| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
 Re: Търг Ериксон - рунд втори
Тия вариант съм го споменал и по-нагоре. Дори имам и правени от мен преди доста време такива адаптери. Затова споменах, че това е най-лесно за реализация. За съжаление, това решение е компромисно откъм надеждност. Хардуерно, като конвертиране на сигналите е ОК. Няма такова. Самата карта има АТА режим. Проблемът е че истинските SSD дискове са предвидени за интензивна употреба и имат алгоритми за разпределение на натоварването на клетките в паметта. При картите или няма такъв, или е нещо скромно, и значително по-бързо се сдобиват с лоши сектори. Както се казва, "изпробвано в редакцията". За някаква ОС която не копа интензивно по диска сигурно е добре, но не и за дъртите уиодоуси.
|
| Вто Ное 10, 2015 7:00 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
значи му требе RAM диск или комбиниран - SSD и RAM  добре, значи взимам флаш с паралелен адаптер и обем, който биоса може да разпознае и после какво - има си инсталационни дискове за скоповете или някаква магия с имидж от твърдия диск на флаш диска?
|
| Вто Ное 10, 2015 7:29 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ако нямаш инсталационния софтуер и ОС, би трябвало клонираш оригиналния твърд диск. Ама кой ги знае, дали не заключват нещо към някой параметър на диска... Може да се разбере само с проба или гуглене...
|
| Вто Ное 10, 2015 8:40 pm |
|
 |
|
PhilipZ
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Мар 31, 2013 12:17 am Мнения: 279 Местоположение: София
|
Аз си бях харесал Lot216 - HP53131, но сега видях че са променили стартираща цена от 25$ на 300$ и май ще пропусна.
|
| Сря Ное 11, 2015 5:41 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Мда, това съм пропуснал в поста по-горе - стартовата цена.
Та, или има обявена минимална такава, или е скрита и при наддаване се появява грозно съобщение в червено, нещо като "минималната сума не е достигната". Съобщението изчезва когато сумата е достигната или надвишена.
|
| Сря Ное 11, 2015 8:24 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
не остана време - аз май този път ще се размина, бюджета замина за други неща. похвалете се поне какво сте си избрали?
|
| Пет Ное 20, 2015 2:16 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е как да не остана време, има повече от седмица. То като гледам никой не наддава.
Аз съм се загледал в двете HP програмируеми захранвания и няколкото Agilent осцилоскопи. Ама още не съм решил какво да инавестирам.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Ное 20, 2015 10:03 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
аз съм си харесал един 66309/319. на миналия търг стигнаха безумната цена от $1000 и сега ги гледам пак. чудя се и за един I/Q модулатор (поз 222, 223), който е братче на определен вид ВЧ генератор. ама трябва да прочета чаршафите и на двата, защото генератора дойде с много опции и не знам какво се покрива. определено се заглеждам по кашона с кабели. никой да не ми го пипа! ако на някой му потрябва кабел, да ми се обади цецо, ти 66332 ли визираш или някои от другите? --- като гледам какво се пуска отново, хилко очевидно са правили магарии с търга. доста неща, които уж заминаха се появиха отново. тия пък са направили много сакати снимки, явно не знаят какво е същественото.
|
| Пет Ное 20, 2015 12:20 pm |
|
 |
|
Grubi
|
абе те тия от Хилко са верно големи магарета - оня ден ми поискаха транспортни документи, при положение съм си взел нещата на място. Фактури още нямам - мазало. Нахоках ги както аз си знам.
Готов са да инвестирам в кашона с кабелите, ако има банани и разни накрайници към BNC. Като ходих да опаковам имаше сума ти закачалки с банан щекери и други полезни накрайници. На малкия му взех две дървени кутии от някакви супер сонди, но тоя измъкна от тях малкото останали неща и ги хвърли някъде в стаята (да не ме спрат на портала...)
някои неща може да се появили отново, ако някой не е платил...
|
| Пет Ное 20, 2015 3:23 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Я кажете как става надаването? Трябва ли да седя и да цъкам оферти като идиот посред нощите или може да пусна крайната си цена и то да наддава автоматично като в ebay?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Ное 25, 2015 10:32 am |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Не знам как е в ebay, но това го може. Според мен ще е много по-добре ако ти си пред компа!
|
| Сря Ное 25, 2015 11:03 am |
|
 |
|
Цецо
|
Е защо да седя ако го може? Аз не играя хазарт, имам си пределна цена на която бих го взел, ако мине по ниско - дюшеш, ако не - майната му.
|
| Сря Ное 25, 2015 11:33 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
някой ще играе ли?
|
| Вто Дек 01, 2015 4:07 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Аз искам да си взема един осцилоскоп (има няколко едни и същи), но да видим какво ще стане с цените че като се прибави и транспорта (или отиване до там) може да се окаже по-добре да си го купя от eBay
|
| Вто Дек 01, 2015 4:11 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Ако не забравя и не ме домързи, може да кликна на някое захранване. Засега не си харесах нищо друго.
|
| Вто Дек 01, 2015 4:13 pm |
|
|