Отговори на тема  [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Новини от страната
Абе какво да им ровиш, какъвто първия такъв и последния, малко са тия които взеха пари и започнаха реален бизнес, повечето както получиха първия така събират и 100-тния .. няма разлика. Има хора които сами са направили бизнес но почти всички от тях са тръгнали от нищо, или от нещо но изкарано въпреки строя, не че строя е бил лош, аз не съм работил по това време, малко съм знаел, не мога да говоря, но знам че и по онова време се изкарваха пари с труд, жалко че дядото не доживя промяната, но ни остави първия милион, само дето инфлацията го изяде, нямаше голяма полза от него, милиона де :) и всичко само с работа и то съвсем законно.

Пон Юни 13, 2016 8:43 pm
Профил
Аватар

Да бе ТоНи, кажи сега как преживя мутренските години?
Не се заяждам, още по-малко с теб, но нема начин в БГ някой да е почнал от нулата по деветдесетте и вече да е мултимилионер само с честен труд.

Пон Юни 13, 2016 10:36 pm
Профил

Има, не съм аз, аз не съм и милионер, както казах каквото остави дядото всичко инфлацията го изяде, а ако се чудиш как е изкарано с гледане на животни и земеделие, на всеки два месеца изкарвахме по 16 хил пилета, по скоро изкарваха, аз освен да им късам главите с друго не допринасях :) Освен пилетата беше взел на аренда овощни градини с орехи, отделни няколко бостана с дини и пъпеши, гледаше подправки, ким кимион и др. такива, в годините и какви ли не други неща. Всичко си беше законно, държават изкупуваше повечето но каквто не изкупуваше държавата се продаваше на пазара с 5 пъти по-висока печалба от тази която правиш като продаваш на държавата. Нямам спомен кое колко струваше вече, но ако едно пиле на еидн месец държавата ти го плаща на Х пари, на 2 месеца вече струваше май тройно, като заредиш 16-17 хил едномесечни, и си оставиш 2000 да поотраснат и от тях оставиш 200 да станат още по големи директно на пазара, отедлно си имаше и кокошчици, те снасят яйца а тях пак ги купува или държавата или на пазара. През по-голямата част от живота си не е работил държавна работа, човека е селянин, отрасъл в планината със животните, разбираше от това. Верно че по едно време, това преди да се родя е бил шеф на търговия едро, за малко, избират го защото прави добри сделки но след няколко месеца го вкарват в затвора, оказало се че това място било за наш човек, не за селянин ... пускат го защото не могат да докажат нищо но след това не работи изобщо. Още преди това докато баща ми е бил дете пък е работил за ДЗИ но не на щат а като агент, и това е било законно и позволено, нямаш заплата, вземаш процент, явно не е било зле, още от това време е успял да събере за Opel record, сещаш се тогава колко трявба да платиш за такава кола, още повече някой си селянин от Кръвеник. Почина 86-та, от тогава всичко се заряза, до 92-93 беше добре, повечето пари бяха при бабата, да но инфлацията не прощава, 97-ма всичко се стопи, каквото остана остана колкото да си доживее старините женицата. Тогава не ми вярващше, вярваше в ДСК ... колко пъти и казах да ги сменим в долари ама не. Но мога да ти кажа че хора които по това време са нямали нищо с честен труд в момента имат много, без лъжа, без измама, с работа, много работа, аз работя по 16-17 часа на ден, те работят повече, когато не е с мен жената спи по 4-5 часа на ден и то в най-добрия случай. Така че всичко може, ако минаваш по 50 хил км на месец, живееш в самолета, не знаеш колко е часът и дали е ден или нощ всичко може, има и други които и с по-малко труд го постигат и пак честно. Българина е свикнал да гледа в чуждата паничка и да мисли че всеки който има пари е измамник и или ги е откраднал или са му ги дали от партията, никой обаче и не се змаисля какво е да плащаш по 2 млн заплати всеки месец и да занеш че ако не си свършиш работата тези хора ше стоят без пари. така отстрани е много лесно да кажеш този е измамник, онзи е комунист, този е от ДС пък онзи е човек на бойко или на доган.

Пон Юни 13, 2016 11:40 pm
Профил

bongo_x2 написа:
Да бе ТоНи, кажи сега как преживя мутренските години?
Не се заяждам, още по-малко с теб, но нема начин в БГ някой да е почнал от нулата по деветдесетте и вече да е мултимилионер само с честен труд.

