Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Въпрос за NiMH батерии. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Въпрос за NiMH батерии.
Я да питам как е по-добре за здравето им, имам два комплекта по 2100 милиампера за фотото и до сега едните стоят празни няколко дена докато се източат другите и тогава ги зареждам и сменям празните. Правилно ли е или трябва да ги зареждам веднага и да чакат заредени. Как по-добре да се съхраняват за по дълго време, ще съм доволен и на линк да се ограмотя по въпроса.

Сря Фев 17, 2016 12:06 am
Профил

Мнение Re: Въпрос за NiMH батерии.
Батериите са прекалено евтини да ти пука.
Колкото е по-смотано зарядното толкова по-бавно ги зарежда, а колкото по-бавно ги зарежда толкова повече капацитет им налива и повишава броя на циклите. Оптималното е 0.1С за 14 часа.
Презареждането прецаква батериите, защото цялата енергия която наливаш в тях се преобразува в топлина и това изпарява електролита.
Ако батериите ти не са LSD, смени ги с LSD, защото обикновенните NiMH първият ден си губят 20% от капацитета, а след това около 1% на ден. Ако заредиш NiMH батерия и я ползваш след 31 дена, тогава капацитета й ще е наполовина. Най-добре е да ги зареждаш точно преди да ги ползваш.
Всичкото това го пише в дейташитите на реномираните производители на батерии. Ето ти пример: https://na.industrial.panasonic.com/sit ... .24.14.pdf
потърси и ще намериш доста материали.

Сря Фев 17, 2016 7:05 am
Профил
Аватар

+1

В лидъл продават от време на време такива батерии - с нисък саморазряд. За 8лв вземаш 4бр. Имам няколко комплекта - добри са. Държат си заряда.
Единия комплект по невнимание беше станал на кръгла 0 (бях го оставил в светкавицата). Всички елементи бяха 0V. Реших да пробвам да ги заредя преди да ги хвърля, то пък се оказа че се заредиха, не само това ами си държат заряда и капацитета е около 90%.
Така де, не че са нещо супер, просто за доста добри за цената си.

Сря Фев 17, 2016 12:58 pm
Профил

Тенкю пипъл.

Сря Фев 17, 2016 9:05 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 4 мнения ]