Re: Arduino Rev3 16U2 проблеми с драйвера под WindowsXP
Толкова ми дигна нервите това, че си струва да го опиша, току виж някой ми каже каква дивотия съм забъркал
Сигурно ви проглуших ушите с това Ардуино
Имаме HP Pro book с Win7 Pro 64 bit
GUI - 1.6.7 без инсталация
На USB порта Arduino Uno R3, с 16U2 сериен чип, по-оригинално няма накъде (кутийки, описания крачета)
На Ардуино един I2C темп/влажност/налягане датчик BME280
Това просто чете данните от датчика и разни други неща по аналоговите входове, но съм ги махнал за теста
Плюе данните през серийния порт, разделени със запетая. Отваря серийния порт и в GUIto, и в разни терминали.
Работи без проблем дни наред
От другата страна Win7 Pro 32bit
Същата постановка, но имаше един куп стар софтуер, който махнах, плюс че разкарах серийните
портове от регистъра и ги деинсталирах от Computer managment, защото още си стояха in use
Не иска и не иска!
Порта се инсталира нормално, отваря се (сменях портове от малки номера, до номера които изобщо не бяха заети).
Уж порта се отваря без грешка, но платката си стои в Ресет и нищо не връща. Освен портовете някак да съм прецакал.
При опит за програмиране, правилно избран борд и порт (правено н-айсе пъти), връща
аvrdude: stk500_getsync() attempt 1(10) of 10:not in sync: resp 0x20 (и 0x30) (и 10те пъти, от двете грешки 70% 0х20)
Ако сложа борда на другия комп, всичко е слънце. Някой виждал ли е тая мотика?
p.s. windows - върнах го назад, и се оправи. като съм трил запазените, неизползвани портове съм затрил и нещо полезно вероятно.