|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 3:59 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Новини от страната
резИлтати в обрзУванието Двойки и на двете матури имат 2325 зрелостници7,466 от 48,471 узрели деца няма да получат дипломи. пълните отличници са едва 131. но пък има 59 абсолютни дебили - нула точки. не ми се смята, но имаш поне 50% шанс да изкараш поне една точка, ако тъпо и упорито отговаряш само с една буква на теста. висока и достойна цел, няма що. догодина абитюрентите за по-лесно да броят 12,12,12... относително добре образовани са едва 4637 (резултати над 5.50 на двете матури). приема само на СУ, ТУ и МА (София) надвишава тази бройка. е, все ще остнат кандидати и за тутраканския филиал на кричимския университет.
|
| Вто Юни 07, 2016 5:40 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Единствения начин да изкараш 0 точки е да знаеш абсолютно всички отговори без грешка за да можеш винаги да посочваш грешния. Например при тото-то. Знаеш ли какъв е шанса да познаеш 43-те изтеглени числа от 49?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Юни 07, 2016 7:34 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Дедо, далеч съм от мисълта да оправдавам калпазаните, НО аз матура не съм минавал. По мое време на матура, която си беше поправителен изпит по съответния предмет се явяваха само тези, които имат обща оценка по предмета под ъъъ ... не помня точно.
|
| Вто Юни 07, 2016 7:49 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми аз съм ходил на матура по математика. по диплома трябваше да имам 5.75, а оценката се удвояваше при формиране на бала за ВМЕИ-то и половин точка можеше да се окаже важна. малко рисковано беше, но така или иначе тъпчеш математика година-две за приемния изпит, та една матура не се очакваше да е проблем. в последствие се оказа, че не е имало смисъл - бях доста над бала, та можех дори да избирам специалности.
|
| Вто Юни 07, 2016 8:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Аз много добре знам как става, като ти казвам че мога значи мога, затова и се дразня на цифрата, ненормално висока е и с рушвета. Това е цена на материал, монтажа на това е отделно. Просто там или има много идиоти, или лапат като за последно.
|
| Вто Юни 07, 2016 8:56 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Е то голямо събитие станаха тия 100 часа! 10 работни дни по 16-18 часа работен ден и ето ти ги. За 2 седмици. Само дето не съм получил 10 бона заплата от това, просто щото никога не съм бил на заплата, което собствено е и проблема в случая, който никой не рачи да спомене. А именно - 100-те часа извънреден труд как са отчетени? По карта за влизане и излизане в сградата? Леко ме съмнява. Без да подценявам ничий труд, всички сме наясно как се работи дори на средно административно ниво в държавна администрация, та и извънредния труд надали е нещо по-различно.
|
| Сря Юни 08, 2016 11:15 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Ми ... трябвали и на жената 10к и си ги "изработила" 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Юни 08, 2016 11:38 am |
|
 |
|
timt
|
При 10 бона на месец, не ти ли се иска да минеш на заплата? Мен ми се иска да работя само извънредните часове  100 кинта на час е добър надник.
|
| Сря Юни 08, 2016 11:40 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Като знам колко задници трябва да излижа и на колко ще дължа "услуга" - никак. 
|
| Сря Юни 08, 2016 1:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е па ... има ... само да има кой да работи 
|
| Сря Юни 08, 2016 4:03 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
Това е по твое желание за повишаване на успеха, не по принуда. BTW, при на с влизаше с изпити по физика и математика. И ТОЙ не е бил перфектен, а и няма нужда... http://rarehistoricalphotos.com/albert-einsteins-matriculation-certificate-1896/
|
| Сря Юни 08, 2016 9:42 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз бях на матура по литература... и едвам я взех с 3-ка. Така, че не смея да съдя днешните деца... Ние в сравнение с тях сме расли в информационен буркан. Сега мозъка им трябва да отработва 100 пъти повече информация, а да отсееш качествената е нещо, което никой не ги учи.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Юни 09, 2016 9:14 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11288 Местоположение: Добрич
|
И аз не съм ходил на матури и като цяло в средното образУвание нямахме никакъв стрес. В смисъл всички даскали ни познаваха толкова добре, че нямаше нужда да се изпитваме изобщо. Даже на защитата на дипломата в техникума единия от даскалите ми (лека му пръст) се бъзикаше, че нямало да ми задават въпроси защото пак съм щял да ги излъжа  За сметка на това в МЕИ-то ударът беше голям, щото там никой не се интересува кой си и защо си, разбираш ли... не разбираш ли. Та беше голям проблем докато се науча аз да водя изпита, щото това определяше оценка а не знанията. Всъщност това май беше основното което научих там 
|
| Чет Юни 09, 2016 10:25 am |
|
 |
|
ToHu
|
И аз бях не само на литература а и на английски нали бяхме няккаъв експеримент в ТМТ-то ... ама чак пък със зор ... изкарах си 4-ка на литературата, не знам как ама ... дайде ми музата, писах писах .. виж англисйкия как я взех идея си нямам, аз до преди да замина за САЩ грам не го знаех.
|
| Чет Юни 09, 2016 5:42 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Хъх, аз пък не бях достатъчно връзкар и почнах с немски. В началото се справях добре, после интересът ми взе да увяхва, а днес си спомням само "гутен морген" и "зинген гълъбкен на керемидкен" (за съжаление).
Че се сетих за един от последните ми изпити: трябваше да се превежда текст, аз бях позакъснял и почнах набърже да ги пиша едни - дори Маркс и Енгелс биха ми завидяли. По някое време преподавателят - Защо не ползваш речник? - Ама то и с речник ли можело?! Почнах отново и доста се смях на предните ми драсканици.
|
| Чет Юни 09, 2016 6:49 pm |
|
|