Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
RN-41 bluetooth проблем. 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение RN-41 bluetooth проблем.
Здрвейте!
Играя си от няколко дена с един bluetooth RN-41. Изпробвах различни опции и винаги накрая успявах да го ресетна до фабрични настройки чрез GPIO4. Но, след една настойка като HID клавиатура повече не мога го върна във фабричните настойки и съответно вече не е SPP. Рапорува се като клавиатура и мога да се свържа безжично но до там. Има ли лечение или да ги пиша - "затухлен"?
Благодаря!

Нед Фев 28, 2016 11:12 am
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: RN-41 bluetooth проблем.
Я дай малко повече инфо! Прекалено малко информация си дал и не мога да се ориентирам какво правиш! Къде не ти отговаря модула? На UART?!

Нед Фев 28, 2016 6:53 pm
Профил

Не мога вече да го ресетна до factory defaults с процедурата (GPIO4 високо ,ниско 3 пъти). Това се случи след като го програмирах - S~,6 и HID flag register = 0x230 + 10к резистор към Vcc на GPIO11. Сега каквото и да правя се рапортува като USB keybord, може да се сдвоява и да се конектвам към него, но тъй като е HID a не SPP, няма серийна комуникация и съответно нищо не може да се променя в настройките му. Би трябвало хардуерният ресет да го нулира, но не. Предполагам съм го умъртвил частично някак си.
П.С Когато му подам захранване при GPIO4 свързан през 10к към Vcc, status led започва да мига бързо, тоест уж започва процедурата по ресет, но после започва да си мига с 1Hz.

Нед Фев 28, 2016 7:19 pm
Профил ICQ

Аз точно с този модул не съм работил, НО опита ли да си говориш с модула без да е свързан към друг?! Би трябвало, когато не е свързан да ти отговори! Сигурен ли си, че използваш правилната честота на UART?! Сигурен ли си, че си позволил комуникацията с модула посредством пиновете за flow control?!
Ако не е това проблемите стават сериозни!

ПП: Аз нямам много опит с тези неща, но до сега не ми се е налагало да използвам фактори ресет! В смисъл не съм попадал в ситуация, която да го налага!

Нед Фев 28, 2016 9:35 pm
Профил

Ами в случая , като го сетнеш да е HID устройство, поне през блутууд не можеш да комуникираш серийно. Нямам под ръка пробразувател на RS232 до 3.3V и не съм пробвал жична връзка, но фактът , че преди можех да ресетвам с процедурата ме кара да си мисля че съм го прецакал. Здраве да е!

Нед Фев 28, 2016 9:50 pm
Профил ICQ

Не си го прецакал! Има режими, които забраняват част от функциите! При различните производители са различни. Просто трябва да му сетнеш друг режим и всичко ще е ОК! Намери си преобразувател. В ebay и ali има по 2-3лв!
Поздрави!

ПП: Между другото момчетата от съпорта на Майкрочип в БГ се справят добре! Можеш директно да им завъртиш една шайба или да отидеш до Комет! Може да има друг начин да го ресетнеш, а и там 100% имат RS232 и могат да ти го оправят за 1мин. Буквално!

Нед Фев 28, 2016 10:17 pm
Профил

Благодаря много за идеята, ще им звънна утре !

Нед Фев 28, 2016 10:47 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]