Отговори на тема  [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397 ... 1080  Следваща
Новини от страната 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Новини от страната
jig.tak написа:
Миро, хубавият кон и под скъсан чул се познава. Остави на нас перпетуммобилетата и отиди да теглиш заем от банката, щом така се правят големите пари.
Лихвите масово намаляват повсеместно, щото вече няма кой да измисля неща за продаване и всеки го играе брокер на борсата. Не е проблем да вземеш пари от банката, а какво точно ще правиш с тях после. Да не говорим че трябва и да се връщат.
А относно пазарният дял: обясни моля какво направи фолксваген с пазарният си дял когато се осра повсеместно. От някъде дойде ли глътка въздух щото имаха декларация с много нули и уж даже и добра репутация??

Хаха, ти сериозно ли мислиш, че Фолксваген са удачен пример. Щото точно те са пример, как с продукт който не блести особенно с нищо печелят огромни пари. Това, че в момента малко се изпонсраха, не пречи шефовете да прибират сериозни пачки в премии, вервай ми. И ще продължи.

През това време, тука някакви нашенци палиха водата, измисляха някакви гениални скоростни кутии... и какво... Фолксваген си продава дизелите и печели. Нашенците...

И за връщането на парите, не си прав, ама съвсем. Всичко зависи колко си голям. Има една сентенция - "прекалено голям за да бъде оставен да фалира". Данъкоплатеца връща парите накрая, една студена вода и "продължаваме напред".

Въобще след един обем пазара спира да функционира като такъв. То няма и как, при корпорации с годишни парични потоци колкото на една държава.

4040 написа:
За съжаление у нас "свободния пазар" е мит, ако не и лъжа. А нашите банкери сигурно щяха да ти предложат ВИП условия за парите ти и да офейкат с тях. :D

Всъщност свободния пазар след определен обем е мит навсякъде по света. Просто там в белия свят прага е пропорционално по-висок. Да не би за Боинг и Еърбъс да важат пазарни правила? Или за Майкрософт? Даже и за Фолксваген в Европа пазара е силно политически изкривен. Напрактика тия стандарти дето сами си ги нарушават, те сами си ги пишат преди това :)

Съб Дек 05, 2015 9:19 am
Профил ICQ

Точно там е проблема, липсвата на свободен пазар и държавните протекции са тов акоето позволява да има неефективност, докато не докопаш обаче тоя кокал правилата са точно обратните, колкото си по-ефективен толкова е по-добре. Всеки си има право на мнение и право да действа в съответствие с неговите разбирания. Само едно уточнение за Миро, в България има стотици ако не и хиляди фирми които се занимават с тов акоето се знаимаваме ние, смело мога да кажа че ние сме еиднствената добре печелеща без да е замесена в държавни поръчки и да играе ролята на касичка. Има две причини, първо услугите са с високо качество и второ сроковете за изпълнение са много кратки. И двете са непостижими без ефективност, и дори и да успееш да постигнеш тия двете, онова основно отличие от другите такива, а именно добрата печалба е абсурд. Да кажем така, всички направени проени в управлението, планирането и качеството доведоха до ръст на печалбата над 500% за последните 7 години, като правим едно уточнение че и преди това печалбата не беше малка, т.е. не говорим за фирма с печалба 50 хил която да е станала 250 хил.

Съб Дек 05, 2015 1:03 pm
Профил

ToHu написа:
... Да кажем така, всички направени проени в управлението, планирането и качеството доведоха до ръст на печалбата над 500% за последните 7 години, като правим едно уточнение че и преди това печалбата не беше малка, т.е. не говорим за фирма с печалба 50 хил която да е станала 250 хил.

Ти пиши такива неща по форумите, в понеделник ще се чудиш, какви са тези "мили" хора от НАП, дето те питат: "Защо си без шапка?"

Съб Дек 05, 2015 1:16 pm
Профил

Аз с НАП нямам проблеми, големите фирми са абсолютно изрядни, има една две малки .. да заповядат, това че аз не плащам данъци не значи че фирмите не плащат, нали се сещаш че това са две различни неща, аз и заплата не получавам, не се осигурявам и нямам ниакво желание да дам и един лев на хазната защото от нея не получавам нищо, но фирмите си плащат всичко до стотинка че и отгоре, така че нямам проблеми никакви. Пък за моите данъци, аз не само на хартия но и релано нямам заплата, ако ти кажа че разхода ми клони към 0 лв на ден сигурно няма да ми повярваш, мога да ги поканя да ми проверят хладилника, пазарува се само ако жената или децата са тук, иначе е празен, най-големият ми разход е храната на котката но з атяхно съжаление ще им е трудноп да го привикат за свидетел така, че .... могат да ме хванат за .....

