Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Как работите ? 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение Как работите ?
Бих желал всеки да каже нещо за своята работа - на какво ниво пише код Асемблер, С; проектирате ли си сами платките или във вашата фирма имате отделно звено хардуеристи. Извършвате ли Ресърч (ровенето из интернет за търсенене на нови технологии). Маркетинг ? Понеже съм работил в няколко фирми където пускането на едно изделие от нула съвсем не минава през етапите както си трябва, а типично по български се почват нещата отзад - напред. Ако вие сте дизайнер, който работи "на парче" бихте ли описали своя процес ? Как е най-разумно да се разбие самия проект на части и как е по-добре: "сам воинът е воин" или работа в екип ?

Пет Фев 17, 2006 11:16 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Основната ми работа е в Сиела. :) Занимаваме се с правно-информационни системи. Пишем на C/C++. Изобщо, пиша само на C/C++ и имам силна непоносимост към всичко останало. :lol: Най-мразя да се занимавам с web-програмиране, но ако дават добри пари се прежалвам. След като ми свърши работния ден през деня, започва втория работен ден. Участвам в 4 проекта - универсална (или поне ни се иска да е такава) система за телеметрия по GPRS, софтуер за обработка на G-код (управление на CNC), отделно подкарваме електрониката на една кола и накрая, разбира се, моят любимец - проекта за ЕКУ-то. :)
Наскоро с титанични усилия направих първата си платка - дев борд за mega16/32. Още не съм я пускал, но скоро и това ще стане. :)

Пет Фев 17, 2006 11:30 am
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Не само че сам воин е воин.
Ами и е универсален боец.
Няма нужда от трагедиа ТЯ работата си показва какво иска.
Основното което ме интересува от софтуерите за програмиране и проектиране е да ме улесняват.

Пет Фев 17, 2006 12:16 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Някои работи си плачат за екип, други плачат от екип.
Колкото по-творческа е работата, толкова по-добре се свършва от сам човек.
Разбира се, добре е да има гръб - помощници
Да налепи платка, да намести кутийката, да прави досадния софтвер от към РС-то

Но най-важното е - да има търговец, който да ти каже "Имам клиент за еди-какво-си, можеш ли да го направиш?"

Пет Фев 17, 2006 9:14 pm
Профил WWW
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
аз си работя техническа поддръжка и сервиз но когато няма нищо за поддържане и сервиз автоматизирам някои измервателни уреди. Сам си правя всичко но е хубаво когато може да се чуе и друго мнение. Първо събирам информация, преглеждам стандартите, измислям схемите , чертая ги, откривам гречки, проектирам платки откривам грешки, променям схемите и платките, пиша си софтуера, дебъгвам си го, сглобявам устроиството, тествам хардуера , софтуера оптимизирам го и го тествам пак докато се откажа от последваща оптимизация. И така нататък. Кофти е да откриеш грешка в някой от крайните етапи.

Сря Фев 22, 2006 6:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И аз имах един дълъг период, в който разработките ми бяха за забавление, но сега (последните 10 год) са са ми основен източник на доход, и ефективността става ужасно важно нещо.
Просто не мога да си позволя да си губя времето.
пък и вече почнах да се изморявам по-бързо. :(

Сря Фев 22, 2006 7:46 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]