Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Търг Ериксон модем Лунд - рунд 5ти 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Търг Ериксон модем Лунд - рунд 5ти
нещо важно - ако сериозно се заглеждате и мислите да правим отново упражнението с опаковането,
моля направете някаква предварителна калкулация колко и какви кашони ще трябват.

един вид - да се приготвим отрано ако е възможно. аз не съм сигурен, че ще участвам,
но виждам някои интересни неща.

Ако пък някой ще ходи или се навие да ходи с бус дотам ще е най-добре.
И леко със сандъците по 30кг и отгоре :D

Тази седмица питах колко струва Европале 1х1х1м 100кг с Шенкер до БГ - офертата беше
смразяваща 300-400Евро и то от техния терминал, и аз трябва да си купя палето от друго място

Лека

Сря Фев 17, 2016 10:34 pm
Профил
Ранг: Професионалист

Понеже от Англия до България карат евтино (има и фирми което карат на 1.80 лв на килограм) ,
имаш ли някаква обща представа от там до адрес в Англия какви ще са цените за транспорт ?
Т.е стоката на минава със средна точка през Англия.

Чет Фев 18, 2016 10:37 am
Профил WWW
Аватар

stoi,
не е проблем да се отиде с един микробус от БГ до Лунд и да се натовари всичко.
проблема е документален, за да се избегне плащане на 23% ДДС в швеция (и да се плати 20% в БГ) трябва да има транспортен документ от лицензиран превизвач (CMR примерно).

Другия проблем е кога на Груби ще му избият чивиите да прави гимнастика с 30 килограмови сандъци :P
Пък и трябва да мислим за холестерола му, толкова много се насъбра да яде и пие, че или ще се алкохолизира, или няма да може да влезе в самолета при обратния полет.

На поредния търг пак виждам неща, които уж бяха продадени на предишните. така май ще си ги продават вечно - явно не искат да падат под някакви цени, играят си нечестно с подставени наддавания, самия търг/наддавания тъне в мъгла като процедура. нищо общо с e-bay. ако искат да ги разкарат наистина, трябва да осигурят някоя фирма за пакетиране и транспорт с по-адекватни цени (сега искат минимум 400-500 афро дори за един уред) и да проведат наистина честно наддаване.

пък и някои неща нямат продаване... има системи, които без софтуера към тях са купчина желязо.

Чет Фев 18, 2016 11:43 am
Профил
Аватар

Ами на мен лесно чивиите няма да ми избият, холестерол и сега си имам повече - най-много да хвана клаустрофобия. Че предния път програмата беше 3 часа каране - 8 часа затворен в склад със всичко това - 3 часа каране, без почивки, без обяд и т.н. Нещо като Щирлиц на мисия.

Големите неща са проблем заради едро габаритни и здрави кашони, които ще трябва да купувам отнякъде. Предните два пъти имах късмет... Но три пъти стомна за вода...

Но тука народа е доста консервативен - направо мога да се радвам, че ме оставиха толкова време да пакетирам. Но човека който ме познава, напуска тази седмица, и не мисля че пак ще имам същия късмет (а и те не са в много добро настроение при тия съкращения). Ако бях срещнал стандартен швед - щеше да ми даде 30мин и да си обирам крушите.

Най-доброто е бус или някой да се разбере с WizzAir за малко карго - мисля, че няма да е проблем. Полета го има два пъти в седмицата. А ако преживеете 25% може и по-лесно да стане.

Аз още нямам фактурите от Ериксон и другите май не са ги получили. Лудница... но малко по-уредена.

Чет Фев 18, 2016 12:44 pm
Профил

Да споделя и друга част от идеята при положение , че трябва да се изпрати да речем само един уред- не голям пакет. Ако се изпрати от там с представена ниска стойност или направо се декларира "подарък". В Англия митниците не са като нашите мърмоти и никой не те вика да носиш разпечатки от PayPal и др .такива, да се занимават да обират народа. Аз вече като купувам нещо от USA или дори от Китай, го препращам до Англия и от там до БГ. Вече с няколко пратки с не малък обем и тегло, и стойност си минават без проблем , без в Англия да са задържани за обмитяване и т.н. Направо пристигат на адрес. Т.е същите пратки препратени директно до БГ задължително минават през митница, а там не. И всъщност доста по-евтино и бързо излиза да поръчаш нещо от USA до тук със средна точка Англия , отколкото директно до България. Изводи от личен опит.

Чет Фев 18, 2016 1:04 pm
Профил WWW
Аватар

Чакай сега - какви мита, все още сме в Европа нали. ДДС си е отделно нещо. Транспорта оттук до острова не е евтин - но ако оттам до БГ е безумно евтино, може и да има смисъл.

Изключено е тук някой да ти прати фактура с по-ниска стойност - както съм писал финансовите и данъчните престъпления/хитрини/номера тук са с много по-трагични последствия, отколкото криминалните. Аз също не бих го направил. А китайците могат да правят каквото си искат.

