|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Нед Юли 26, 2026 4:51 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Автомобилите ...
Аз даже и съветски филм по книгата май съм гледал. В смисъл, че така като го разказвате ми звучи някак познато, а със сигурност не съм я чел.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Окт 06, 2015 9:10 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Нед Окт 18, 2015 3:03 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Гледам и се чудя: Кое е по-малко вероятно да закъса - Хамър или кораб на въздушна възглавница https://www.youtube.com/watch?v=mC3Lh-smsmM
|
| Пет Окт 23, 2015 2:50 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Всяка кола е по ненадежна от кораб..... Ако закъса една кола на пътя - какво ще стане... нищо , даже и 10 телевизии да го покажат все тая , е на писха че колите на ГМ може да те погребат- ми пак си купуват хората ГМ ски коли. Ама ако думнат репортаж че един кораб е поатанал....
|
| Пет Окт 23, 2015 6:23 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами и да думнат .. да не би да намаляха круизите като потъна Коста Конкордия ?
|
| Пет Окт 23, 2015 6:27 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
Не намаляха може би защото всъщност не потъна 
|
| Пет Окт 23, 2015 6:49 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е .... да ти кажа е все тая ....повече от това нямаше на къде, там много плитко, иначе щеше.
|
| Пет Окт 23, 2015 6:50 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Е, па колко да изчезнат? Една част ще ги повдигнат малко, че да се префасонират на джипки а другите просто ще се продават на други пазари където има повече търсене - ей в европата големи СУВ и пикапи се паркират адски трудно в централната градска част 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Май 13, 2018 4:58 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е то затова си имаме малки SUV, с тях няма проблеми аз с q- то нямам грижи, а то по-голямо европейско май няма, някой мерцедес може да е с 10-см по дълъг ама не съм забелязал. Аз доста време бях и с вито, и с него нямах особенни проблеми. Виж ако си с американско пикапче вече малко по зор, особенно ако е нещо от калибъра на f250/350, ама и за тях ще се намери.
|
| Нед Май 13, 2018 8:10 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
A, има, има ... май вече всички изкараха 5 метра и нагоре голям луксозен SUV за по 50к евро базова цена. Отделно се появиха и няколко нови пикапа - примерно Фиат си ребрандира някакъв Крайслер а Рено, Нисан и Мерцедес излезнаха с общ модел.
|
| Нед Май 13, 2018 8:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Кои са тези модели, аз постоянно се оглеждам за нещо по-голямо и не виждам. Най-големия роувър също не е по-голем, гледам ги паркирани едиб до друг редовно, и такъв имаме. Ако мерцедес са пуснали нещо ново не знам, но едва ли ще го пуснат в европа а няма да го имат в САЩ. БМВ 100% нямат, фолсваген са малки, порше е малко... то други не останаха европейски, другите нямат SUV а леко повдигнати седани. Фиат продават малко колце.
|
| Нед Май 13, 2018 8:45 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
новата газ-ка виждал ли си я? мисля, че вече пуснаха граждански модел с бензин/дизел+автомат. ще ходиш до малкия офис направо през нивата, а от магистралата ще те зяпат как ги изпреварваш за мехико обаче, предвид революционната обстановка, ще е по-добре да вземеш големия джип - тайфум 4х4. не знам дали ще тия дадат бронирана. въпреки, че е голяма колица, няма да имаш проблем да паркираш върху която и да е друга кола.
|
| Нед Май 13, 2018 9:37 pm |
|
 |
|
palavrov
|
В европа най големите читави SUV за които се сещам са: Subaru Ascent - 5м, на мен ми идва прекалено дълго и си предпочитам Форестър-а Infiniti QX80 - 5.20м - по луксозния вариант на Нисан Патрул Volvo XC90 Новата генерация е 4.95м Mazda CX-9 В Европа май я няма, пак е 5м. Отделно Мерцедес май имаха един безумно скъп вариант на G класата който ако не бъркам беше доста над 5м. А за над 5м май само в щатите има избор ...
|
| Нед Май 13, 2018 9:52 pm |
|
 |
|
ToHu
|
От тия инфинитито, то верно че от скоро продават и щатските версии, но само който не е карла такова може да се излъже, това е най-голямата и най-нефункционална кола която съм карал, имам чустовото че дори с Q5 ще натовариш повече. багажника започва някъде от брадичката нагоре, и не събира нищо. Една година колко псувни отнесоха не е истина. бяхме 2-ма възрастни и 1 дете, айде 3-ма възрасни ама то третото китайче на половината на малката щерка. Едвам си събрахме багажа, имаше свалени на половината седалки. Преди това бяхме същата бройка + голямата щерка и още един възрастен и то малко по големичък от мен, и се събирахме без проблем в някакъв караван или каквото бяхме наели нащшия багаж който едвам влезе в инфинитито + багажа на още 2-ма човека .... е таква мизерна кола няма. ням ад аговорим че и за каране е голямо дърво .. и изобщо QX-80 е един недоклатен нисан който не събир анищо, има ужасен вътрешен дизайн, нищо не му еккато трбява изобщо .. мизерия, виж Qx-70 е доста по-удобно и просторно.
Изобщо последния път като купувахме кола в БГ беше голямо мислене. Трябва нещо голямо и удобно, като оптимален обем ландкруизера беше най-добре, ама това си е камион не е SUV, ходих на тест драйв и то на този 5 л двигател, все едно и 15 да му сложат нищо няма да с епромени, няма динамика а за стабилност да не говорим, тръгнах по тракия, ама не стигнах далеч, на първото място обратен и в Тойота, жената даже не искаше да го пробва, аз подозирам че хайлукса му тук може да друса повече но клати по-малко. Та тогава взехме Q7, единственто което и визуално ми допадна, и има достатъчно обем, е не е като ландкруизера ама .. и като гледам, май събира повече от ровъра. По-голямо мерцедес GLS550 e 2.13 някъде, с 10 см по дълъг от Q-то но събира почти двойно повече, може би трябваше такова да вземем ама нещо мерцедес ми стоят с черни точки, имаме няколко седана и само проблеми, и то големи S класи, витото ми харесваше ама старото, взехме едно ново с коеот имахме разни главоболия .. За Волво, не съм ги гледал, но не искам волво, преди години купувхаме едно на сина и за чисто нова кола много проблеми. Да ти кажа като за семейна кола най-съм доволен от миниваните, в САЩ купуваме онсовно хонди, хонда одисей е перфектна, има и не лоши американски модели в този клас. Проблема при нас е че като ходим по почивки предпочитаме да ходим с колата, и другия проблем е че предпочитмае д аходим с една кола, поне когато сме само с малката, но в малка кола е зор. преди аудито имахме един ровър спорт и рядко успявахме да се съберем , обикновенно ходехме с 2 коли, а това е проблем. Жената вече не иска да кара дълго, голямия отдавна не е с нас, а голямата дъщеря все още няма право да кара в европа, а и да има не знам дали може да я оставя да кара 10-12 часа преход, применро Инстанбул - Анталия. Сега с Аудито е по-добре, като сме с малкото се събираме, дори и голямат ада е с нас пак горе долу се събираме. отдавна си мисля за нещо от сорта на вито ама не съм измислил какво. Колегата беше купил някакъв фолсваген бус много наточен, на цената на порше ... но на 3-тия месец го смени с един кайен.
|
| Пон Май 14, 2018 12:26 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
Не Вито, а Виано. По възможност, от по-новите модели. Страшен чарк.
|
| Пон Май 14, 2018 12:55 am |
|
|