нед Юни 19, 2016 9:34 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Пък ако в някое училище изкопаете лицензиран софт Пък преди време, като почваше жената, мен ме досрамя и започнах проби с всичкото Open Source. Да, ама ш*баното М$ не ще да им чете файловете със 100% достоверност и след дни на крясъци, безсънни нощи и яко псуване й скраднах най-новия М$ офис и от тогава мирясах. А тъпите, бедни и консервативни англичани ползват опън стандарта, сигурно и доста други. А линукс ли?!
|
| Нед Юни 19, 2016 11:40 pm |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Bongo, пак се изказа неподготвен  И в училищата е както в администрацияте, всичко е платено. Дори всеки учител има право на един лиценз лично за него. Също така има и опция за ъпгрейд, необходимо е само наличната конфигурация да има лиценз за по-старата версия. Не знам защо обаче са махнали 7, 8 и 8.1, явно и тук политиката е искаш не искаш - на 10. И ко викаш - няма от къде да изкопаеш. Ха сега отдели една бутилка отлежала кайсиева 
|
| Пон Юни 20, 2016 8:35 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
За училищата и държавната администрация отдавна има сключени договори и те изпозлват корпоративната версия на продуктите, а може дори да има и версия за таквиа учереждения, колко плащат не знам, не ме и интересува. Това че някъде някой администратор или самият даскал може да е инсталирал пиратско копие е друг въпрос, но той така или иначе има право на съвсем истинско 
|
| Пон Юни 20, 2016 1:12 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Специално БАН навремето (win XP) имаха някакви неограничени лицензи - в смисъл имаш един диск и го инсталираш на колкото искаш компютри, стига да се водят счетоводно на БАН. Сега в момента незнам как е.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Юни 20, 2016 1:26 pm |
|
|