Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Какво да се чете?! 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
Истината е, че вече съм 1ва година Мехатроника. Взех си всички изпити 1вия семестър :) , който приключи преди няколко дена. 1вата година се учи едно и също почти от всички 1вокурсници. Води ни се, че учим и информатика(при нас), ама е гола вода, дето се вика- никакво програмиране нямаше. 2рия семестър май ще ни занимават с Pascal.

Чет Фев 09, 2006 10:11 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Моля, някой да обясни на мен незнаещия какво е мехатроника.

Чет Фев 09, 2006 10:23 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Еми нова специалност в ТУ-София .. от тази година е ... излизаш инжинер по машиностроене но учиш по програмата за Електроника .. абре странна работа .. поне в справочника пишеше че била една "много обещаваща специалност" ;) ... учи се оптоелектроника, роботика, автоматизация и прочие ... поне по документи ... :roll:

Чет Фев 09, 2006 10:27 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
Добре си се ориентирал :) миналата пролет бях на една презентация, показваха едни сензори за ускорение, разработка на унито. Едно чудо, кьде механика, кьде електроника, наистина беше много интересно, а и доста добре бяха финансирани. Общо взето се появяват все повече "интердисциплинарни" специалности. Идеята е почти винаги една и сьща, обединяват 2 учебни програми с цел да отговорят на нуждите на индустрията.
Техническа Информатика = Електротехника + Информатика
Цомпутатионал Сциенце = Математика + Техническа Информатика
Мехатроника = Електротехника + Машиностроене
Микротехника = Електроника + Машиностроене (много близо с Мехатрониката)
Икономическо-Инженерни науки (май не го превеждам правилно) = Електротехника(и не само) + Икономика

и т.н., но при всичи разликата в предметите пьрвите 2 години е минимална. После иде по-тясното специализиране.

Чет Фев 09, 2006 10:53 pm
Профил WWW

Мнение 
HCL, според теб е добро, а? И мен такива неща ми говориха, но честно да си призная аз доста се депресирах и се чудех дали не съм направил грешка, защото балът ми стигаше и за Електроника, която е една от специалностите с най- висок бал.

Пет Фев 10, 2006 12:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
@blind..... баче... заеби - намери си друго занимание, хоби... иди за риба, нещо в тоз род...

Пет Фев 10, 2006 12:49 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
@blind хич да не ти пука, мислиш ли, че има някакво значение какво следваш?
Аз се занимавам основно с комп. мрежи и следвам Електротехника. Много от приятелите ми информатици ме питат защо сьм решил да ставам инженер, а не записах информатика.
Отговорьт е прост, защото това е по-атрактивната специалност за мен тук се чувствам добре и не ми минава и през ум да я сменям. Ако някой от информатиците се чувства по-добьр мрежар да заповяда, ще се радвам да науча нещо ново :) Обаче това колко добьр си в дадена област не зависи от това какво ти пише в студентската книжка. В нашия факултет много от упражненията и проектите се водят от физици и информатици. Всичко опира до чобвека.
Избрал си специалност, която ти е допаднала. Няма какво да се депресираш. Пьрвите семестри е най-тежко, с всичи е така. Давай напред сьс самочувствие и се развивай паралелно с учебанта програма. Унито може да ти даде добра теоретична подготовка, обаче с лекции професионалист не се става, в която и да е област.
Но засега си чети здраво книжките, както казваше Цецо, ще те спукат в началото от математика, физика и компания но за депресии просто няма място :)

Пет Фев 10, 2006 12:54 am
Профил WWW

Мнение 
@HCL 10X!
Btw, това кое е възможно и кое не, е доста интересно. Хората казват, че всичко е възможно, но ако се помисли малко "не всичко е възможно" влиза като подмножество на множеството "всичко е възможно". Ето защо никой не може да отрече, че всичко е възможно, а дори е възможно и не всичко да е възможно. :lol:

Пет Фев 10, 2006 1:37 am
Профил
Аватар

Мнение 
Напьлно е вьзмоно :)

Пет Фев 10, 2006 1:43 am
Профил WWW
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Ха-Ха!!! А възможно ли е множеството от всички множества да се съдържа само в себе си като елемент? :roll: 8O

Пет Фев 10, 2006 11:30 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
От гледна точка на булевата алгебра, не само, че се сьдьржа, но се и препокриват напьлно :wink:

Пет Фев 10, 2006 11:49 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
@blind ако си мислиш че ученето започва и свършва в училишето(университета) лъжеш се.
То по скоро ще те подготви как да се ориентираш и усвояваш материята. И ще ти даде една здрава основа върху която да стъпиш. Книжки за четене много ама най-добре запретни ръкави и направи някои от елементарните устройства с които всеки започва. Иначе само с четене знанието ти ще си остане само във фаза информация.

Пет Фев 10, 2006 2:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цитат:
То по скоро ще те подготви как да се ориентираш и усвояваш материята. И ще ти даде една здрава основа върху която да стъпиш

Ти маи не си ходил скоро в ТУ-София .... :wink:

Пет Фев 10, 2006 2:32 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
В смисьл? Имаш една наклонена цистерна с вода. Как ще намериш количеството вода в цистерната, ако не можеш да я помрьднеш и не разполагаш с подходящ софт. Ще интегрираш, това е, стабилната основа под формата на теория винаги е нужна. И университета предлага тази вьзможност. Чисти практици не сьществуват, или ако ги има са с много ограничени способности.
Един по-реален пример, наложи се корекция на софта на един робот по време на сьстезание, трябваше да се определи траекторията на движение и да се направят сьответните корекции. Без малко тригонометрия и векторни изчисления не можеше. Трябва си теорията :wink:

Пет Фев 10, 2006 2:58 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Офф ... на мене ли го разпряваш .. аз съм "Приложна Математика" :roll:

Относно обучението по висша математика няма забележки (интегрираме та се кинеме ;) ) ... относно обучението по електроника и информатика ... плачебна работа ... :cry: (и неговоря само за моята специалност)

Пет Фев 10, 2006 3:14 pm
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща