|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 1:57 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Новини от цивилизования свят
айде да сложа точка на хранителната и работодател/работник дискусията... http://it.dir.bg/news.php?id=22759523Някой продаваше дискети ,но 5" - a Пентагона използват 8"
|
| Пет Май 27, 2016 11:58 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
има 2 железни аргумента: НАСА преди години започна един проект за прехвърляне на архива спътникови снимки. той заемал десетки декари стилажи с ленти. в тях е натъпкана всичко свалено от спътниците, откак ги има. отхвърлили всички оптични носители като нискотрайни, качили всичко на хард-дискове... но запазили и лентите. да не забравяме, че една от причините да пенсионират совалките, е липсата на пресни рад-хард 386ЕХ. интел категорично отказали доставка на нови, защото линията била нарязана преди 20 години, всички знаещи какво е ставало са или пенсионери или поизмрели и нокой няма идея как се произвежда над-микронен процесор по нови технологии. отделно, процедурата по сертификация по днешните критерии ще отнеме години, ако въобще завърши успешно.
|
| Съб Май 28, 2016 7:34 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами какъв е хардуера едва ли има значение. Не знам някой дали се е интересувал от това как е структурирана и работи ICBM но поне на теория организацията е доста ефвктивна и смислена и оодлежи на првнос към други сфери. Хардуера едва ли променя нещо.
|
| Съб Май 28, 2016 9:13 am |
|
 |
|
ToHu
|
|
| Съб Юни 04, 2016 2:02 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Тва е някаква измишльотина. А това си е ежедневие в "my comtry". 
|
| Съб Юни 04, 2016 3:59 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
тони, при теб всичко е от бързане. ако си четеш поста преди да го пуснеш, 99% от грешките ще ги махнеш. по-тъжното е когато и да си прочетеш поста не си виждаш грешките...
аз това го чета, е не баш като гладък текст. виж, неграмотни текстове са ми значително по-трудни/неприятни.
повечето хора разпознават думите като изглед, и чак нещо ако ти задращи окото, се вглеждаш. професионалните коректори са друга бира. баща ми имаше такова око, хвърля един поглед на страницата и вижда грешките. преди да излязат спелерите, често го ползвах като коректор. все намираше по нещо, което съм кълвал буква по буква 3 пъти. жалко, че още нямаме читав синонимен речник за уърда. хартиения не е толкова удобен
|
| Съб Юни 04, 2016 6:21 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами то точно че като си го чета и аз чета така, често си виждам грешката обаче след като съм поствал и уж коригирам, но дали виждам всичко ... това от картинката си го чета без грижи, почти не се забавям, но това е известен факт, просто ми попадна в линкед  Лео ти да не си се установил някъде по африканско бре.
|
| Съб Юни 04, 2016 7:47 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии ползвай една побългарена лисица, например. Подчертава кестерме думичките още докато ги пишеш.
|
| Съб Юни 04, 2016 7:59 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Опазил ме Господ  Преди години се подвизавах за известно време там... Докато свикна, имах усещането, че говорят език, който някак си ми е познат... 
|
| Нед Юни 05, 2016 9:34 am |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
http://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/pro ... video.aspxНа първото видео разкопават половината магистрала, монтират надлез докато в другата половина трафика си върви, после асфалтират и пускат движението - общо 16-17 часа, Холандия. Третото също е впечатляващо - преместиха един надлез докато трафика отдолу си вървеше ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Юни 07, 2016 10:15 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
e, тези хора са прекопали цялата си страна. няколко пъти...
2002 бях ежедневен наблюдател как на летище Шипхол направиха нова писта за тежки самолети (747 основно, 4км дължина). почнаха някъде май, октомври вече кацата джъмбовци. това е 6-тата писта на летището.
когато обявиха търг за модернизацията на пистата в София, Шипхол се яви като кандидат. отсвириха ги, защото нямали достатъчно опит. после направиха нов терминал и чак като го пуснаха, разбраха че нещо не е проектиран както трябва - входящи и изходящи пътници ходят в един коридор. и се стига до комичната ситуация да слезеш на ръкав, да походиш пеша до края на терминала, да слезеш по едни стълби и да хопнат с рейс до подходящ вход на долния етаж за гранична и митническа проверка...
а на наш боцко някакви мухи му бръмчат в тиквата за логистичен терминал в Стара Загора. с писта 2.5км, на която не е кацал самолет 30 години сигурно.
|
| Вто Юни 07, 2016 12:13 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Сигурно едно време е имало и мързеливи холандци, но са се издавили. Всъщност те си имат море, и това море го преграждат и с водни помпи го източват, след което започват да строят инфраструктура.  Между другото, освен водата холандците са успели да спрат и въздуха. How The Netherlands Stopped The Wind: https://www.youtube.com/watch?v=jkdwK_74eEs
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Юни 07, 2016 8:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Всичко може да се прави и тук, въпрос на желание е, обикновенно няма желание, а ако дори има желание се избират некадърни изпълнители, или в най-добрият случай такива които не знаят какво да направят дори и да го искат. Във Вегас повдигнаха цял мост без осезаемо спиране на трафика, то не точно мост а надлез, някой го беше проектирал а друг построил по-нисък, та го повдигаха.
|
| Сря Юни 08, 2016 12:15 am |
|
 |
|
petko_sz
Ранг: Напреднал
|
_________________ Първата жертва на войната пада ... Истината !
|
| Чет Юни 09, 2016 10:49 am |
|
 |
|
StiV
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Съб Фев 05, 2005 10:58 pm Мнения: 284 Местоположение: Varna
|
Все отнякъде трябваше да се започне: http://politikata.net/226441
_________________ Господ прощава, тока не. А глада е по силен от тока !
|
| Пет Юни 10, 2016 11:04 am |
|
|