|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 4:03 pm
| Автор |
Съобщение |
|
timt
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
Иначе и друг път съм го казвал: БГ турците са по-българи и от нас.
По добре е друг път да не го казваш!
|
| Чет Юни 16, 2016 2:32 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
А ти в истинско турско село стъпвал ли си? Щото селото на баща ми е такова, пък и ежедневно контактувам с "турци".
П.С.: Ся се усетих, че доста хора не различават турчеещите се цигани от етническите турци, истинските цигани и безверните мангали.
Последна промяна bongo_x2 на Чет Юни 16, 2016 2:54 pm, променена общо 1 път
|
| Чет Юни 16, 2016 2:38 pm |
|
 |
|
timt
|
Човек който не си знае историята няма бъдеще! Контактувай колкото си искаш. В бг фирма има турци ама обратният вариант го няма. Били по Българи .......
|
| Чет Юни 16, 2016 2:50 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
timt който не знае бъдещето не знае историята. Не е нужно да си гений да се сетиш, какво ще се случи на тази територия след 20, 50 и 100 години. Както има "идиокрация" за Щатите има си и "идеокрация" и за българия. И тук не говорим за някаква националистична гордост, говоря ти за проста математика 2/1+1/ = 1; 1=0.5; 0.25=0.125 или 2/1+1/=10; 10=50; 50=250. Октай Енимехмедов българин ли е или турчин. Някой българин сети ли се да попита Щирлиц: Защо имаш етническа партия?(Конституция на българия чл.11.(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.) Защо взе 1.5М от държавата? Защо сложи бомба във влака? Защо от ДС веднага скочи в политиката? Защо ближеш гъза на Путин?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Юни 16, 2016 3:57 pm |
|
 |
|
timt
|
Октай Енимехмедов Нито едно от двете, членувал в ДПС после решил да се впусне в бизнеса. Типичен помияр. Ще ми говори карабината за Левски, кой както му е удобно. Блили по Българи, знаеш ли как се дразня на такива приказки от Българи, еничерството незнам дали го има по други ширини. Нашия главатар и той не знае на кого да си събува гащите.
|
| Чет Юни 16, 2016 4:06 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Прост пример: докато "българите" си подхвърлят дупята из чалготеките и мрънкат, че вместо пари хвърлят салфетки - "турците" бачкат яко на село или се учат в града, говорят по-чист български от нас, а жените им вместо да носят бурки си имат известен състав за български фолклор към читалището и обикалят по фестовете. Коментарии?
Пак П.С.: още навремето в селото имаше 4 бъларски къщи, да ги закръглим на 5, три от тях се затриха още тогава, сега май една е оцеляла. Обаче общината функционира, детската градина функционира (за училището не знам), кайсиевите градини са в разцвет въпреки кофти климата напоследък, селското стопанство си върви, а децата им се учат от най-близката гимназия до най-престижните университети в Стамбул. И се връщат!
|
| Чет Юни 16, 2016 4:27 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Това е типично за Турците, те не са лоши хора, дори като цяло с времето стигнах до извода че процентно при тях има повече читави хора от колкото при Българите. Български турчин не помня да ме е прецаквал, дори да се е опитвал, не мога да кажа същото за българите. едно време чисто идиалистически бях много против тях, но с времето си промених мнението. При баша ми работеха много турци, и работеха здраво, и ако ти трябва нещо винаги услужваха. Шьофьора им ме е карал и събот аи неделя до поделенито когато служех, нито веднъж не отказа човека, другите които бяха българи не бяха така, да не говориум че единият и роднина се падаше, все беше зает или го нямаше в къщи, нямаше GSM по онова време. Реалното земеделие се върти от Турци, нашенските тарикати го карат едно на гьотера, усвоявта пари, не си дават много зор, а турците си бачкат, не че и при тях сигурно не се усвояват пари но е по-друго. Като бях в Шумен 90% от клиентелата ми беше от турци, идвта от селата купуват компютри, касови апарати, проектори ... купуват хората, дране голямо падаше и пак купуват, но не идват да живеят в Шумен, може и да са си купили апартаменти, но си живеят на село, бачкат, изкарват пари, идват напазаруват и пак се връщат да бачкат. Българите в момента в който изкарат малко пари и не можеш да ги накараш кофа да преместят камо ли да бачкат здраво.
|
| Чет Юни 16, 2016 4:45 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Темата пак се омаза. Аз бях пуснал това:
|
| Чет Юни 16, 2016 4:59 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е какво да го коментираме ... всичко си е ...
