|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:42 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Айде сега, искаш да кажеш че това е причината? Стана ми по-добре, аз винаги съм мислел че е заради рогцата и опашлето... а то какво било. Най-ветоятно носталгията е по младоста, не че сме много дърти но.... За Дедо не говорим, той е Дедо все пак  Да ти кажа изкарах няколко седмици по долната земя, от време навреме спомените сякаш се материализираха. По тия ширини като че ли човек открива какво му е отнел западният свят, едно такова спокойствие и привидно безгрижие....
|
| Пон Апр 11, 2016 4:56 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
е, що бе?... аз имам много приятни два спомена от онова време. две каки инженерки. едната беше софтуеристка (!). много богата личност, духовно имам предвид. взе ме на отглеждане и ме научи на толкова много неща - от С до ... сещате се. явно не съм бил чак толкова отчайващо безнадежден идиот, или поне така се надявам. показа ми, че алкохола и плюскането не трябва непременно да водят до алкохолно опиянение, а може да им се насладиш и естетически. до тогава за мен имаше само два вида вино - бяло и червено, а ракията трябва да е от вида "много". веднъж закачливо ми каза, че секса се прави от двама души, и в главата ти не трябва да са само бройки и чертички на таблата на леглото. освен всичко, редовно ме влачеше по театри, даже на балет веднъж ме води. явно не я беше срам да я видят на публично място с мен. имам само 2 снимки от този период и като ги гледам сега, й се чудя на акъла. купи ми костюм... абитюрентския някак си интуитивно го бях уцелил в стил "банкерско райе", но тя ми обясни разликата между делово и вечерно облекло. на роптаенето ми да си го платя, се подсмихна "понякога, да обличаш някого, е също толкова приятно, колкото и да го събличаш". доста години по-късно го разбрах, но никога не съм го казвал на глас. не бях достъчно циничен още. смокинг си купих десетина години по-късно, но така и не ми стана удобен. най-вече поради факта, че често се налага да пребродиш цяла зала с парвенюта, за да намериш, евентуално, един-двама души, с които можеш да водиш по-смислен разговор. да не говорим, че научих за какво служат някои прибори на масата, които не бях виждал преди това. или как да си прекараш приятно в непозната компания на 2 чаши вино. изгледаше добре по дънки и маратонки, във вечерна рокля, че и без нея. това в ония времена на конфекция от Рила, Дружба и Витоша хич не беше лесно. казваше ми "зарежи ги тия 8-битови играчки. скачай направо на 32 бита и UNIX". години по-късно скочих и от тогава съм по-скоро потребител на дограма и прозорци. още пазя едни 5 тома на хартия за System V с посвещение. успя да ми набута и малко математика в главата - вече имаше аспиратура по приложна математика и пишеше втора за NP-задачи в слабо свързани системи. темата дипломната ми работа донякъде беше повлияна от това. казваше ми "каквото и да правиш, прави го така, че да не се срамуваш сам от себе си". бях твърде млад, за да рабера на какво съм попаднал. замина за Канада още в началото на 90-та, аз си бих камшика към азия и загубихме връзка. като се ориентирах към дипломиране, мигрирах от МЕИ-то към БАН. кинтите бяха повече, а и мащаба беше по-крупен някак си. пльокнаха ме директно във VME света. до тогава бях правил разни платки за епъл ][ (един дейта буфер, примитивна дешифрация и си в играта), но това се оказа друга вселена, вече за големи момчета. първата ми задача беше да направя 64МБ памет на една платка. батко от екипа беше правил 2МБ на 20MHz с DIP чипове 64Кх1. разведката беше осигурила чипове 256Кх4 в ZIP корпус и всичко изглеждаше тривиално. цялата група беше потънала в правенето на високоволтов източник (10kV с 100mV резолюция) за ЦЕРН и единодушно ме хвърлиха на дълбокото да се давя, като обещаваха съвети от брега. и тогава попаднах на втората кака (или тя попадна на мен). тя рутеше платките. на ръка, с молив, върху паус... по същото време РС-тата имаха стандартно 256К на 5MHz. баткото ми обясни за 2 часа как е направил 2МБ - от тук тече тока, от тук минават данните, адресите са тук, аре действай... плезих се на оркада седмица-две, като че ли на хартия го докарах. и отидох да рутим платка. каката ме оплю одмах - това не се прави така, тука повече кондензатори, ти тва от окъде го измисли... все едно бях на изпит. накрая се нави да я рути платката и почнахме да работим по цял ден заедно. отне й по-малко от минута да ме срути  не че аз се дърпах много. първата платка беше 8 слоя и не работеше. дойдоха батковците и се смяха почти 30 минути. накараха ме да дръпна дебели жици (1.5 квадрата) директно върху захранвашите крака на чиповете и да сложа още една шепа