Отговори на тема  [ 384 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Следваща
Бензина 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Бензина
Desert Leo написа:
sparkybg написа:
...за сведение геофизик съм...

Я, Спарки, да не би да си учил в СУ и ако да, кой випуск (ако не е тайна, де :) )?

МГУ. Влязох 1994, стигнах до дипломна работа, направих съществената част и... така и не стигнах до край...

Съб Юли 18, 2015 11:41 pm
Профил ICQ
Аватар

sparkybg написа:
Desert Leo написа:
sparkybg написа:
...за сведение геофизик съм...

Я, Спарки, да не би да си учил в СУ и ако да, кой випуск (ако не е тайна, де :) )?

МГУ. Влязох 1994, стигнах до дипломна работа, направих съществената част и... така и не стигнах до край...

Няма значение, колега х 2 си. :) Аз съм радиофизик от СУ “(випуск 87).

Нед Юли 19, 2015 3:09 pm
Профил
Аватар

Вече има и жипка :D :

> Elon Musk launches Tesla Model X

Прикачени файлове:
Tesla Model X.jpg
Tesla Model X.jpg [ 26.45 KiB | Прегледано 2066 пъти ]

Нед Окт 04, 2015 3:50 am
Профил
Ранг: Почетен член

Тая кола е перфектна за американски филм - един отпред кара, а един отзад отваря вратата и стреля с картечница :lol: :lol:

Нед Окт 04, 2015 11:14 am
Профил

DanielDimov написа:
Тая кола е перфектна за американски филм - един отпред кара, а един отзад отваря вратата и стреля с картечница :lol: :lol:

Ти да видиш в следващата серия на Трансформърс ... тесла до тесла ...

Нед Окт 04, 2015 1:15 pm
Профил
Аватар

След телевизорите Sony, колите Volvo и телефоните Nokia, няма лошо в щатското
кино продуктово да се позиционират Apple, разни muscle cars, NASA, а сега и Tesla.

"Ако сам не се похвалиш, кого да чакаш да те похвали?" :D

Нед Окт 04, 2015 1:23 pm
Профил
Аватар

Какво в този електрокар е по-интересно от сходен клас SUV с ДВГ? Това че не трябва да си пускам климатика в задръстване, защото мога да си остана насред път е ясно. :D
Ахаа, вероятно има добре изградена сервизна мрежа и при проблем, мога да се обърна към всеки един сервиз...

Модерни кокашарници... :D

Нед Окт 04, 2015 2:19 pm
Профил

След време повечето коли ще са такива (вероятно ще са с доста по-добра автономност), а тези дето разчитат на някакво течно гориво ще се ползват само като ходиш извън цивилизацията...

Нед Окт 04, 2015 3:25 pm
Профил

Слагаш дизелов агрегат в багажника и ето ти неограничен обхват ;)

Нед Окт 04, 2015 4:28 pm
Профил
Аватар

в града също може да имаш неограничен обхват, само трябва да караш по маршрута на тролея/трамвая

Нед Окт 04, 2015 4:32 pm
Профил
Аватар

DanielDimov написа:
След време повечето коли ще са такива (вероятно ще са с доста по-добра автономност), а тези дето разчитат на някакво течно гориво ще се ползват само като ходиш извън цивилизацията...

Но след доста време.

Нед Окт 04, 2015 4:50 pm
Профил ICQ

На мен би ми било достатъчно да може да върви 500 км. Като пътувам на дълъг път горе-долу това ми е лимита за каране без да излизам от колата - след това трябва да изляза, да се пораздвижа, тоалетна, ядене и т.н. Ако батерията може да се зареди от 10% до 90% за 30-40 минути ще е напълно достатъчно за всичко.

Нед Окт 04, 2015 5:03 pm
Профил
Аватар

Зимно време, в час пик, на средата на орлов мост, седи оклюмал шофер на електрокар, размахвайки банкнота в едната ръка, щепсел в другата, и с поглед изпълнен с надежда, чакаше някой да му помогне за да измине оставащите му 1.2 км. до дома му. В главата му се въртяха черни мисли, задавайки непрекъснато един и същи въпрос: Не е толкова студено. Само -12 градуса е. Защо ми трябваше да пускам това парно? Можех да се заметна с одеалцето и да сложа някаква ушанка... :D

Нед Окт 04, 2015 5:26 pm
Профил
Аватар

Батерията на електрокара е от 65 до 90 киловата според модела - инженер си и можеш и сам да сметнеш ако електрокара стои неподвижно в задръстването на орлов мост за колко време може да му стигне батерията ако нагревареля на печката му е 1-2 киловата. Едната ни кола минава с цял резервоар около 230 мили, а електрокара около 300. С какво бензиновата ми кола е по-добра в задръстването на орлов мост от електрокара? Тук в Чикаго и задръстванията и зимата са много по-големи от тези в София и като гледам не могат да смогнат с поръчките за електрокари. Верно, далеч са още от перфектни, но бавно и славно ще стигнат там. Иначе и аз се кефя че ще има повече и по-евтин бензин за мен, ама чак пък такива изцепки като твоите няма да седна да пиша :D .

Нед Окт 04, 2015 5:36 pm
Профил
Аватар

Така, "на маса", батериите може да му стигат и за галактическо пътешествие. Реалността обаче е друга. Освен нагревателите на парното, има и вентилатор, пак за него, фарове, чистачки, диско, вифи, модерни дисплеи, стъкла, заключвания и кой знае още какво. И всичко това чака на тия батерийки.
Да не забравяме, че все пак се водят МПС и би било много добре ако енергията в батериите им стига и за да могат и да се придвижват, а не само да седят в задръстването с бачкащо парно... :D

Само мога да гадая, ако прибирайки се вечер, с батерия на 60%, каква част от шоферите ще я дозаредят на макс или ще разчитат че трябва да стигне и за следващия ден. Естествено, висейки с ушанката на орлов мост. :D

Обади се на приятел няма да бачка, защото той няма с какво да ти помогне. Нито ще има на разположение резервни батерии, нито удължител 730м.

Не знам дали трябва да напомням, че живеем в различни държави и някои дадености се различават.
Колкото и да се опитвам се да си представя зарядна станция в обикновен софийски квартал, но не успявам... :D

Нед Окт 04, 2015 5:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 384 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 26  Следваща