| Автор |
Съобщение |
|
gicho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
 Re: Китайско J-Link - препоръки?
taobao
|
| Пон Окт 19, 2015 9:33 pm |
|
 |
|
michev
|
След като ги запукаха в алиекспреса, спряха да пишат "jlink" в описанието. Ето едно търсене което връща резултати.
|
| Пон Окт 19, 2015 10:03 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ние правим по-прости неща от теб и не сме настъпали още твоите мотики  .
|
| Вто Окт 20, 2015 12:19 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ми вероятно не ползвате mqx иначе щеше вече да си ги настъпал.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 20, 2015 10:50 am |
|
 |
|
Tanev
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Нед Юли 02, 2006 10:27 pm Мнения: 152 Местоположение: Пловдив
|
Преди няколко месеца точно се бях наканил да заръчам един китаец и се замотах. Дойде му реда и на него. Гледадм ги в AliExpress и най-евтиното е това. Пише, че е базирано на STM32F205 - т.е. трябва да работи. Също така, гледам че има по-скъпи с надпис Segger на кутииката. Прмерно това. Има ли някаква разлика между евтиния и по-скъпите варианти или кутиите и на двете са пълни с един и същи пясък?
|
| Пет Яну 08, 2016 12:04 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
WTF is that  ?
|
| Пет Яну 08, 2016 12:48 am |
|
 |
|
gicho
|
Последно си взех за резерва още един - през mistertao ей този: http://world.taobao.com/item/520466842327.htm?fromSite=mainДойде бързо, излезе около 20 долара с доставката, но то имаше и други неща с него. Работи добре, фирмуера е от септември 2015-та. Предпочетох него понеже е по-малък, микро-усб и има изведен джъмпер да избирам какво захранване да изкарва - 3.3, 5 или нищо. Работи, нямам претенции, не съм го ъпдейтвал (и не мисля да рискувам). Вътре е с F205, добре е направен - имах някъде снимки.
|
| Пет Яну 08, 2016 11:35 pm |
|
 |
|
Tanev
|
gicho, благодаря за препоръката. Имал и някакви трикове за поръчка от този сайт? Някак си да ползвам google translate за регистрация и поръчка, че и да им платя с кредитна карта не ми се нрави... Знам, че сайта е голям, но нещо им нямам доверие. @Dimitar - господин китаец е любезен и дава лампа за подарък 
|
| Пон Яну 11, 2016 9:08 pm |
|
 |
|
gicho
|
Аз директно от таобао не съм поръчвал, ползвам агент, конкретно mistertao. Имам няколко транзакции с тях, не съм имал проблеми, освен че е малко странно поръчването. Като вземеш линка с продукта и го paste-неш на мистертао ти дава първата цена. Към нея после се добавят сумички за вътрешнокитайски шипинг - от продавача до офиса на mistertao, после още някое доларче за обработка при тях, и после идват няколко (3..4..5) долара за пращане до БГ (това с бавните пощи). Кофтито е че в началото не знаеш точната крайна сума и обикновено ми се налага по 2 пъти да плащам докато уцеля с колко да заредя сметката си при тях. Както и да е, искам да кажа че ако си харесаш някой от aliexpress-а ще си спестиш тия разправии, и реално цената накрая ще е близка. Виж, ако заръчваш повече неща може да има сметка. Имай предвид че таксата за вътрешнокитайски шипинг и обработка е за всяка отделна пратка от отделен търговец. Ако си харесваш по едно нещо от няколко търговци ще се натовариш с доста такси. Реално ще стъпи на цената на али-то. То няма и как да е иначе, те нали на алито са такива търгаши които правят горе-долу същото, ама по-целенасочено. На али-то можеш да намериш по-големия корпус, който е идентичен с този на оригиналния j-link. Ако това не те притеснява по-добре си вземи оттам за двайсет и няколко долара - схемата и фирмуера трябва да са почти еднакви. Внимавай че гледам че има още доста v8 хардуери - бърза справка ми излиза на 28 евра за v9 големия на алито, което си е доста над 19-те долара за който ми е излязъл с всички такси малкият.
Едит: и на мистертао-то се плаща директно с карта. То и на алиекспреса е така. Ама j-link няма да намериш в ebay.
То да вземем да направим една групова поръчка, дали има кандидати?
|
| Пон Яну 11, 2016 10:47 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ако е за 9 ка, аз съм с 2-3 броя.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Яну 11, 2016 11:46 pm |
|
 |
|
gicho
|
Водят го 9.4 китайците, STM32F205, фирмуера е от есента на 2015. Виж линка към таобао продавача няколко поста нагоре.
|
| Вто Яну 12, 2016 2:30 am |
|
 |
|
Цецо
|
Щом си го проиграл, какво да му гледам? Ако решиш да поръчаваш - аз съм вътре с 3 броя.
Апропо, до къде си качвал версиите на Сегера. Аз още си стоя на 4.86, а гледам, че бая са го развили напоследък с разни трейс благинки....
|
| Вто Яну 12, 2016 9:41 am |
|
 |
|
gicho
|
5.10f пробвах преди седмица - работи си. След 5.02 мисля има по-нов фирмуер за j-link-а и иска да го ъпдейтва, което естествено не му разреашавам (говоря за този малкия, по-новия - другите дето ги имаме с теб са с още по-стар фирмуер, но и те си работят стига да не се изтървеш да ги ъпдейтваш). Гледам че междинно са пуснали 5.11а - не съм я слагал още но не би трябвало да има проблеми. Пробвах някой от "благинките" - дебъгера изглежда читав и сигурно ще влезе в употреба скоро, осцилоскопа също.
|
| Вто Яну 12, 2016 10:21 am |
|
 |
|
Tanev
|
gicho, благодаря за разсяненията. Сега разбрах как се поръчва от там. AliExpress-а явно отпада за сега - по скоро бих заръчал едно EDU пък и било 2 пъти по-скъпо. Но, ако ти се занимава да поемеш инициативата и да оранизираш групова поръчка, може да ме бройш и мен с 2 броя.
|
| Вто Яну 12, 2016 12:54 pm |
|
 |
|
gicho
|
Не е проблем, дотук са 4-5 броя, ако до утре не се обади никой друг ще ги поръчам че наближава новата им година.
|
| Вто Яну 12, 2016 10:22 pm |
|
|