А на въпроса за мутренските години, като мутра само дето ми бяха малко годините, та бях малка мутра. Kаквито и пари да сме имали не са стигали до мен, дали защото първо бях малък а после вече не струваха нищо няма значение, работя от както се помня, буквално, и каквото има. Не се срамувам изобщо, крал съм и съм продавал строителни материали, разкоствал съм кракри за вторични суровини, 3-4 тона алуминий го претопихме от кутии на вторични, по-късно с каквото е модно, авто аларми и централни, но не ги слагах, спирах ги, ако броим че си водехме и едно девойче с нас може и проституция да включиш ама според мен не се брои. После уж поумнях, почнах някакъв реален бизнес, плащали сме, вкл.и на г-н главен секретар по онова време, имаше работа,не се оплаквам. Давах и пари на заем, кой за каквото му трябват кой да си зарежда борсата, кой да си зарежда тревица, все ми е тая. Последните 15 години се заминавам със 100% законен бизнес, нито ме е срам, нито ме гложди съвеста за това какво съм правил. Между всичко това бях и колач, и транжор, и салами правех във фабриката точно на един с комунистически куфарчета. Това за да изкарвам пари, а иначе от 93-та продавам всякакви боклучета, започнах с домашни аларми не вървеше никак, едни мутрагени почнаха да купуват уж да слагат в застрахованите обекти но бързо се разсъхнаха нещата, и автоаларми продавах, моите не съм ги свалял :) но и това не вървеше. 94-та произвеждах почти индустриално усилватели, 95-та вече имах и матрици, нямаше средства достатъчно, каквото се изкарваше бързо се харчеше за глупости, тъкмо щяхме да инвестираме малко фамилни пари но влязох в казармата, после дойде 97-ма пари не остaнаха, руснака отдавна си беше намерил друг доставчик, матриците още ръждясват в някое мазе, а бях разработил не само усилвател, канех се да пускам и тунер и дек ... да ама останаха само на планове. След 97-ма се занимавах със системи за безопасност и охрана, така и до сега с разни междинни включвания.
Колко са ме били полицаите нямам спомен, досие обаче нямам, биеха ни за глупости, те ни биеха, ние ги биехме .... на няколко пъти са ми казвали че ще ми избият семейството, и на няколко пъти съм отговарял че не ми пука, сега съм на друг акъл но тогава съм бил на такъв, доде им продам декодера доста преговори бяха, а като им го продадох вече не им вършеше работа, на мода беше скачащият код :)
Те така изкарах мутренските години, с някои от тези за които се пишеше сме стояли на една маса, или по-скоро аз съм обикалял около масата, сещаш се че на 18 години си просто поредното роботче, въпроса е че за разлика от много други в момента имам съвсем законен бизнес, може да е малък но е законен и не е финансиран от това което съм правил преди, между другото с много хора от мутренските години е така. Тогава изобщо не се мислеше за утре, каквото изкараш днес до два дена е изхарчено или за курви, или за пиене или и за двете, за сметката на телефона в цитрон, а в моя случай и за техника и хоби. Много от хората и сега си имат бизнес, но това няма нищо общо нито с предишното им занимание нито с парите от онова време, те отдавна са в канала. Ако по онова врме бях с 5-10 години по възрастен сигурно щеше да е друго, от сегашната перспектива съм бил голям идиот, можело е да изкарам наистина много пари но не съжалявам за нищо, нито за секунда.
п.с. ако забелязваш поста е в 12:10, ако изключим няколкото поста тук и един два в линкедин от 7 сутринта работя, и днес ми е от кратките дни, много често работя поне до 2-3 и сутринта от 8-9 пак, ако не броим малки изключения трябва да спя поне 6 часа, не мога като жената с 3-4.

Пон Юни 13, 2016 11:59 pm
Профил
Аватар

Ти пък какво му се обясняваш на Бонгото, дето го мързи в червата и все другите са му виновни за неволите.

Вто Юни 14, 2016 1:24 am
Профил

Ами...

Вто Юни 14, 2016 1:46 am
Профил
Аватар

тони,
я си лягай! :yawinkle:

и аз имах един период - ставам през ноща да пикая. гледам плочките в кенефа и се ровя в паметта си къде съм... сега се кротнах, вече не можеш ме изкара от в къщи. много работа води до зомбясване, а от там до скъсаното ластиче е много кратко разстоянието.

Вто Юни 14, 2016 3:06 am
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Ти пък какво му се обясняваш на Бонгото, дето го мързи в червата и все другите са му виновни за неволите.
Във форум се обяснява не само заради един читател, а и заради аудиторията. На мен историята на ТоНu ми беше интересна. :D

За митичните куфарчета с долари си имам мнението, че ако човекът знае как да прави и умножава пари, дали ще тръгне от продадена Жигула и две дедови ниви или от куфар с долари, все тая - ще намери начини. Ако човекът не става, и 100 милиона зелени от лотарията да спечели - ще ги издумка и ще се върне там, от където е тръгнал.
Цитат:
> Ще стане ли светът по-добър, ако богатите раздадат богатството си на бедните?

