|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:07 pm
Модерен ретро компютър ;-)
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Модерен ретро компютър ;-)
Схемата имаше няколко корекции. Винаги ъпдейтвам актуалните в гита, така че там в момента е най-пресния проект. Микро слота е с вертикално зареждане, така че не се влияе от болта.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пет Фев 07, 2014 12:29 am |
|
 |
|
xyz
Ранг: Новодошъл
|
Ровейки се в документацията на чиповете на Toyaga си загубих доста време (а и очевидно ще продължа да го губя). За да спестя това време на тези, които ще се занимават със същото (системно програмиране с Toyaga), то реших всичко което съм намерил до момента да го опиша на едно място, като основното е да се опише всичко което трябва да се знае, за да се извършва определено действие. Примерно как се извежда на екрана. Как се обработват натисканията на клавишите на клавиатурата, как се прочита реалното време и как се сверява и т. н.
За съжаление английският ми не е никак на ниво. А е добре това което описвам да е на английски, за да е читаемо от повече хора. Такъв вид текст (който пиша) би бил доста полезен за тези, които биха искали да адаптират каквато и да е OS да върви на Toyaga.
Така че, ако някой иска да помогне с английския - да ми пише лично съобщение.
|
| Вто Фев 18, 2014 12:58 am |
|
 |
|
vgeorgiev
Ранг: Новодошъл
|
Здравейте, До къде е проекта ? От две години няма нищо ново в темата. Намерих готов кит със Z80 CPU, но е доста скъп: http://www.gr8bit.ru/
|
| Пон Мар 14, 2016 7:06 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
Хммм... добър въпрос  Бях го позабравил защото се занимавах с ELLO серията напоследък. Значи към днешен ден: целия хардуер е готов и няколкото проблема от първата версия - отстранени. Съществува порт на NuttX за 16z, но не е изцяло проверен. Нови платки все още няма (това може да се оправи доста бързо). https://github.com/knivd/16z
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Мар 14, 2016 7:44 pm |
|
|