|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:36 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|
Can't get Compiler to udnerstand basic register names
| Автор |
Съобщение |
|
million
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Дек 06, 2006 9:05 pm Мнения: 92 Местоположение: София
|
 Can't get Compiler to udnerstand basic register names
Имаме някакъв ПИК, MPLAB v8.92, CCS compilator няколко прости принципни въпроси: 1. Как се обръщате директно към регистрите. Има *.inc файлове с мапване на регистрите към имената, но май са с друг синтаксис и CCS не ги приема. Произволно примерче от INC файла:
INDF0 EQU H'0FEF' INTCON3 EQU H'0FF0' INTCON2 EQU H'0FF1'
Във форума има много примери с директно обръщане към регистрите, но кода не тръгва. Знам че може да се мапне с #BIT, но ми се струва безумно да ги мапвам един по един...
#include <18F1220.h> и #device PIC18F1220 също не помагат в случая
Как да заработят примерно:
TMR2IF_bit = 0; OPTION&=~0b10000000; switch(PORTB&0b11);
2. Харесвам си някой регистър от даташийта на процесора... и веднага идва въпроса как да му видя адреса. 3. Може ли в Mplab да видя *.lst file с имената на регистрите, а не както в ми го дава с кодовете им:
020 CFE2 MOVFF 0xfe2, 0xa 024 CFD9 MOVFF 0xfd9, 0xb 028 CFDA MOVFF 0xfda, 0xc
Благодаря, на отделилите време да прочетат, а ако и някой напише нещоооо...
|
| Съб Яну 02, 2016 11:01 pm |
|
 |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
 Re: Can't get Compiler to udnerstand basic register names
Здравей и Честита Нова Година!
Адресите на регистрите можеш да ги видиш в дейташийта: Примерно за твоя процесор - 5.9.2 SPECIAL FUNCTION REGISTERS Също погледн хелпа на CCS, примерно командите: input_x(), output_x(), output_low(), output_high()
Прегледай също .h файла (В твоя случай 18F1220.h), в него са дадени достъпните команди за дадения контролер)
Успех
|
| Нед Яну 03, 2016 5:24 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 2 мнения ] |
|