Добър коментар:

- Разбира се, че няма да стане по-добър. Напротив ще стане по-лош! Бедните често са бедни, защото не могат да управляват рационално ресурсите, които имат. Безмислената консумация е характерна за средите на нискоинтелигентните представители на бедните маси. Получава се нещо от сорта на: Яли, пили, та се насрали! В България има една хубава поговорка по този повод: Дай на идиота пари и му гледай сеира! :)
Цитат:
> Консервативна Швейцария се отказа от безусловния базов доход

Въпреки мащабната кампания, привържениците на ББД не успяха да убедят и привлекат на своя страна по-голяма част от Швейцарците. На референдума от 5-ти юни 2016 година 23,1% (568 905 души) от жителите на Швейцария одобриха тази напредничава идея, а против бяха 76,9% (1 896 963 души). В референдума участваха 46,3% от населението.

Резултатите са доста неочаквани на фона на настроенията в другите европейски държави. Проведената наскоро анкета показа, че 64% от Европа поддържат идеята за ББД.

В Швейцария чрез референдум се предлагаше въвеждане на ББД, при който на всеки пълнолетен швейцарец да се изплащат по 2500 франка ($2562) месечно и по 625 франка ($641) месечно на всеки непълнолетен жител на страната. Независимият политолог Клод Лонгчамп (Claude Longchamp) каза, че защитниците на ББД не са представили убедителна схема за финансиране на идеята.
Из коментари под друга статия:
Цитат:
- Не е добре олигархията да се превръща в обект на поклонение. Едно време богатите, аристократите и прочие всички са ги мразели, а сега ги правят на звезди и идоли, явно в днешно време богатите имат повече влияние над обществото, отколкото в миналото. Някъде писаха, че неравенството между бедни и богати е достигнало най-високите нива за последните 80 години. Пак е по-добре от римско време, когато на императорите са строели храмове за обожествяване.

- Не са ги мразили всички. Това са легенди. Мразели са лошите от тях. А сред богатите има по-малко лоши хора, отколкото сред бедните. Ако направиш бедните богати, ще ти се докаже, че е така. Който мрази богатите, НИКОГА няма да има достатъчно, вечно ще е беден. Самото мразене на богатството означава да се лишиш от доволство. Само едно от многото доказателства е комунизмът, който за 2-3 десетилетия успя да докара всички заразени с тази идея нации до траен фалит. ВСИЧКИ. Да мразиш някого заради богатството му е уродливо, плод на самоубийствена завист и най-вече на простотия. Ужасно лоша и ненавистна простотия. Аз обичам добрите хора и имам резервирано отношение към лошите. Но по богатство не ги деля. Ако някой може да организира бизнес, да дава работа на хората и да печели много, значи може. Това е добре. Ако нямаше такива, сега навсякъде щеше да е глад и бездънна умопомрачителна бедност и глупост. Понеже без хората, способни да организират бизнес, обществата изпадат в колапс, а хората обедняват. Това умение е ценно и изисква качества. Е, сред тези хора има и кофти субекти. Но заради шепа гадове не бих изхвърлил на боклука останалите, заради които живеем сто пъти по-добре. Напредъкът и благоденствието си искат мениджъра, а той си иска мотивацията. Иначе спира да работи усилено и респективно да организира работа на хората. При това много не му дреме, понеже за кадърния и много и малко - все е напълно достатъчно.

- Еееее направо хахха ме разсмя.

- Ами стани богат, а не работник. Сега като си работник, значи някой те е назначил. Назначи се сам, ако можеш, и тогава няма да се смееш.

Вто Юни 14, 2016 5:42 am
Профил

По природа хората не искат да работят а да получават всичко наготово, затова и симпатизират на левите идеи. В момента европа в голямата си част е социалистическа, само дето не са развели червените знамена. Социализма може да е добър строй но хората не са достатъчно добри. Също така по природа хората са егоисти, това обрича на провал всички социално ориентирани строеве. Затова и се лашкаме ту в ляво ту в дясно.
ББД е пълна малоумщина, който го е предложил трябва да бъде убит бавно и мъчително, а който го подкрепя да изкара поне 10 г каторга но уви не е такова времето.
Дедо, плочките отдавна ми говорят и не ме оставят дълго да се чудя ;-) Явно е по наследство, и дядото така, цял живот бачка и бързичко приключи пътя, не работя заради пари, работя защото ми харесва, хоби ми е, докъдето изкарам до там. Хората не осъзнават че много от тези които имат пари никога не са работили за самите пари, те просто са следствие.