кондензатори. отделно арбитрацията не я бях уцелил, тя беше на PAL-ове, пишех на ABEL. явно съм влязъл в класацията по преразход на палове, щото шефа по едно време ми донесе едно метално кошче с надпис "само за продупчени палове". накрая - о, чудо, платката проработи стабилно. пуснахме още 4 слоя захранвания в следващата версия и дори направиха 20 платки. наказанието ми беше да разпоя 500 чипа памети от първия вариант и да ги запоя на втория. в цялата одисея имахме малко по-дивашки отношения с каката и по-скоро обменяхме течности, отколкото да сме водили интелектуални разговори. не ме е водила на театър, пък и аз не отворих дума. и костюм не ми купи... но пък ме научи на много фатки, и не само в правенето на платки. после в МНО беше другата крайност. имаше една зала с каки с влажен поглед, които си правеха график за фазаните. никога другаде не са ме пляскали по задника с "хубаво дупе". уж се мислех за закоравял тип, а зачервявах ушите като чуех "ела довечера след 10, ще сложа децата по-рано да спят. и не се притеснявай - моя е дежурен по армия". избягвах дори коридора, водещ към залата  но като се замисля, вероятно е нормално да превключат в такъв режим, когато по цял ден седиш пред УПДМЛ и набиваш реки от числа. та едните спомени водят към другите. по-скоро са носталгия към младостта, жаждата към откривателство, здрави и хубави тела и относително безгрижен живот. сега никой не ми вика "хубаво шкембе"...
|
| Пон Апр 11, 2016 8:35 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Ииии отнесох се в тия твойте спомени. Ето нещо отрезвяващо, машина за мостове https://www.youtube.com/watch?v=PbaD2-2Ktwc
|
| Чет Апр 14, 2016 11:04 am |
|
 |
|
ToHu
|
Аааа това друга работа, по моята част но все още не съм почнал да строя мостове.  Спомените на Дедо са си екстра, то и аз имам не лоши, не точно такива но ... 
|
| Чет Апр 14, 2016 12:38 pm |
|
 |
|
jig.tak
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Чет Яну 20, 2005 1:44 am Мнения: 616 Местоположение: Варна
|
Почина Гарет Томас от Седморката на Блейк http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-36041534Преди половин година изгледах всички серии с голям интерес. ББС навремето със супер малък бюджет са направили нещо запомнящо се
|
| Чет Апр 14, 2016 3:06 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Мушиметър.... новото име на мултимера, след 6 месеца сигурно ще струва 20пари, днес е 120 https://www.sparkfun.com/products/13843
|
| Пет Апр 15, 2016 8:16 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Много готина джаджа...
|
| Пет Апр 15, 2016 9:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Хмм точно такова не знам но тук /САЩ/ под път и над път има какви ли не тул сетове за телефони, IR камери, далекомери, нивелири, уреди за съосност, изобщо доста, сако в хом дипо като влезеш има поне 10-на ралзични уреда които работят с телефон.
|
| Пет Апр 15, 2016 10:18 pm |
|
 |
|
veskot
Ранг: Минаващ
|
Като заговорихме за рога и опашки се сетих за едина нова маркетингова стратегия "IoT за рогоносци" статията е от руски дайджест : https://geektimes.ru/company/medgadgets/blog/274370/и видеото https://youtu.be/CWP4n4BfAYo
|
| Сря Апр 20, 2016 1:58 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
" magamos 16 апреля 2016 в 10:23 > Спорные моменты, например, когда ребенок захотел попрыгать на родительской кровати, будут решены за счет системы анализа веса.» А если девушка 45 кг? mammuthus 16 апреля 2016 в 10:54 Пусть прыгает. "
|
| Сря Апр 20, 2016 9:08 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Ако някой се разхожда сред природата в Германия , да внимава - валят джипове https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ybGQFtnNEKk
|
| Пет Апр 22, 2016 12:31 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
вай вай вай... 3 жипки, един скъсан и 1 заплетен парашут... като гледам, джипките се откъснаха от платформите, самите платформи си падаха нормално. дали не е някоя келява обществена поръчка за колани? но пък е добре за икономиката. димитър ще продадат някой и друг алтернатор в повече 
|
| Пет Апр 22, 2016 2:27 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
сгъвача на парашута е представен за правителствена награда на СССР:)
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Апр 22, 2016 5:25 pm |
|
 |
|
HCL
|
Това е демонстрация на нова офензивна тактика - "замерване с джипове по враженски цели"  Да бяха наели Вин Дизел като консултант по проекта...
|
| Пет Апр 22, 2016 5:52 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Един скъсан - инцидент. Два скъсани - каръщина или безмерна мърлявщина. При три, започва да прилича на някакъв странен експеримент, за тест за "дедазнамкакво".
|
| Пет Апр 22, 2016 11:49 pm |
|
|