Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Виртуален COM\LPT порт, съвместимост ??? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Виртуален COM\LPT порт, съвместимост ???
Тея дни ще си зимам лап-топ ... и тъи като доста често (както преполагам и на вас) ми се налага да ползвам паралелния и сериен порт ... а съответния лап-топ няма такива ... излиза че ще трябва да си купя USB-expaneder's.

Въпроса ми е доколко са съвместими тея джаджи (щото все пак се явяват кято виртуални портове) със съответния софт които ги ползва ???

Интересува ме най-вече дали iMPACK'а на Хилинукс бачка с тях (ползвам Parallel Cabel 3), а също някои ако е пробвал и ПиниПрог дали работи с виртуална периферия ...

А също така и разните му там JTAG дебъгари на GNU .. те доста ме притесняват щото гледам че се вързват към паралелния порт чрез някъв си порт 1234 на localhost ??? 8O (тоя дебъгар се ползва в ЕДК'то на Хилинукс)

Ако някои е пробвал или има идея по въпроса моля да ме светне ;) .... да неземе да стане така че да си го бия тоя лап-топ у главата :roll: (че и парите не съ му малко ...)

Съб Фев 18, 2006 4:27 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
В общия случаи не работи.

Съб Фев 18, 2006 4:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
не съм пробвал нищо да дебъгване. даже нямам USP/PPI преходник, за да тествам. iMPACK работи с дънно и PCI PPI, но дали ще работи с USB? CW например, не работи с PPI на PCI.

повечето неща, които изискват дебъгване, си ги правя на десктоп с PCI/seriаl+PPI платка. имам една опаковка чипове, и като гръмне нещо само размахам духалката и готово. лаптова е прекалено скъп за такива неща.

наскоро се борих с flow control на едно устройство, което е USB. не можах да го подкарам на ХР, но нямах необходимото количество нерви да се боря със самото ХР, за да разбера дали поблема е в драйвера, хардуера или устройството. FT232 има хардуерен flow control. ама драйвера дали го пуска? кольо каза, че имал подобни проблеми.

та моя съвет е да започнеш отзад напред - първо си намери преходници USB/PPI, тествай ги на десктопа и чак после си купувай лаптоп.

Съб Фев 18, 2006 4:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Именно от това се опасявам :( ..... а има ли някъв изход от проблема ??? PC Card ... те пак ли се разглеждат като виртуална периферия ?

Съб Фев 18, 2006 4:40 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
имаш предвид PCMCIA?
те са реална периферия (виждат се като ISA устройства).
но и те са една екзотика, не знам от къде ще си ги намираш

Съб Фев 18, 2006 4:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Подкрепям мнението че не работи и е най добре да се прави както каза ДедоБоре ( това за духалката е много вярно на който не му се е случвало значи или е голям късметлия или не правил нищо ) :)

Съб Фев 18, 2006 5:28 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Мале толкова ли са зле тея виртуални джаджи ... :?

Ебати нещото ... маи единствения вариант е PCMICA ... ама като гледам за LPT/COM портове нищо няма .. само ЛАН карти и УСБ ...

Скапана работа .... :roll:

Съб Фев 18, 2006 5:38 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
то всичко виртуално си е скапана работа.
единствено май гумена жена има предимства - не мърмори и като ти пречи просто я спихваш :wink:
но като опрат нещата до реална работа...

иванчо закъснял за училище. учителката го питала защо е закъснял
- водих козата на пръч.
- ами не можа ли някой друг да я свърши работата - баща ти или дядо ти?
- абе и тате може, и дядо може, ама козата си сака пръч!

Съб Фев 18, 2006 5:42 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 8 мнения ]