Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Работа с невронни мрежи 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Работа с невронни мрежи
Случаино да има някои с много опит с невронни мрежи и желание да бачка в щатите?

изискванията са:
възраст 30-40 години /// по мое мнение това не е чак толкова важно,така че ако са малко повече годинките пак може да се преговаря предполагам
Няколко завършени проекта с невронни мрежи.
опит с UNIX
C++ много добро ниво.
Опит с DSP. Желателно TI.
Много добър писмен и говорим англииски.

Работа в малък екип, предимно българи. Много добре заплатена работа. Договор за 5 години.
Осигурена виза.Осигурен транспорт до щатите.
Ако някои отговаря на това и има желание ще го свържа с човека от които зависи.

Чет Фев 09, 2006 7:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Още не са си намерили човек.
Дори са склонни до известна степен на отдалечена работа,да си работи оттук човека ако няма желание да ходи там.
Някой поне не познава ли подходящ човек?

Нед Фев 12, 2006 2:37 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Питай и по други форуми, все някой ще иска и ще може.

Нед Фев 12, 2006 4:08 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
При форумите за PC програмисти няма смисъл да питам щото има изисквания за познаване на DSP. А и доколкото поговорих с колегата предимно с DSP-та работят а им трябва човек дето да запоне веднага не сега да го обучават.
A а този форум е единствения дето се срещат сериозни хора и ако тук не се намери човек или човек дето да познава подходящия човек почти на 100 процента може да се каже че няма да си намерят подходящ човек в BG :)
А като се замисли човек колко малко от добрите специалисти останаха в BG .....

Нед Фев 12, 2006 4:24 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Реално има лек парадокс. :) PC процесорите сами по себе си са бая мощни DSP-та. Проблема е, че PC програмистите нито знаят кво е DSP, нито могат да пишат на асемблер, камо ли да ползват SIMD.

Нед Фев 12, 2006 9:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
строго погледнато, писнето за DSP си повече хардуерна работа.
съвременните "РС програмисти" клатят гората по съвсем друг начин :wink: джавата за какво я измислиха?

никола, наистина ще е много трудно да намериш човек, дори за всяка работа поотделно. просто материал няма...
едно време, ние гледахме от батковците. 32010 връзвахме 1985, при това трудно. батковците се потяха с месеци, а ние почти не разбирахме какво ни казват да правим. но имаше поне 20 души, с които можеше да си говориш на такива теми: ЦИИТ, ИМПТ, БАН, ВМЕИ. хората не се криехе много (поне по мои спомени), мереха си ги по симпозуими. и имаше голямо преливане на кадри от един институт в друг, достигащо до кражба.

сега БАН се е свил до административна фасада, в ЦИИТ дават офиси под наем, а за ВМЕИ ми е тъжно чак да говоря... просто няма кой да учи децата. а и почти няма кого да се учи :roll: бавно, но сигурно се превръщаме в бананова република, която скоро ще стане член на един бананов съюз, в един континент, в който обаче не растат банани

да ме прощават всички, който волно или неволно съм обидил.

Нед Фев 12, 2006 10:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Руснаците са много напред в сравнение с тук. И на тях им източват наи добрите специалисти ама въпреки това работят сериозно и се пръкват нови специалисти явно. За това място има 7-8 подходящи руснаци които искат да отидат там ,някакъв поляк и още някакви но просто хората искат да отиде българин че да продължават да си комуникират на български. Но имам чуството че маи няма да ги огрее.

Пон Фев 13, 2006 1:55 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
Nikola Kirov написа:
При форумите за PC програмисти няма смисъл да питам щото има изисквания за познаване на DSP. А и доколкото поговорих с колегата предимно с DSP-та работят а им трябва човек дето да запоне веднага не сега да го обучават.
A а този форум е единствения дето се срещат сериозни хора и ако тук не се намери човек или човек дето да познава подходящия човек почти на 100 процента може да се каже че няма да си намерят подходящ човек в BG :)
А като се замисли човек колко малко от добрите специалисти останаха в BG .....

Мдааааа като се замисли човек защо не са останали добри специалисти да му стане лошо - миналата година ме измъкват от леглото с "предложение за работа" след 2 часа обяснения и хвалебствия като стана въпрос за парите "много добра заплата" и накрая излезе 220 първите 6 месеца и след това АКО СЕ ДОКАЖА ЕВЕНТУАЛНО 350??? в същото време общите работници там ги назначават на 350 "щото имали много работа". Е наистина аз съм далеко от електрониката (ел. машини и апарати) но все пак ми стана криво - трябва им човек с нужното образование, знание и квалификация да заеме позицията "енергетик на завод" а за тези пари.... Е как да наккараш някой млад да учи при това положение или някой вече учил да не се захване с нещо друго като мен? Вече взех да се чудя дали не направих грешка че си загубих 5-те години като сега се занимавам с коренно различна дейност, парите са повече а отговорността е много по-малка.

Пон Фев 13, 2006 7:20 am
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Нали имаше един български DSP форум: http://www.dsp-bg.info/

Пон Фев 13, 2006 10:18 am
Профил
Аватар

Мнение 
Там май само администратора и един 2 ма човека са българи.

Пон Фев 13, 2006 1:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Още си търсят човек. Няма ли с опит с тия невронни мрежи?
Навити за отдалечена работа дори стига човека да е достатъчно добър специалист.

Сря Мар 01, 2006 8:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Преди години, като се заговори за невронни мрежи, беше модерно, но се оказа, че нямат реално (тъпговско) приложение.
Логиката е изчанчена, веригите се описват с дива математика, (нещо като полиномите за CRC), а хардуера се правеше на прости елементи, но като излязоха процесорите с DSP функции, се оказа, че и старата математика върши работа.
Така и не се задълбах в проблема.

Сря Мар 01, 2006 10:39 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ами оказва явно се че имат и търговско приложение. Преди и време и аз се бях навил да се занимавам с тях но много тежка ми доиде тая материя. Да бях понапънал малко в тая посока сега нямаше да ми е зле,да бачкам тук пък да ми плащат по американски стандарти. :)

Чет Мар 02, 2006 1:49 am
Профил
Аватар

Мнение 
Изненадата, (поне за мен) е, че се оказа, че с годините човек губи ентусиазма.
Осъзнаваш суетата на "великите" си планове, и си позволяваш "да ти писне".
Времето почва да тече ужасно бързо, и те обхващат мрачни мисли.. :(

Чет Мар 02, 2006 11:15 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Абе трагедията им на твойте хора е че търсят специалист по всичко. Да си намерят някой който да има опит с DSP, той почти сигурно ще разбира С++. Да има желание да учи. Да го вкарат в работата и за половин година ще работи с пустите неврони. Хем ще им е задължен че са го обучили, хем ще е свежа кръв.

А сега половин година ще търсят човек, после ще сменят двама, трима и после тоя дето са го взели - ще избяга да работи за друга американска фирма - щото е много печен.

Да търсиш човек с такава подготовка е като да намериш игла в купа сено.

Чет Мар 02, 2006 11:34 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща