|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:10 am
| Автор |
Съобщение |
|
Grubi
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
 Re: Кой град в България...
Миро, написах нещо от рода на  Тепърва ще се почва с мисленето и питането, но дали ще скачам в дълбокото е един друг въпрос. Много Ако, както винаги Но поне засега не гледам много сериозно на въпроса...
|
| Вто Фев 02, 2016 12:21 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Организацията, Grubi, организацията... ако можеш да я направиш има ляб  Един наш селски искаше да прави "асемблиране" и тест на различни боклуци, заради митничарски и други проблеми. Ама не можа да намери някой дето да направи организацията... Та ако успееш да организираш нещата (без значение къде) мисля че има потенциал...
|
| Вто Фев 02, 2016 12:33 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
другото, за което ме питаха пак вчера (незнам защо има такива точки на "сгъстяване") - беше за медицински продукти, но там вече със насищане и аз им пратих това http://see-industry.com/img/industrial/ ... LU_RGB.pdfстраница 21 и наоколо. Хубав повод да си идвам за бира... Остана и някой от БГ да иска да прави нещо в Шведско, и да открием едно търговско представителство.
|
| Вто Фев 02, 2016 12:38 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Нали знаеш, че тука сме идиоти, демек хора пълни с идеи... идеи мога да ти дам всякакви  Ама без организаци нищо не става, вЕрвай ми. Даже и за бира трудно се организираме 
|
| Вто Фев 02, 2016 12:45 pm |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
за триене 
|
| Вто Фев 02, 2016 12:48 pm |
|
 |
|
4040
Ранг: Почетен член
|
В.Търново също е район с традиции в този отрасъл, а пък и привлича млади хора. Обаче помисли за варианта ишлеме. Много фирми понакупиха техника ,която сега едва ли уплътняват на 100%. Може да оглеждаш и да си избираш, ще се харчиш само за продукта. Освен това така ще избегнеш всички разправии с човешкия мат'риал и свързаната с него бюрокрация, което за България ще ти е огромен плюс. Важно е да държиш пазара и да контролираш качеството, другото го има навсякъде. Освен това , доколкото разбирам, продукта не е твой и ще е рисково да инвестираш в нещо, над което нямаш контрол. Утре на този твой човек може да му омръзнат и българите.
|
| Вто Фев 02, 2016 1:23 pm |
|
 |
|
Grubi
|
да гаранции няма, че няма да му/им омръзнем/ат..., но ще гледам да инвестирам предимно време и ентусиазъм, а не мои пари ако решат да се местят или нещо не им отърва не искам това да става генерален проблем за мен. приятел и колега ми е, но не дотам че да се гмурна до дъното - още повече че той също е наемен работник, макар и нависоко, и фирмата не е негова
@Quadro - вярно изби рибата с това мнение, но нека се опитаме все пак
|
| Вто Фев 02, 2016 1:44 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Само информативно, защо пък в България? Т.е. не, че има нещо лошо да се развива бизнеса, но специално в нашия бранш почти всичко се прави в Китай. Едит: Видях защо - писнало им е от азиатци 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Фев 02, 2016 4:02 pm |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
Не искам да избивам нищо  Просто споделих какво знам, защото съм проучвал донякъде нещата в тази насока, макар и в малка степен и с по-малки възможности  Всичко е възможно, стига човек да има желание, а в този случаи и финанси.
|
| Вто Фев 02, 2016 4:13 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
По моите скромни наблюдения чуждите инвеститори стъпват на по-малки градове. Сливен и Ямбол са добър пример - Миролио, Язаки, Палфингер. Говорим за производство, а не за търговски вериги! Едоардо дори стана сънародник /гражданин на Сливен/. Та не е лошо да се огледат нещата в този аспект - около 3 пъти по ниски разходи от София, Варна, Пловдив! Близо до морето - 100км. Идеален климат, хубави каки... 
|
| Вто Фев 02, 2016 4:25 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Груби, ти пък да не видиш нещо То и аз си ги говоря тия същите от някое време насам, ама засега са само проучвания. Изглежда че ключът е да си близо до някой от 6-те най-големи града, без да си вътре в него. Двата морски - Варна и Бургас на мен ми изглеждат най-преспективни, естествено София и Пловдив. Другите два са Стара загора и Русе. Тук бих могъл да включа и Ботевград или Правец също така.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Фев 02, 2016 4:29 pm |
|
 |
|
Grubi
|
ами аз нищо не гледам - те се обаждат когато им падне. но ако си направил или правиш нещо и не е тайна, пиши какво е и продава ли се за простосмърни.
|
| Вто Фев 02, 2016 7:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии аз пък да кажа к'вото знам: Оргтехника - Силитра навремето се пишеше за световно предприятие, пък сега пустее. Предполага се, че с малко козметика по сградите може да се почне производство. Цехът за платки май още бачка ?! пък до него има/ше и други възможности за кутии. Не съм проучвал, но става дума за огромна територия за без пари. Плюсове: - мноо еФтина работна ръка - има каки които помнят нещо си - в непосредствена близост с техникума е - има и инДжинери които помнят доста - всичко е в край, в който хората рИвът за работа - кметът май е разбран човек
Ииии, не се сещам всичко, но поради сантименти се наемам да проуча, стига да има интерес.
|
| Вто Фев 02, 2016 8:59 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Няма смисъл да се мисли, отговора е един, Пловдив. Причините са много, първо комуникация навсякъде, второ кадри от университетите, трето пак кадри от околните селца и градчета, силно развита индустрия, другите градове са доста назад, близко си до няколко митници, намираш се в низина, земя бол, раьона не е с висока сеизмична активност, далеч от море, язовир а и голяма река, в Марица няма вода коте да удавиш, от тук по нисък риск. Заплащането в региона е по ниско но хората са доволни. Защо не София, липса на кадри, купища некадърници с големи изисквания нулеви способности и без грам желание за работа. Земята е кът и скъпа, трафика е кофти заобиколен си от шопи.... Защо не Бургас, липса на кадри. Защо не Варна, цените са по високи от пловдив и по един или друг начин плащаш и данък ТИМ. Въпрос е защо не Русе, конкурентни заплати, има кадри, земя има, по евтина от Пловдив. Няма комуникации добри, но е алтернатива.
|
| Вто Фев 02, 2016 11:29 pm |
|
 |
|
timt
|
Русе си има комуникациите и кадрите но си имат и претенциите даже са повече от достатъчно.  По добре е на ишлеме а и брака не е за твоя сметка. СЕТ е доста клекнал в момента а има и доста кадри които ще отидат на борсата. Има си базата има си и кадрите, номера е да се пребориш с шефа понеже по му допадат разговорите (прави интервюта за щяло и нещяло и губи времето на хората) инак от към цени може би са най високите. Предполагам че ще предпочете варианта да работи на добри цени пред това да запретне ръкавите. Ако не клекне фирми много. Силистра е добър вариант но откъсната от света (има кадри) евтин регион но от към земеделие са номер 1  Не ти трябва фабрика и държавни рекетьори (ще те спукат от проверки, изисквания, такси, бюрокрация и хиляди държавни служители) ти си от БГ на ясно си. От сега ти казвам че първите рекетьори са от енергото и много други след тях а най последно място са работниците но при тях всичко е ясно получават заплати по малки от пенсиите на военните. Или ишлеме или бягай от тука!
|
| Сря Фев 03, 2016 12:49 am |
|
|