Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Майкрочип редуцират цените... 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение Майкрочип редуцират цените...
Майкрочип са с доста занижени цени на новите отрасли от 18 серия - контролерите от семейството на PIC18F87J10, които за разлика от 18FXX2 работят на понижено захранване - 3.3V, с по два USARTа са с аутодетект на скоростта, компаратори, разширен WATCHDOG, SPI и IIC са независими, нановат технология и др.
Цените почват от $2.50 за 68 пинов микроконтролер !!! :lol:

За повече информация -->

http://www.microchip.com/ParamChartSear ... &pageId=74

Сря Фев 08, 2006 4:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Майкрочип редуцират цените, но Комет не 8O

Сря Фев 08, 2006 5:03 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
От комет заявиха преди три дни че може да се поръча всеки процесор от листата на Майкрочип и то на цена дадена на сайта в графата "buy". Дставката била до 2 семици... :lol:

Сря Фев 08, 2006 5:14 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
отчитат натрупана инфлация за м. януари и вличнието на цените на горивата на борсата във венецуела.
също така се очаква аржентинското говеждо да се вдигне поради неблагориятната прогноза за портокаловата реколта във флорида

понеже PIC18F87J10 серията не влиза в "потребителската кошница" на социалното министерство, няма да има намаление на цените

Сря Фев 08, 2006 5:32 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Като не могат да правят процесори се опитват да разбият с търговската си политика. Лощото е че успяват.
Еи го днес взех да правя един съвсем дребен проект с пик точно защото човека е свикнал че като отиде в Comet всичко има и няма проблем с доставката. А му предложих 3 пъти по ниска цена за разработката с AVR или Cygnal.

Сря Фев 08, 2006 5:35 pm
Профил
Аватар

Мнение 
баче Кольо добре ако тва ще те успокои ще напиша 100 пъти в тетрадката "Макрочип са охлюви". :) Но незнам как ще направиш три пъти по-ефтин проект с ARM7, кат тяхните цени са към $18 бройката. Незнам, при тея обстоятелства си струва човек да си направи сметката добре, какво желязо да подбере... Зависи какво се гони - цена, производителност, големината на серията и т.н. Ти ги знаеш тея неща

Сря Фев 08, 2006 6:07 pm
Профил
Аватар

Мнение 
LPC2103 което има 32K Flash е само $2.50 за 10 000 бр. за малко бройки сигурно ще е към $3-4

Сря Фев 08, 2006 6:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Някъде да съм писал за ARM нещо в тая тема?
Някъде да съм споменал че трябва ти да правиш нещо?
Някъде да съм казал нещо за цена на проекта?
Мисля че изрично споменах цена на разработката.

Мисля че е добре да спреш да се заяждаш :)

Просто споменавам един факт които е доста показателен защо у нас толкова просперират тия контролери. Човека предпочете да му напиша софта срещу 200 лева като за пик срещу 60 като
за AVR или за Cygnal :)
Абе направо на смешна я смъкнах цената само да не ме занимава с PIC ама не :)
А както казва батеАз които плаща,поръчва музиката :)

Сря Фев 08, 2006 6:20 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Времето за разработка бе човек !

Това е 2-рото най-важно след определяне на механизма за работа.

Поне аз мисля така , защото ако работи добре и стабилно у-вото , то човека ще знае , че ти можеш и го правиш в действителност на 6.

А примерно Никола , доколкото знам е работил много повече с АВР , отколкото с ПИК , така че е нормално за едното да му трябва повече време за разработка , откъдето се дига и цената.

А и все пак има разлики.

Примерно АВР малките модели разбрах , че си имат хардурен I2C с мастъР :D, а малките пик-чета нямат.

Ето такива и подобни пак си оказват влиание при по-комплексна работа.

НО това е моето скроооооооооооомно мнение :roll: :)

Сря Фев 08, 2006 6:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Тези професори със занижени цени със занижени параметри ли са или със завишени параметри ? Да нееее бай Вълчо, като едно време в "Млад Конструктор", 10 бр. 2T3167 със занижени параметри за 1лв, при положение, че "нормалните" бяха 1 бр. към 3,50лв ? Или пък според сезона правят -30% отстъпка ? Според мен още от сега знаят, че това ще е залежала стока и затова правят такива балетни стъпки :D :oops: :lol: Между другото, в 16-та серия цените също са надолу, примерно PIC16F913/914/916/917.

Сря Фев 08, 2006 10:58 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Много закъсняха!
А можеха да го направят преди време. Не, че сега е късно, но ... 10F трябва да върви по 10ст., а 12F по 25 ... 18F да се спре от производство. Силата и нишата им е в малките контролери. Къде се бутат между шамарите.

Сря Фев 08, 2006 11:41 pm
Профил
Аватар

Мнение 
backson написа:
баче Кольо добре ако тва ще те успокои ще напиша 100 пъти в тетрадката "Макрочип са охлюви". :) Но незнам как ще направиш три пъти по-ефтин проект с ARM7, кат тяхните цени са към $18 бройката. Незнам, при тея обстоятелства си струва човек да си направи сметката добре, какво желязо да подбере... Зависи какво се гони - цена, производителност, големината на серията и т.н. Ти ги знаеш тея неща

AT91SAM7S32 - 5.40лв без доставката, със доставка ми стъпа на 9лв...но все още съм фен на Microchip, тъй като имам най-голям опит с тях и достъп до по-голяма гама PIC контролери, смятам например следващия ми проект да е с PIC18F4550 (built-in USB)....макар, че скоро ми се наложи да ползвам процесор с ултраниска консумация и нито PIC, нито AVR (за mA/MIPS на ARM даже не исках и да чуя) и се наложи да погледна MSP430 :D

Чет Фев 09, 2006 12:43 am
Профил
Аватар

Мнение 
Desert Leo написа:
Много закъсняха!
... 18F да се спре от производство... Къде се бутат между шамарите.

ти пък се исказа :wink:

Чет Фев 09, 2006 10:48 am
Профил
Аватар

Мнение 
Имам право на мнение!
Истината е, че за всеки влак си има пътници. Някои предпочитат влака заради удобния график, но има и такива, които избират по тапицерията на седалките :wink: .
Разглеждам PIC18F4550, но го сравнявам и с други. Гледам архитектура, производителност, перспектива, цена др. Твърде е скъп за възможностите си. Харесвам 10F и 12F, защото засега поне са незаменими в своя клас.
Именно затова, ако съсредоточат усилията се в сериите 10, 12 и 16 и то откъм периферия, ще имат по-голям успех. Затова, за мен сериите 18, 24 и dsPic са излишни, докато rfPIC12 е добра идея.
Е, бъдещето ще покаже :lol: .

Чет Фев 09, 2006 11:42 am
Профил
Аватар

Мнение www.microchip.com хакнат?
абе имате ли достъп до www.microchip.com от един час се опитвам да сваля един PDF от там а няма достъп до сайта

Чет Фев 09, 2006 11:55 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща