|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:29 pm
Лаптопско проблемно видео
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Re: Лаптопско проблемно видео
Мдаа, бабата май най-после ще намери покой  Днес на спокойствие: въртенето е доста бясно, като че нещо не зацепва. Изтеглих я до пред нас, по пътя я пробвах да палне ама нъцки. Като ми остане време ще викна диагностик и ако е сложно - вечни и автоморгешки полета! Направо ми е мъчно, толкова свикнах с нея, като оная кака дето махала след древния москвич 
|
| Нед Яну 31, 2016 4:09 pm |
|
 |
|
bogege
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Ное 24, 2009 10:14 pm Мнения: 3 Местоположение: st.zagora
|
От описаното, най вероятно се е скъсал ангренажния ремък!! Това води в повечето случаи и до криви клапани, което оскъпява ремонта!! 
|
| Нед Яну 31, 2016 8:53 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Да, няма компресия. Ако си мераклия мога да ти харижа един мотор F3P от втората фаза на R19, на реални 210-220 хил. км. Това е 1.8 90к.с. То и цялата кола край него  - има проблем по инсталацията (прокъсани изолации на много места в коша), но иначе беше бомба до последно, с приемливо малко ръждица, крещяща за газово и останала нечута... Нямам стимул да я възстановя, може би няма да е трудно с цели снопове от донор.
|
| Вто Фев 02, 2016 10:34 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Сакън, не ща!!! Баба Рено ме кефеше, ама не съм манияк. Само преди 3 години и платих златен ремонт при който и ангренажния ремък трябваше да сменят, но невежи са пътищата неведоми  Мии има си виц, че ако трима човека в една голяма фирма мислят как акумулаторът да е супер над три години, още трийсет мислят как той да се скапе на 3 години и два месеца. За колите: максимум 20 години. А видях една древна и очукана Лада с надпис 3000лв!
|
| Вто Фев 02, 2016 11:26 pm |
|
 |
|
gicho
|
Само гледай да не се изненадаш какви са колите дето се продават сега - да не се окаже че тая лада е била "оферта" 
|
| Сря Фев 03, 2016 2:51 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Бонго не се отказвай от автомобила си бе човек. И да е скъсан ангренаж какво толкова, ако имаш късмет буталата ще са със засечка, ако нямаш ще има криви клапани...та ремък, ролка, гарнитура глава евентуално някойлко клапана, не вярвам при теб да са повече от 200лв. тези неща. И аз съм късал ремък, в един силен снеговалеж, с малката в колата, не питай как ме дърпаха 60км. по баирите. Накрая акумулатора падна, чистачките с мъка поочистваха снега от стъклото. Ама аз съм си виновен - за ремъка казаха 90 000км и 5год. а се скъса на 95000 и 5г.2м.  И то не самия ангренажен ремък а един за балансния вал който попада в другия и прескача 12 зъба. Резултата - 8 криви смукателя. 350лв. и ден работа и пак бях в джаза.
|
| Съб Фев 06, 2016 9:22 am |
|
 |
|
gicho
|
Аз по подобен сценарий реших да приключа с двигателите с ремък - на магистралата се сцепи, а беше сменен преди няколко хиляди км същата година. Оттам шлайфане глава, клапани, после и турбото се оказа фирясало. Та оттогава съм на вериги. И те си имат недостатъци, но някак си на душата ми е по-спокойно. А на магистралата не можеш да се теглиш, мина ми мисълта да се пробваме но още докато го обмислях цъфна една патрулка с услужливи катаджии и много вежливо ми предложиха да ми викнат пътна помощ - по личния си GSM се обади  И те така, 150км на платформа. А на бонго реното отдавна май е на път и сигурно е за смяна. Аз само исках да му обърна внимание че ако сегашната му струва примерно 500лв, то трябва да нагласи едни 4х-5х тая сума за нещо, дето що годе да му има доверие.
|
| Съб Фев 06, 2016 7:47 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мда де, планираното остаряване. След 20-я рожден ден всичко почна да се чупи на поразия: ключалки, копчета, жила, ръжди и т.н. Държах я само защото двигателят беше в ред, но и това отпадна. Това не е Лада! А само преди три години издуха гарнитурата и ми излезе златна, да бяха се постарали и с ремъка... Пък отдавна няма термостат и отопление (различни повреди), в гръчко не го бях забелязял ама тук взимам спец-мерки зимата  Яд ме е, че ще трябва да взема нещо компютъризирано, ама не от най-новите, значи мноо главоболия! Де да имаше една Лада Нива на поносима цена 
|
| Съб Фев 06, 2016 10:27 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Вземи си Волво V70 комби или някое от по-старите. СААБ няма ти препоръчвам, че там с резервните части е чудо.
|
| Нед Фев 07, 2016 2:00 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Такива чудесии не съм видял из нашенските автокъщи. Ся чакам акъл от един роднина...
|
| Нед Фев 07, 2016 6:19 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Голф 2, най евтината за подръжка кола.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Фев 07, 2016 6:44 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
Уж имаш нет, а не си видял... На това нямане ли му казваш (или ти имаш предвид, че наоколо няма) http://m.mobile.bg/results?topmenu=1&ma ... ink=ch36eb
|
| Нед Фев 07, 2016 7:00 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
На Бонго не му е проблем колата и компютрите в нея, а парите. Като отиде да си купи сега една "нова" каруца за 2-3 хилки и след няколко месеца пак ще четем същите истории.
|
| Нед Фев 07, 2016 8:56 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Мии аз съм казал мах 4к и не е смешно, като гледам двама колеги к'во са си взели за 2-3к. Пък и преди да стана беден нямах желание да изхвърля мноо хилядарки на улицата. Но понеже нямам възможност за нова - поне да е евтина и проста!
|
| Нед Фев 07, 2016 9:40 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Няма прости вече.
|
| Нед Фев 07, 2016 9:58 pm |
|
|