Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Коледни от R&S 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Коледни от R&S
Dimitar написа:
На един прятел брат му работеше за М$ в Дания - човека една нова кола не можеше да си позволи да си купи и караше все стари. Разправяше ми, че една Тойота приус била $75к (тук е $25к). После дойде тук в Кали и разправя че се бил родил :D . Та не знам какво им дават там, дето тук го няма - за мен тук си има всичко :) .

Митак, Дончо и той работи за M$ в Дания та от първа ръка потвърждавам за цените на колите там. Жена му даже беше останала сама там като се връщаха в България и забравила да си остави телефона на обявата, че си продават колата (съответно я бракуваха) - та си ъпдейтнала телефoна чак като изтекла обявата и после цяла година им звъняха натопорчени датчани да купят за 10к евро 20 годишна кола :D

Пет Дек 04, 2015 6:57 pm
Профил
Аватар

ами вие пък си направете сметката колко територия има Дания и ако всеки си вземе по 1-2-3 коли какво ще стане.
Не е ей така измислено... Сигурно е доста по-лесно да имаш лодка или самолет, за сметка на това.
Идеални държави... незнам може би Швейцария, всяка си има добри и лоши страни. И мене ми хареса
в Силициевата долина, ама да ме затворят в стая без прозорци няма да стане. И още един куп
неща, които са за бира...

Пет Дек 04, 2015 7:04 pm
Профил

ДедоБоре написа:
на някакъв бизнесмен му останали $50 милиона. за да не им плаща данъци, се обадил на брокера си:
- виж ся, имам едни 50 милки, дай да ги инвестираме.
- добрееее. ама това са много пари, дай ми една седмица да измисля нещо.
след една седмица звъни:
- наместих ги, бизнес плана е готов.
- слушам?
- начи... за 35 милки купуваме един бомбандировач на старо. за 10 милки купуваме джапане. за 5 купуваме гориво.
- и кво ще правим?
- ами почваме да бомбандираме палестинците.
- ъъъъ... добре, разходите ги наместихме. а какъв ще е келипира?
- ами и на мен ми се губи все още. ама евреите вече 50 години го правят, няма начин да няма келепир.

Хич не е майтап - точно се връщам от Панама и докато бях там ми направи впечатление каква огромна еврейска общност има съответно с отделни квартали в които да си живеят необезпокоявани, частни училища за децата с рейсове и т.н. благинки ... разпитах туземците и те ми казаха, че там била втората по големина безмитна зона след тази в Хонк Конг и ги привличала като мухи на л***о. Та точно тази мисъл ми се въртеше в главата - щом има толкова евреи, значи има голям келипир. Пък и климата май е като в Израел ;)

Едит: Клиента там нещо има проблеми с намирането на читави програмисти на C++ които да работят там, ако някой му се живее като бял човек в латино държава да свирка да го пратя да си говори с началствата там :D

Пет Дек 04, 2015 7:04 pm
Профил
Аватар

Цитат:
Митак, Дончо и той работи за M$ в Дания

Ха, аз си мислих, че той е още в БГ :) .

Иначе в Панама има огромни пенсионерски комюнитата, защото е много евтино, а и здравеопазването им е на супер добро ниво.

Пет Дек 04, 2015 10:36 pm
Профил

Е, това отдавна и за сравнително кратко - 3-4 години някъде май изкара там.

Пет Дек 04, 2015 10:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2