Вто Юни 14, 2016 8:08 am
Профил

Опашка за китайски визи.... Това нямаше да го повярвам....

Вто Юни 14, 2016 9:09 am
Профил

ToHu написа:
По природа хората не искат да работят а да получават всичко наготово, затова и симпатизират на левите идеи. В момента европа в голямата си част е социалистическа, само дето не са развели червените знамена. Социализма може да е добър строй но хората не са достатъчно добри. Също така по природа хората са егоисти, това обрича на провал всички социално ориентирани строеве. Затова и се лашкаме ту в ляво ту в дясно.
ББД е пълна малоумщина, който го е предложил трябва да бъде убит бавно и мъчително, а който го подкрепя да изкара поне 10 г каторга но уви не е такова времето.
Дедо, плочките отдавна ми говорят и не ме оставят дълго да се чудя ;-) Явно е по наследство, и дядото така, цял живот бачка и бързичко приключи пътя, не работя заради пари, работя защото ми харесва, хоби ми е, докъдето изкарам до там. Хората не осъзнават че много от тези които имат пари никога не са работили за самите пари, те просто са следствие.

Малко нова теория по темата за човешката природа, комунизма, капитализма и т.н.
http://www.anonymousconservative.com/bl ... on-theory/
С две думи се обяснява разликата между овце и вълци. Кое е характерно за едните и другите, каква е връзката със модерните политически течения в ляво и дясно и т.н. Общо взето е най доброто коеот ми е попадало по темата.

Относно ББД - че е идеята е глупава е ясно - но има един момент който убягва на повечето хора. ББД трябва да замени всички останали соц.помощи. Та ако соц.помощите са раздаване на малка част от надвзетите данъци на част от населението които са на плюс от цялата работа (т.е. паразити) ББД пък по същество преставлява намаление на данъците за всички - не с % от внесеното а с някаква твърда сума, пак е несправедливо но като цяло не толкова колкото в случая със соц.помощи когато едни само плащат други само лапат. По скоро го виждам като опит да се поправи завоя у лево и леващината като цяло - опакован в подаръчна хартия и с панделка, та да може леваците по лесно да се подлъжат. Нещо като разделянето на данъците за сметка на работника и на работодателя въведено от Бисмарк преди 100 и кусур години - като работника е доволен, че работодателя му плаща "повече" от него и съответно си наляга парцалите - щото му е толкова акъла, всъщност няма никакво значение от чие име се плащат парите като все той ги е изработил и все държавата ги е краднала.

Вто Юни 14, 2016 10:09 am
Профил

Аааа с ББД не е така, аз съм и против вскакви социални плащания. Защо да плащаш на хора които не са рбаотили и еидн ден, с аккво ги стимулираш да работят ? От целият социализъм аз ненавиждам точно хуманните му страни, това което всички харесват, именно това е стимулирало и в последствие формирало това което сме днес, мързеливи мрънкала които никога няма да са доволни. Има една приказака че нов бърдак със стари курви не става, по тая логика акоимаше как да подменим изведнъж населението на тази държава бих гласувал с двете ръце за, па ако ще и аз да съм сред сменените.

Вто Юни 14, 2016 4:15 pm
Профил
Аватар

Крайно време беше да си спомним мъдрото "Винаги с Германия и никога срещу Русия". За САЩ нищо не се казва :idea: , а за Турция - няма нужда.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/06/ ... gariia_za/

Чет Юни 16, 2016 11:52 am
Профил

Голям чеп, и без това разстрела е по-евтин от депортирането.... Време е

Чет Юни 16, 2016 2:06 pm
Профил
Аватар

Ех, де да можеше :roll:
Ай ся, не всички са за разстрел! Официално 2М българи са на тяхното дердже, а истината е... не дай Боже!

П.С.: А при такова изобилие на цигани, евреи, арменци и т.н. в БГ, политиците ни да не знаят как да се оправят с няк'ви хамериканци - срам за българския народ!
Иначе и друг път съм го казвал: БГ турците са по-българи и от нас. Всичко друго е пошла политика с цел подкуп. Напр. ДПС спря да крие, че е Щирлиц, други (забравих им името) се бореха за турските субсидии но не успяха, и сега Наместан направи отчаян и по ориенталски смешен опит да ги обладае, но той не е Щирлиц :)
Миии: търси подкупа...

Последна промяна bongo_x2 на Чет Юни 16, 2016 2:35 pm, променена общо 2 пъти

Чет Юни 16, 2016 2:13 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16189 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 417, 418, 419, 420, 421, 422, 423 ... 1080  Следваща