|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:50 am
Лаптопско проблемно видео
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Лаптопско проблемно видео
Абе на жената самсуняка ей тъй спря да се зарежда - понечихме да го носим на ремонт, щото още е в гаранция и ония в техно..шит-а казаха да сме го "нулирали" - щял да се оправи. Взех си го в ръчичка, купих на жената едно Lenovo А6000 и отворих самсуняка - буксата е страшно добре запоена. Самата букса като конструкция е много стабилна - та нито е разпоена, нито счупена. Пулих се половин час и най накрая взех да виждам че "не виждам" пинове от към външната част. След още взиране установих че крачетата са се превърнали в нещо синьо-жълто - просто са изядени от електролиза - какви неща са влизали в буксата - само тя си знае. Сега чакам нови букси от Италия (eBay) - 6 лв. парчето, ама талафончето нищо му нема и е с нова батерия. По принцип дата пиновете се ползват за да може телефона да разпознае дали е включен в устройство което не може да даде повече от 500мА но не е задължително в зарядното да има нещо. Та ако се включи в компютър с прекъснати дата пинове, може да тръгне да зарежда на мах и усб-то да го отреже по претоварване.
|
| Чет Май 05, 2016 7:13 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Днес ми остана време само да пусна Дел-чето. Има си лепенка, ама бозъта скрадната, че и калпава. Чудя се дали да не и ръгна направо Server 2008 или е беля на главата? Линукс пак ще си има.
|
| Съб Май 07, 2016 3:27 am |
|
 |
|
timt
|
 |  |  |  | bongo_x2 написа: Уф, пак не съм дописал. Двата излишни крака на батерията се държат като две 10кОма NTCта свързани към минуса и май са изправни. Иначе: USBто не дава признаци на живот, само светва една лампичка ако има захранване. Днес мноо емоции: минах покрай една бакалийка и гледам: Dell Optiplex 780 SFF, двуядрен Intel E5800 3.2GHz, 2G RAM, 160G Disk, портове от паралелен до eSata и само за 95лв. На всичко отгоре си има лепенка за оригинален Win7 с инсталиран такъв, само Linux да му надиш. Връщах се до в къщи за пари... още не съм го пущал, че кое по-напред... Ако всичко е ОК ще ме накарат да взема поне още два  |  |  |  |  |
Ти Dell отварял ли си? Много истинска машинка. За новите не знам ама старите тежаха доста.
|
| Съб Май 07, 2016 9:33 am |
|
 |
|
stefan63
|
Да не цапам темата на Тони за железарии, Bongo, да не си посмял да се оплакваш икономически повече Тез 700 за машинка или само за кабелите към вратата? Баси, мойто Пежо е толкоз.
|
| Сря Май 11, 2016 7:36 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мне, бе! Повредите бяха 3 или повече, но все някаква козметика, които при руски автомобил никога не биха се случили. А парите ги даде майка ми - тя бачкаше яко за да има достойни старини, ама след като се пенсионира, нищо че била с по-малка пенсия - Абсурдистан! И в момента нейните доходи (без да работи) са в пъти над моите. П.С.: И от гръчко и се полага дребна сумичка колкото моята все още неполучена БГ инвалидна, ама стана объркация и не и се ходи до там за да се разправя. Едит на едита: Ако окъся някъде по-навътре дейта пиновете на грамофона на колегата има ли гаранция, че ще тръгне да зарежда, или ще ми се сърди за съпротивлението? Още не съм обърнал платката, че други яйца ми се пекът на гза, ама той напира.
Последна промяна bongo_x2 на Сря Май 11, 2016 8:36 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Май 11, 2016 8:13 pm |
|
 |
|
stefan63
|
Полага й се пенсийка и я мързи да отиде да си я оправи? Ми закарай я бе, знаеш пътя, Гоуфа харчи малко.... После ще делите.
|
| Сря Май 11, 2016 8:33 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
 Реклама на ГоУфо:
Вчера през обедната почивка отидох до близкото магазинче, напазарих си, седнах в колата и докато се чудя дали да сменя музиката дясната врата се отвори и една жена ми подаде поне 5 банкноти по 20лв. Хванах ги и ги задържах с протегната ръка, чудейки се к'во става, ама тя напира да влиза. В това време предният мерцедес със същият цвят започна да надува клаксона и тя каза: "Ама той ми свири!", издърпа парите и офейка. Извод: палиш мотора за да си готов, изборът на музика ще ти дойде от после!
|
| Чет Май 12, 2016 9:35 pm |
|
 |
|
timt
|
дясната врата се отвори и една жена ми подаде поне 5 банкноти по 20лв. Хванах ги И си помисли че ще ти развали семейството. 
|
| Чет Май 12, 2016 11:09 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Да бе! Аз нито съм младеШ, нито ме е срам, пък и много добре знам след колко ракии всяка жена става красива  Особено за 100 лева  Колкото до развала на семейството: до близките светофари карахме един след друг - к'во ли е чула, горката...
|
| Пет Май 13, 2016 8:40 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Щото няма по-подходящо място за писане: Черният пипер мноого помага за кръвоспиране. Бях го чел някъде, но преди малко се убедих на твърдо: рязах едно мезе с адски много чер пипер и се боднах с ножа. Размазах лютото и кръвта спря буквално за 2-3 секунди. И не боли! Другото което заслужаваше внимание бе, че срещу морска болест (прилошаване на път) дъвкането на джинджифил помага в пъти повече от лекарствата. А червеното помага срещу лютото на мезето!!! 
|
| Нед Май 29, 2016 2:05 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
Да върна темата за доматите... Засега вали и е добре, обаче лятото си идва а с това и нуждата да поливам... За щастие комшията/съдружника ми има сондаж, но за да не се застъпваме ще трябва да си взема 2-3 тонки и да ги вдигна поне на 2м с някаква метална конструкция. Мисля това нещо да го оформя посля като барачка и да си държа там инструмента и тем подобни боклуци. Проблемът е, че нямам никакъв опит с метални конструкции и се чудя как да го направя... От една страна това ще носи бая килца, не че не мога да взема някакви яки профили да се презапася, ама предполагам с това ще си отворя други проблеми тъй че затова търся нещо примерно да видя... От друга страна както казах това се очертава да стане трайна постройка и неща да ръждяса за няколко години. Най-малкото трябва да има възможност да се пребоядисва лесно. Т.е. да няма недостъпни места, което не мога да си го представя как точно да го направя... Сигурно въпросите ми са малко объркани, но както казах ще ми е за сефте и всякакви идеи са добре дошли 
|
| Нед Юни 05, 2016 7:12 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Айде бе, от кога чакам в тая тема най-после да се стигне до коментари за икономическата ситуация в занзибар... 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Юни 05, 2016 7:50 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Миро, какви ще са ориентировъчните размери и товароносимостта на Лаптопско-то проблемно видео? Опа  Барачката...
|
| Нед Юни 05, 2016 8:07 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Миро, колко декара си засадил?  На село се оправяме с два 200л бидона от туршия, покачени върху стари бурета. И капково, естествено. Рядко се налага да се полива всеки ден. Иначе добре си го замислил с барачката, но на редовното боядисване ми се губи смисъла - дори само грундирано ще те надживее, освен ако дядовците ти не са били хилядолетници. Пък има и сребърен феролит. По-важно е "бидончето" да е непрозрачно или поне засенчено, за да не развива водорасли. А занзибарците продължават да трошат чинии по бузукчийските заведения 
|
| Нед Юни 05, 2016 8:10 pm |
|
 |
|
timt
|
|
| Нед Юни 05, 2016 8:21 pm |
|