|
| Чет Юни 16, 2016 5:27 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тони, потвърждавам. аз не съм имал кой знае колко вземане-даване, по вилата са работили няколко пъти 'бригади' от турци. идва шефа, разбираме се какво трябва да се направи и за колко. хората бачкат, не се почесват. като трябва нещо - питат и продължават. няма обедни почивки, няма криене в сенките. понеже пазарлъка включва обикновено и храна, като ги питам какво не искат за ядене - бате, не се впрягай, каквото има, това е. накрая кинтите - колкото сме се пазарили, да ти е кеф да им дадеш премия при добре свършена работа. бонго, то какво да коментираме, след като президент, премиер и министрите на аскера и външните работи дори не пеят в един хор, камо ли в една тоналност? чушкопеци. а какво да коментираме не толкова хубавата надка, дето е превъзходителството в южната съседка? никой не я знае къде е, не можеш да я намериш със седмици. във външно не й знаят мобилния, в посолството усукват, казват че ще предадат и толкова. едни местни партньори много искаха да си говорят с нея, среща да си уредят, и след 2 седмици неуспешни опити ме помолиха аз да я издиря. не можах. накрая кандисаха на местния консул, човека свърши някаква работа (което също ме учуди). оказа се, че превъзходителството не седи в столицата, а при дъщеря си в стамбула. съвсем друг е въпроса, кой взема на сериозно жена на висок пост в туркието. нещо като лили талпата в катар, дето не я пуснали на срещата, та наш'та се мотала по плажовете. дипломацията ни е на нивото на цялата държава. уж се подчиняват на боцко, ама са хора на чехлю. а пък цвинокио държи по една папчица за всеки. надка (пък и не само тя, достатъчно е да се погледне списъка с персонала) са трети вид - на всяка манжа се пишат за подправка, ама такава дето ще я направят непоносима за ядене. оная кафявата подправка, дето смърди и била пълна с витамини. ердо също няма какво да го коментираме, да не говорим, че е опасно в личен план - може да заведе дело срещу теб. до къде ще докара страната си преди ремисията след химиотерапията е трудно да се предвиди, мен ме плашат всички варианти. 'службите' пък няма да видят и слон във фоайето на централата си. няколко пъти са ме кеворкирали техни хора на място, които дори не знаеха терминологията. аз не само не бих им давал заплата, щях да ги карам да си плащат за правото да ходят на работа и да си седят в къщи, че да не объркат нещо. с моя скромен опит от над 35 държави, когато съм се замесвал с нашенци - все е имало проблеми (с 1-2 изключения). или просто не ти вършат работа, или клюкарят и интриганстват, къде пред партньори, къде пред 'слушалките'. такива работи съм чел за себе си, че...  от никоя друга нация не съм чувал за сънародник 'мани го тоя, аз ще ти свърша работата'. и това не е от вчера, оня ден или миналия век.
|
| Чет Юни 16, 2016 6:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Джулай 2016
Това изкопах, може да има и промени. Ако не се падаше четвъртък срещу петък - на 100% щях да съм там. А Тутракан е славно градче. Спомням си как преди 10-15г., завърнали се от чужденеция, киснехме пред кабинета на прочут тутракански доктор и коментирахме: "Бооже, каква красота! Трябва само един разтропан кмет, малко субсидии за боядисване и озеленяване, реклама и... аман от туристи  "
|
| Пет Юни 17, 2016 11:17 pm |
|
 |
|
bobihot
|
Работил съм в турска фирма и по-коректно и добро отношение не съм имал. Вкл имаше организирана столова за обяд - включена към доброто заплащане. Както каза Тони на родното място на майка ми, баща ми си беше направил сметката, че само турци са го возили да си свърши някаква работа. Имахме квартиранти дългогодишно- никакви проблеми. Единственият ми проблем беше, дето спорихме с един строител и той ме убеждаваше, че доган бил добър. Познат да ми докаже колко са добри сигньете, си беше взел турски ром. Явно го беше изработил яко, щото псуваше неистово. Явно към ромската безцеремонтност се добавяше някаква що-годе мисъл...
|
| Съб Юни 18, 2016 1:31 pm |
|
 |
|
timt
|
Еми да докараме Анкара тук, щом сте доволни почитатели. Пеевски и той ги тачи. А за Доган не си прав, той е най Големия Пич. То и така и така не знаят Български, мисля че няма да ни е трудно да научим Турски.
|
| Съб Юни 18, 2016 5:03 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Тук говорим за нормалните турци, дето са като теб и мен, а не за изрода ердоган.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Юни 18, 2016 5:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
timt не бъркай нещата, помисли, поработи малко с тях, поразходи се, поработи и достатъчно с Българи .. пък ако не си промениш мнението ОК, аз преди 15-20 години бях точно като теб, турците ми бяха толкова омразни колкото и циганите, по онова време с кеф бих ги изтребал, тормозехме ги по всякакъв начин, и в казармата, и преди това навън, и в училище още преди това, като тормоз е меко казано, правех го с удоволствие и убеждение че е правилно. След това малко по малко мис епромени мнението. Докато продавах iT оборудване, както писах и по-горе някъде 90% от клиентите ми бяха Турци, имаха пари и купуваха за разлика от Българите. За 5-6 години в които се знаимавах с това веднъж някой не възрази, не се опита да ме обижда, не налеъя на бой или нещо друго, а тогава все още ги третирах като цигани, Българите винаги бяха преди тях и то съвсем показно, винаги им вземах повече, макар и клиенти изобщо не се отнасяхме подобаващо с тях, разкарвал съм ги от селата им до офиса ни в Шумен в 1 м сняг за да им натисна 2 копчета на касовия апарат при условие че 2 дни преди това съм бил при тях и можех да им го направя. Ако някой се отнасяше така с мен най-малкото нямаше да пазарувам от него, да не ти кажа че сигурно на вторият път щеше да отнесе шамарите. Да ама не, винаги са се държали добре, с уважение, веднъж не казаха нещо. Малко по малко започнах да осъзнавам че хората не са лоши, че са работливи и търпеливи, добри хора са. няма да ти кажа колко проблеми съм имал с Българи, с които се държах явно твърде добре, винаги съм смятал че клеинта е прав за всичко .. стига да не е циганин или турчин по онова време. Просто хората са си читави, лично аз си бях прдубеден от малък, може би филми, история, разкази ... не знам, просто ги мразех, напълно незаслужено. И ако аз бях султан в Турция повярвай сега нямаше да има и един Българин останал жив, много много отдавна щях да съм изтребил това племе. Не се гордея с това кеото сме, защото сме такива от време оно, отдавна, много отдавна сме станали овце, а може и винаги да сме си били, знам ли, траки, славяни ... не знам кога и защо, но сме се превърнали в много гнусно племе, аз не съм по-добър от другите, сигурно не съм толкова мързелив колкото повечето, но иначе споделям всички останали кусури на нацията.
|
| Съб Юни 18, 2016 6:19 pm |
|
|