| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Търг Ериксон - рунд втори
да. Ако не заспим..
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Дек 01, 2015 4:35 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Ако пропуснеш следобедната дрямка, се класираш... 
|
| Вто Дек 01, 2015 4:42 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
аз няма да участвам - запазил съм си някакъв малък бюджет за студентския търг в събота, ако не ми мине котка път... днес ако сте си видели пощата са пуснали същия търг през Hilco в Китай и Индия, но дотам няма да ходя, нито пък ще поръчвам транспорт 
|
| Вто Дек 01, 2015 8:20 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Няма ли да се похвалиш с анализатор?
|
| Вто Дек 01, 2015 8:45 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
Не, той свърши на двойна и повече цена, а няма нищо инсталирано. За тия пари ще меря цяла година в лаб за пре-сертификация с настолен анализатор, ще инвестирам в образование един вид. Освен това вече нямам място и ще ме гонят от вкъщи - скоро може би ще пусна няколко неща тук.
|
| Вто Дек 01, 2015 9:57 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не бой се - с тъпа упоритост и чат-пат удряне по масата ще ти се размине 
|
| Вто Дек 01, 2015 11:30 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Приключи. Ние разни неща спечелихме, всъщност мисля, че спечелихме, още не са ни пратили нищо официално.
Сега трябва да мислим логистиката как ще стане.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 02, 2015 3:12 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Ами похвалете се, ако някой е спечелил. Да знаем къде, какво може да мерим  Логистиката - изпращате някой в командировка, 150-200лв. самолетни билети до Малмьо, там си наема кола до Лунд за ден, само кашони ще трябва да си подсигури ако пак са бандури по 30кг. Процедурата е тествана 
|
| Сря Дек 02, 2015 3:38 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Официално, демек, проформа, след няколко дена. Уведомление за спечелените неща, на мейла, пак с някакво забавяне. Също така, можеш да разгледаш в профила си - история на наддаванията. Аз мога да се похваля с малко захранвания. Зима иде, требе да се подхранваме адекватно... 
|
| Сря Дек 02, 2015 3:58 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Това с командироването не ми изглежда сериозно.
|
| Сря Дек 02, 2015 5:02 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ако има и други спечелили на търга, и идеята за обща доставка не им е чужда, да драснат едно Л.С.
|
| Сря Дек 02, 2015 6:17 pm |
|
 |
|
Grubi
|
иначе може да командировате мене, тъкмо ще завържа връзки в офиса на Ериксон. поръчайте едно-две палета през което искате карго, и аз ще ходя да ги опаковам. Майтапя се - както казах доста е стресово, ако нямаш точните кашони или не си про с опаковането, особено за големите сандъци. Айде няма да спамя повече, лека
|
| Сря Дек 02, 2015 7:46 pm |
|
 |
|
Grubi
|
Няма повече да се майтапя... май ще ме (се) командировам да помогна на някои от спечелилите да опаковаме и те ще се разбират с техен спедитор. Така че, колкото повече толкова повече. Май наистина ще взема да хвърля дизайна и да се заема с търговия - идва ми отръки и доставя удоволствие.
|
| Пет Дек 04, 2015 2:08 pm |
|
 |
|
Quadro
Ранг: Новодошъл
|
Макар че говорим за вероятно доста скъпи неща, приятел в Копенхаген е ползвал наземен транспорт с микробус - някакви хора си правят редовен курс Дания-България и цените са доста по-приемливи от големите куриери. Той не е пращал техника за хиляди Евра, така че не знам как стои въпроса със застраховки(те).
Иначе Лунд/Малмьо - Копенхаген не е толкова далеч, нищо чудно тези с микробусите да могат директно оттам да ги вземат.
|
| Пет Дек 04, 2015 4:14 pm |
|
 |
|
Grubi
|
застраховки поне официалните отказват - защото това е втора ръка, няма как да докажеш че е в работно състояние и да му искаш толкова пари колкото стурва оригиналния уред. застраховката е здрав кашон, много пуканки и дунапрен - и някой професионалист в опаковането  а ако ги откраднат - е тогава имаш фактури Пале си е най добре, хем и по-защитено според мен (но това са мои впечатления). Пале мисля че е около 100Е, иначе един генератор 14кг с Шенкер беше около 100Е пак - с разкарването, опаковането, и т.н.
|
| Пет Дек 04, 2015 4:44 pm |
|
|