Съб Дек 05, 2015 1:26 pm
Профил
Ранг: Популярен

Дочух ,че от БАН щели да дават доктор хонорис кауза на турския президент.След 10 дена ще видим дали може и по налоу да се падне.Очаквам ако си я получи да си поиска и Тракия (източна Румелия) ;).

Нед Дек 06, 2015 10:10 pm
Профил

Това по повод че е свалил Руски самолет ли ????? Тия в БАН просто ме изумяват, нямам нищопротив интелигенцията и учените но ми се струва че там са останали стадо идиоти които плачат за трудовият лагер.

Нед Дек 06, 2015 11:11 pm
Профил

Е той слухът от СКАТ те там са малко изперкали ама не бих се учудил.

Нед Дек 06, 2015 11:19 pm
Профил

аз тая медия отдавна съм я отписал, дори не знам дали го имам на кабеларката

Нед Дек 06, 2015 11:40 pm
Профил

Абе... И вчера и днес голямо движение, особенно вчера, къде е тръгнал тоя беден народ? Това с няма пари.... айде да кажеш пътуват добре, ама и кафето опашка а там доста скъпо, явно пари има.

Пон Дек 07, 2015 4:36 am
Профил

ToHu написа:
Абе... И вчера и днес голямо движение, особенно вчера, къде е тръгнал тоя беден народ? Това с няма пари.... айде да кажеш пътуват добре, ама и кафето опашка а там доста скъпо, явно пари има.

Ти остави, и аз им се чудя.

Четох наскоро едно изследване за "взимане на решения в условия за недостиг". Общо взето смисълът е следния, че хора, веднъж изпаднали в бедност, губят способността да взимат оптимални решения и един вид не могат без чужда помощ да излезнат от това състояние.

Като тук за изпадане в бедност може да допринесат много обстоятелства. Заболяване, пожар, развод и самостоятелно отглеждане на дете, не само липса на финансова дисциплина.

Пон Дек 07, 2015 10:51 am
Профил

Ами ... всичко хубаво ама не разбрах къде са се запътили всички, дали по Никул ден , дали за 8-ми ... цяла събота.

Пон Дек 07, 2015 12:21 pm
Профил
Аватар

И к'во ся, като са нищи да не са и бедни?! :)
Аз пък го одобрявам - нека се забавляват хората. Що трябва като мен и теб да си търкат гащите пред тезгяха...

А бе днес се сетих за няк'ви "пролетарски" стихове, в които синът с удоволствие си спомня за грапавата ръка на баща си, галеща челото му когато вече е заспал. Миии то май не е имало с к'во друго да запомни баща си :(
Съпоставих го с днешно време - дали е грапава от сгурия, поялник или миене след броене на пари - има ли значение? Въпросът е, че е късно вечер...
После ми хрумна, че комунизмът както всяко хубаво нещо е изпреварил времето си. Може би от сега нататък трябва да се почне да се мисли за него, ама отначало.
По-после се ядосах като си помислих за реакцията на повечето от вас - сякаш имате милиарди и говорите, все едно че четете по устните на чичко Сам. Кьорави ли сте или не виждате, че светът се управлява от съвсем малко на брой свръх-богаташи (хиляда е смело казано), които си живеят в техен си свят, взимат няк'ви решения с цел повече пари или уж за доброто на човечеството и въобще не им пука, че обикновено грешат. Още по-малко би им дошло на акъла, че да речем с 50к месечно биха живяли по-добре отколкото с 5М...
И т.н. де, ама не съм на кеф да философствам.

Вто Дек 08, 2015 12:16 am
Профил

От кого се управлява е едно, въпроса е дали да си от управляваните или да си някой от блуждаещите елементи които нито ги управляват нито пък те управляват света. В крайна сметка въпроса е ти как живееш. Мен лично не ме вълнуват тия които управляват, сигурно много от това което правят рефлектира и върху нас, но пък винаги имаш свободата да си различен.

Вто Дек 08, 2015 12:57 am
Профил
Аватар

Бонго, гръцкото в теб пак проговори. И без това все се оплакваш от работодатели, що не вземеш да станеш един синдикалист? Имаш всички дадености :)

Вто Дек 08, 2015 11:17 am
Профил ICQ
Аватар

Ако са ви останали пари от другите търгове, купете си Русалка... еххх ей сега да има човек няколко резервни милиона и да си купи
почивен, образователен и развоен център. Май най-добре да се обадим на някой в Силиконовата долина, който иска да работи на спокойствие
http://varna.dir.bg/news.php?id=21168543

Вто Дек 08, 2015 12:18 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16188 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 391, 392, 393, 394, 395, 396, 397 ... 1080  Следваща