Но си много прав за едно - и тук минималната стойност за обмитяване е по-висока, и за 10 години не съм видял жив митничар - един път и то на семинар за малкия бизнес(където за малко да я освиркат защото се опита да се прави на полицай). И колите и колегите им, които стоят по летищата. Ако решат, че нещо е с по-ниска обявена стойност - просто ти пращат любезно писмо да удоствоериш колко стурва, но в повечето случаи направо ти пращат фактура и толкова. Дискусии, спорове и увещавания почти не се случват.

Чет Фев 18, 2016 1:17 pm
Профил

Да, за мен е безумно евтино от Англия до България. Като пример давам 1.80 лв. на килограм, фирми които правят транспорт Англия-София, а ако искам да изпратя нещо от София до Пловдив по Еконт, СПИДИ или друг вътрешно български превозвач, ще ми вземат минимум 5-6 лв. на кило. Безумие !

Другото безумие е, че като поръчвам нещо от Китай за 100 лв примерно директно до България, първо че ще го чакам месец , второ ще трябва да ходя до митница (пак разходи) , отделно товарят с такси за преводи за ддс, мита, за една камара глупости още, и ми губят една камара време. А ако го поръчам със средна точка Англия, тея всичките разправии и допълнително пари отпадат ! И да не говорим че идва и по-бързо, като цяло !

Чет Фев 18, 2016 4:31 pm
Профил WWW
Аватар

Ами може да се пробва - аз отначало малко криво разбрах, или по-скоро прочетох по диагоналната система.
Пощите тук са уредени, но не са евтини - даже и да е на малки разстояния.
Освен Н'бабане да осигури логистичната подкрепа на острова :), но той време няма.

Чет Фев 18, 2016 4:43 pm
Профил
Аватар

Тове си е официален търг (при все всичките простотии в организацията). Нещата са си на фирмено ниво - фактури, спедиция, доставки. Нямаш насреща си амбулантен търговец в интернет.

Не очаквай, че е като да си пазаруваш от китаец в ибей. Печелиш си, те ти пращат фактурата, плащаш си по банков път. Ако искаш ползваш техен спедитор и ти режат главата откъм кръста. Тогава си даваш адрес ако искаш и в Бангладеш, цената така или иначе е като за спедиция до луната и обратно. Ако искаш си организираш свой спедитор. Но под организираш разбирай, да иде да го натовари франко техния склад.

Последната поръчка която изпоти Груби, беше много добра като цена за като транспорт. Ние си го организирахме от България. Обаче в момента сме заринати с работа и няма кой да се занимава с това, а то са си разправии яко. Така, че ако някой се наема да организира групаж (ще му дам контактите на спедитора) - аз бих играл за някоя и друга позиция като паразит. Но нямаме потенциал да го организираме отново в момента. И вероятно ще трябва да се направят поне 100 тина килограма за да се навие спедитора.

Груби, виждам, че се застъпваме в постовете, почти съм сигурен, че тия няма да седнат да пращат по пощата. На нас поне така ни казаха - или ползвате който ние ви кажем или си пратете ваш спедитор. И са прави де, то те са само посредник в сделката.

Варианта е да ги купшиш ти като физическо лице, да се плати вашето ДДС и после да го шипваш ти. Ама е безмислено, щото е двойна разправия за теб и излиза с 25% отгоре. И после спедицията до България или до Англия е все тая като цена, кел файда, че после от Англия до БГ е без пари.

Чет Фев 18, 2016 4:51 pm
Профил ICQ

1.8 на кг ми се вижда мноооо скъпо, последно ми оферираха 100 тона за 8600 :D... от англия не е невъзможно да се групира с някой от моите пратки, трябва да се види от къде идва.

Пет Фев 19, 2016 12:00 am
Профил
Аватар

Проблема пак е опаковането - и евтин спедитор да е, някой трябва да ги опакова като хората, а това струва време/пари. Оттам вече до острова може да е евтино, може и не.

Според мен буса е най-добре за групаж / без опаковане и самолета/лично за дребни неща.

Пет Фев 19, 2016 12:10 am
Профил
Аватар

Цифроманията е страшна, този път ще ме откажат. Бях харесал едни NRV-Z1 сонди, ама надали. Шампиона е май един генератор за 14кUSD.
Има един интересен стенд за температурен шок - стои си на 200USD.

Чет Мар 03, 2016 1:40 pm
Профил
Аватар

И аз си бях харесал едни сонди и няколко кабелчета, ама като гледам какви цени са стигнали, изобщо няма да се занимавам...

Чет Мар 03, 2016 2:50 pm
Профил

язък... захранването дето си бях харесал е минало на четвърт от цената на подобни уреди втора злоупотреба :evil:

Чет Мар 03, 2016 4:58 pm
Профил
Аватар

Аз като видях как са свършили трите лекроя... за по 200$ всеки... ](*,) ](*,) ](*,)
Хем нямам място хем искам още...

Нед Мар 06, 2016 9:41 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща