Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Още малко уреди 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Още малко уреди
Дедо, недей толкова черно - все още има хора които се занимават с нещо полезно в ТУ...
И все още има такива на които им се учи.
А може и аз да съм непоправим оптимист или много наивен, знам ли...

Сря Мар 30, 2016 3:41 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
имам и вито и виано.
на последното, освен кожения салон и двете странични врати - нищо впечатляващо. да, по-мощно е, по-луксозно е, но и харчи повече и поддръжката е по-скъпа (споделял съм, че за изгоряла лампа на фар трябва да се ходи във фирмен сервиз, да ти ресетнат електронния фюс за 35 афро). витото ми е доста по-гъзоприятно, от всекидневна гледна точка.

може би в случая е по-подходящо едно полу-товарно вито - 2+3 седалки с разширен товарен отсек, поне от гледната точка на тони. при нормално каране и автоматик харчи ~8/100

Имах предвид това - http://auto-database.com/mercedes/viano ... iano_2014/

Сря Мар 30, 2016 3:48 pm
Профил
Аватар

ми какво да кажа...
рядко жените, които изглеждат зашеметяващо, изглеждат по същия начин на следващата сутрин.
и още по-рядко могат да се справят с кафеварка или да изпържат 2 яйца.
а, ако имаш нагласата да отгледате и възпитате от една 3 килограмова мръвка стойностен човек, тогава външния вид съвсем минава на заден план.

съмнявам се, че под ламарините са сменили нещо фундаментално. а преди да минеш 5000км не бива да оценяваш никоя кола по картинки.

---
Grubi написа:
Дедо, недей толкова черно - все още има хора които се занимават с нещо полезно в ТУ...
И все още има такива на които им се учи.

следващия път, като ходя към алма-матер, ще запаля фенер, като диоген. може и да намеря, ама надали

Сря Мар 30, 2016 4:02 pm
Профил

Е аз говоря за камионче бре, не за лека кола, нещо поне като това : http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1

Всъщност си търся нещо по-голямо :)

Сря Мар 30, 2016 5:54 pm
Профил
Аватар

това иска категория С

Сря Мар 30, 2016 6:00 pm
Профил
Аватар

Да, C нямам - планувам от години да взема, но уви...

Сря Мар 30, 2016 6:31 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
ми какво да кажа...
рядко жените, които изглеждат зашеметяващо, изглеждат по същия начин на следващата сутрин.
и още по-рядко могат да се справят с кафеварка или да изпържат 2 яйца.
а, ако имаш нагласата да отгледате и възпитате от една 3 килограмова мръвка стойностен човек, тогава външния вид съвсем минава на заден план.

съмнявам се, че под ламарините са сменили нещо фундаментално. а преди да минеш 5000км не бива да оценяваш никоя кола по картинки.

Че кой е казал нещо за сравнение по картинки. Оценката е от притежател на предишния и на актуалния модел. Личните ми впечатления също са положителни. Има доста интересни нововъведения и глезотии.
Е, под ламарините никой не е надничал, но това не е меродавно. Малко от собствениците на автомобили са го правили...

Сря Мар 30, 2016 6:40 pm
Профил

Айде така и така се почна, имахме две бусчета вито, и двете доста изгниха за сравнително кратко време, отеделно на едното му замина турбото още преди втората година май беше. За новите не знам, не са лоши по принцип, но за сериозна работа, т.е. да се товарят май им е в повечеко, за там транспортери и др. подобни .. а на мен ми трябва камионче, ако може да е дълга база и да товари до 12 м ще е екстра :)

Чет Мар 31, 2016 9:20 pm
Профил
Аватар

тони,
тоя тип камиони не искат ли лиценз от ДАИ? за чужду товари съм сигурен, просто не съм уверен дали и за собствени е нужен. обаче, като те спре оня, дето ръцете му треперят, в очичките му само доларови и евро знаци и само повтаря "даи-даи-даи", ще е трудно да му обясниш, че не ти трябва лиценз. като прибавиш и категорията, тахографа и още куп бумащина, трябва да му осигуриш регулярно натоварване на камиончето, че да излезе сметката.

ПС: това на линка ти е само сандъка, дори без платформата. на жаргон този вид сандък му викат 'дрехарка', дори на немски си е 'куфар'

Пет Апр 01, 2016 8:18 am
Профил

Излиза му от удобство, реално не ми трябва фургон, бордови търся, а за ДАИ си е така, но това не е проблем. Удобство е голямо особенно ако го взема какъвто ми трябва. Имам две вишки, само тяхното разкарване е главоболие. Отделно всичкото желязо което разкарваме напред назад .. естествено няма да пратя наш камион до Австрия или Холандия сигурно, но до Румъния защо не, а от там доста неща товаря. Отделно транспорт в страната, само преди седмица разтоварих 20 тона тръби, след месец ще трябва да ги товаря и карам на обекта, между временно има други обекти .. просто времето което пестиш е доста.
Иначе за размера и по-къс ми върши работа, за да вкарам вишките и на 6-7 м става, стига да носи поне 12 тона, но като карам тръби или профили по 9 м късия е проблем, отделно е по-изгодно да ги купувам на по 12 м.
А в крайна сметка нищо не пречи да се сложи еидн шьофьор и да се пусне да прави курсове като не ни трябва, но и да стои едва ли ще е проблем, вече има един заваръчен стои отзад, другия път като дойдеш ще ти го покажа, интересно желязо.

Пет Апр 01, 2016 1:41 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4