Отговори на тема  [ 103 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Къде си правите платките ? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Къде си правите платките ?
Я кажете кои платкаджийници са най-добри в отношение цена/качество (да се ограничим до двуслоини платки с всички екстри .. солдермаска метализация печат и прочие).

Наскоро гледах в форума отрицателни отзиви за Микрон 20 ... някои може ли да ми посочи някаква оринтировачна цена за кв/дц от горепосочения тип и да сподели мнение за качеството ...

Чух че селектра са добри ... как стоят цените при тях за кв/дц ...

Накои други популярни имена да има ???? ... Някои да знае има ли някъде в София дето да правят прототипи (еднослоини) чрез фрезоване ?

Вто Фев 21, 2006 8:36 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Извинявйа , но нямаше ли вече таква тема :?

Помня със сигурност , че в една тема падна голямо обсъждане кой къде и какво мнение има , но не съм сигурен че самите коментари тогава бяха по зададенат тема / aka topic ;-) :-)

Вто Фев 21, 2006 9:00 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Аз работя с Микрон20 и имам наблюдения само за тях. Качеството на платките им ме устройва, макар че има какво да се желае още. Нямам наблюдения в/у платките им в дългосрочен план - т.е. дали няма проблем с метализираните отвори след време, понеже бях слушал за нещо такова...
От Селектра имам лоши спомени от преди повече от 2 години - караха ме да променям футпринта на TQFP-80, защото не можели да го направят. Имаше проблем с дебелината на пистите и дистанцията (трябваше ми 8 милса). С много "мрънкане" от тяхна страна, платките станаха сравнително добре, но после се появи кофти проблем - като се опитам да калайдисам някое "островче" за запояване, калая тръгва по пистата под лака... И от тогава не си и помислям за Селектра. Добре че бяха само 2 броя платки за развой.

Вто Фев 21, 2006 9:09 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Да имаше подобна тема : http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopi ... 0&start=15 ..... доста се изговори но почти нищо не се каза за цените ...

Интересуват ме конкретно цените за Селектра и Микрон 20 ... искам да си сметна оринтировачно ...

Спомена се нещо и за правене на прототипи в БАН ??? 8O Ако някои има инфо моля да сподели :)

Вто Фев 21, 2006 9:13 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Русе http://www.set.bg са най добре, защото си правят е-тест и гарантирано ти дават годни платки (не че работят по-качествено защото имах едни 4 слойни на панел и бях поръчал 10 панела а те ми пратиха 20 панела на който по полвината платки бяха задраскани) но режат глави от кръста :)

Микрон-20 става за прототипи, със Селектра внимавай ако правиш 1 платка е ОК, но ако пуснеш 100 половината ще са с късо или подецване, не могат да правят платки с по-малко от 10-12 mils писти

ЗПП Благоевград http://www.pcbbul.com са по-добри от Микрон и Селектра за 100 бр цена, но също виждат зор ако платките имат по-малко от 10-12 mils писти

СПС не обичам защото са големи тарикати и цените им варират спред зависи , както те премерят :) една и съща платка три пъти да ги питаш три различни цени ще ти дадат

Вто Фев 21, 2006 10:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Много лоша реклама направи на Селектра.
Там имам правени 2 платки по няколко броя дето бяха 9 милса пътека 8 милса клиренс. Нямам бракувана от тях. А за останалите дето съм ги правил на 10 милса да не говорим. Имам общо към 200 платки правени там. Нито една брак.
Само веднъж полигоните ми липсваха но това се оказа бъг на DXP-to като се отваря фаила с по стара версия. Вече го няма в новите версии.
А цените им са супер.
Да не би да ти е стара информацията. Моите наблюдения са от година насам.
Сега на панаира пловдив показваха и позлатени платки,преди не правеха такива.

Вто Фев 21, 2006 10:28 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе не знам за вас, ама аз вече рядко имам платки на които да мога да се разпростирам на 12 милови писти или 10 клиренс. Все по често съм с 8 мила писти и клиренс 8.
Да не говорим за преходите. На 20 мила повечето "платкаджии" направо отказват, а 20 мила за BGA са си даже непоносимо големи. Многослойните платки не ги коментирам. За малко бройки (20 тина) е просто кошмар човек да намери някаква поносима цена.

Вто Фев 21, 2006 11:31 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
В Селектра с 10 милса не съм имал проблем. Като ми трябва за чипове 8 милса , правя 8 само докато излезне от чипа, след това на 10, 12 или 15. Па ако има възможност праскам 20, а последната дето я правих си умрях от кеф, щото повечето писти ги направих 30 милса, я силовите по 50 и 100 милса. Защо да се гъчкам на малки милсове и малки клирънси, при положение че ще си отворя само неприятности, да не би да работи по добре устройството. Ся знам, че ще почнете ама за малки платки, за 10 слойни какво да правим, ами има си платкаджийници в Китай, някъде постнах адреса на такава фирма, за 2 седмици доставка ти излиза 50 долара, като не може е Булгаристан, пробвайте в Китай. Хората търсеха даже дистрибутори.
Определено е хубаво, ако платките ще се произвеждат в БГ, преди още да започнете да я правите, да се спрете на определена платкаджийница и да видите какви са им производствените възможности, дори по телефона се обадете, за да чуете информация от 1-ва ръка, и тогава правете платката съобразно възможностите на платкаджийницата. Ако не може да направи писти по-малки от 10 милса, има ли смисъл да ги правите 8 милса ?

Сря Фев 22, 2006 12:05 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Я кажи пак за китайците

Сря Фев 22, 2006 10:28 am
Профил ICQ
Ранг: Популярен

Мнение 
Имам ценовата листа на Микрон, ама е цяла страница, а в момента нямам скенер подръка. Тъй че мога да отговоря за конкретен размер.

Сря Фев 22, 2006 10:33 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Я кажи пак за китайците

http://www.pcbonline.org/products/pricing.php това са китайците. Мисля си да изпробвам при тях, но като гледам нямам сериозна платка та да опра до тях.

Сря Фев 22, 2006 6:05 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Никой ли не е пробвал във Вирус Пловдив. Там са много коректни. Имат и злато

Сря Фев 22, 2006 6:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
asp написа:
Никой ли не е пробвал във Вирус Пловдив. Там са много коректни. Имат и злато

Информацията за тях е много постна. Имат една мижава страничка, в която се съобщава, че правят платки. Ами какви изисквания имат, с какви параметри, нищичко. Ако имаш някаква информация постни я тук, за да знаем какви платки правят.

Сря Фев 22, 2006 6:47 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
ами това им е ценовата листа правили са ми платка с клир 8

Прикачени файлове:
virus_prise.pdf [380.93 KiB]
410 пъти
Сря Фев 22, 2006 7:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Вирус Пловдив, не са ли бившето Биоприборостроене ( гледам, че адреса е пак на Васил Априлов ) ? Щото ако са те, платките им едно време бяха доста зле. Само да се опиташ да разпоиш елемент и цялата метализация може да се отлепи.
Цените им са сходни, като на останалите платкаджийници. То и няма как да е другояче.

Сря Фев 22, 2006 7:13 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 103 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща