Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Търг Ериксон - рунд втори 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Търг Ериксон - рунд втори
Така, Ериксон модем спретват втори търг,
този път с по-малко инструменти и
търгова компания базирана в Англия (объркал съм се, че е китайска и няма да е Хилко)
Тепърва ще чета условия и т.н.

http://www.go-dove.com/en/events?cmd=de ... lot_number

Съб Ное 07, 2015 9:16 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Търг Ериксон - рунд втори
сега го прегледах набързо - тонове захранвания и няколко интересни неща. нищо сериозно, май

Пон Ное 09, 2015 11:52 am
Профил

Някой наясно ли е как се участва в този търг?

Пон Ное 09, 2015 2:44 pm
Профил
Аватар

Да би било добре хората участвали в първия, да споделят малко информация.

Пон Ное 09, 2015 3:29 pm
Профил ICQ
Аватар

ами сега организацията на търга е от друга фирма, така че опита от прединия търг не е особено полезен. като цяло останх с усещането, че орханизаторите манипулираха наддаването, за да получат по-добра цена на иначе трудно продаваеми неща. имаше и такива, на които се разигра реално наддаване, но като цяло механизъма беше доста неудобен и скрит. не се виждаше кой е спечелил, колко са наддаванията и т.н. неща, на които сме свикнали в ebay примерно.

друга индикация беше, че търга имаше 2 или дори 3 кръга, като някои неща, които заминаха на първо четене се появиха на второ, че и на трето. аз например получих мейл за директно договаряне.

каквото купих е това, което се виждаше. няма изненади. малко гадна беше цената за опаковане и транспортиране, която организатора даваше, но не беше задължително да се ползва техния спедитор. за моите неща испаха 500 афро, а аз упех да ги докарам за 100 с друх спедитор. и с малко фитнес и сериозно изпотяване на груби, за което съм му обещал връщане на потта под формата на бира. 8)

на тоя търг са останали много специализирани уреди, не съм сигурен че ще участвам, бюджета за играчки ми е към изчерпване. пък и не мога да му причиня на груби вдигане на сандъци втори път.

Пон Ное 09, 2015 3:40 pm
Профил
Аватар

ха тоя път може да си купя генераторче или скоп ако има бюджет. потта дойде от липсата на големи кашони, килата не са проблем. пълни са с огромни кашони в пощенския офис на Ериксон, ама не дават. а и последния път ме глобиха за продължително паркиране, но проблема си е мой.
ако е имало някакво манипулиране е дошло от Хилко, тия толкова не им пука от Ериксон че чак боли

Пон Ное 09, 2015 4:03 pm
Профил
Аватар

Програмируемите захранвания са ми интересни, ама да видим на какви цени ще стартират....

Иначе то скопове има два броя - едното е Аджилент, ама е антика (общо взето последния хубав аджилент), а другото е някакъв Лекрой, дето ме е страх да си помисля на каква цена ще замине.

Пон Ное 09, 2015 4:40 pm
Профил ICQ
Аватар

emilvtc написа:
Някой наясно ли е как се участва в този търг?

Подобно е на предишния. Регистрираш се и наддаваш. При активно наддаване, времето се увеличава с 14 минути на всяко наддаване. Размера на премията е написан - 16%. Ако търгът е в европската общност и ако спечелилия е регистриран по ДДС, за да не се начислява върху крайната цена, се попълва и изпраща декларация. Това е след края на търга - при плащане на стоката.

То няма два еднакви търга, но се е случвало, ако никой не наддаде за дадена стока, времето за нея да се увеличи с 1 час или цената да се намали на момента. При някои търгове, продажбата става след одобрение на продавача. Казано иначе, може да сте спечелили конкретния артикул, но ако продавача прецени че цената която е достигната не го устройва, няма сделка. Като гледам, тоя търг не е такъв.

Със спедицията пак е сходно като на предишния търг - имат оторизирани спедитори които се занимават с получаване на пратката, опаковане и последващо изпращане на крайния получател. Там е малко както се уцели. Има главорези, има и такива с по-нормални цени. Евентуално, може да се договори вземане на място или друго, но зависи от зависи. Все пак не във всяка организация/предприятие се допуска всеки...

Друго не се сещам.
Като цяло, тоя организатор на търгове е по-организиран от тоя на предишния ериксонски търг, но има още какво да се желае... И те са кавали като всички останали. Като се издънят, се чудят как да се покрият... :D

Редакция:
Забелязвам че има интерес към някои от артикулите. Вие си знаете, но няма да е лошо да се спомене кой какво е набелязал, за да не си бутате/ме цените излишно. Все пак има неща чиято покупка не е на живот и смърт и би могло да се намери някакъв компромис... :D

Пон Ное 09, 2015 4:46 pm
Профил
Аватар

Ако набележа нещо, ще се се обаждам - няма какво да крия и нищо кой знае колко важно, освен ако не изникне нещо за работата.
Тъкмо пуснах едини Infinium 500MHz, с Windows 98 - не са го пипали от години. Само CMOSa си е отишъл, чудя се дали не може да му се сложи
някакво паралелно SSD вместо харда.

Тия от Ериксон ми казаха, че официалния спедитор отишъл с един камион и поскал да натовари всичко на едно, а после щели да го опаковат в Дания... и разбира се ги върнали да си вземат материали за опаковане. Иначе си представям колко уреди щяха да станат на сол и пипер.

Пон Ное 09, 2015 5:35 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
...Тъкмо пуснах едини Infinium 500MHz, с Windows 98 - не са го пипали от години. Само CMOSa си е отишъл, чудя се дали не може да му се сложи някакво паралелно SSD вместо харда...

Малко излизаме от тематиката на дискусията, но и аз съм замислил сходен ъпрегйд на един родиев шварц. Проблемът според мен е, че отдавна мина времето на SSD дисковете с PATA интерфейс. И да се открие такъв, или ще е използван (със съмнителна надеждност), или ще е някой безобразен дъртанян който ще е бавен, няма да е надежден или и двете... :D И естествено, това не пречи да е скъп...
Това което мога да реализирам лесно е с компакт флаш карта и преходник. За съжаление, предимствата му се изчерпват само с достъпността му. Всичко останало са само недостатъци.
Като че ли най-приемливо е SSD със SATA интерфейс и адаптер PATA към SATA. Ако адаптерът е читав, не би трябвало да има проблеми. Разбира се, трябва да има и съответното свободно място в уреда...

Вто Ное 10, 2015 2:47 am
Профил
Аватар

ами освен да го отворя и да видя дали има. имам сходен проблем и с един бондер, който е на windows2000, там изобщо не ми е ясно дали ще стане магията
има май и един логически анализатор и куп такива, които или отиват в боклука или могат да служат оше много време.
но ми е доста криво - гледам инструментите никой не ги е пипал с години, нито подръжка, нито каквото и да е. това при мене де, не нещо от търговете

Вто Ное 10, 2015 10:08 am
Профил

Ицо, има преходници SATA-PATA. Има даже и M.2 - PATA, и всякакви подобни. Въпроса е дали машинката изобщо ще разпознае диск с толкова гигабайти (за по-малък SSD от 16GB не се сещам). Че няма да ги ползва всичките е почти сигурно (май 2GB беше границата), но пък и SSD-то ще стане вечно така.

Вто Ное 10, 2015 12:27 pm
Профил ICQ
Ранг: Професионалист
Аватар

най-добре с преходник от мемори карта към ПАТА (compactflash) картите дори са със сходен интерфейс и преходника е пасивен...
http://www.dx.com/p/compact-flash-cf-fl ... kG8_r94vkY
Преди години с такива правех сървъри и работеха супер. Има карти дето са микродрайв с плочи има и изцяло солидстейт....

Вто Ное 10, 2015 12:46 pm
Профил ICQ

Да, това е вариант. Не знаех че още ги продават. А преходници CF-IDE има - то е само опроводяване.

Вто Ное 10, 2015 1:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Е продават ги. Има и огромни по размер на паметта. Все пак повечето профи камери още снимат на такива :)
А малките 2,4,8GB са евтини...

Вто Ное 10, 2015 1:07 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 46 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща