Отговори на тема  [ 225 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Следваща
Автомобилите ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Автомобилите ...
Ми няма всичко си е същото като в кола от 34 година, е верно доста подобрено но си е същия принцип. Не са измислили и въвели някъв нов мотор или някво ново окачване нищо ново само подобряват вече измисленото.

Сря Сеп 30, 2015 12:36 am
Профил
Аватар

Това като го каже някой и става много весело - не били измислили нищо ново. Какво да измислят - йонен двигател ли да им слагат, за да хвърчиш в космоса :D .

Сря Сеп 30, 2015 12:37 am
Профил
Аватар

pipilica написа:
...или някво ново окачване нищо ново само подобряват вече измисленото.

Стана ми интересно и реших да се информирам. Кое окачване от '34 лето визираш и с кое съвременно го сравняваш? Към днешна дата, в масова употреба има няколко вида окачвания и е изключено всички да съвпадат с модел '34... :D

Даваш ли си сметка, че при първите автомобили, окачването е било взаимствано от файтоните? Ако не се лъжа, май няма съвременен аналог. Дори и моделът Файтон, на небезизвестния производител на еко-автомобили, е с различно окачване... :D

Сря Сеп 30, 2015 1:00 am
Профил

Имах предвид мотор и трансмисия, ся не ми се рови да видя от кога е съвременното окачване, само не ми даваи примери с хидравлично и пневматично щото принципа е същия само реализацията е малко по-различна. Все пак карам Ситроен с хидравлично окачване и малко или много съм запознат, ето ако ви се гледа https://www.google.bg/search?q=citroen+ ... ak8h1OM%3A окачване на Ситроен Авант модел от 34 до 57 а кажи кое му е по-различното, всичко си има като на днешните.
Пък за двигателите само Японците правиха малко с Ванкелов мотор ама излезе кофти сглобка и го зарязаха.
И какво са подобрили вместо реле на мигачите турили контролер с връзка със централния компютър, и що поради ква причина, естествено за да се води няква изгъзица и да ти вземат повече пари. Тва с тия компютри в колите за някой възли е пълна глупост, защо примерно на новия С5 перката на радиатора е с контролер и я управлява компа, дали щото е по-надеждно или като се скапе си взимаш нова за само 340 лева в АМК.
Айде дай някво обяснение защо му е на мотор за чистачки софтуер, как пък на Лада-та чистачките работят 20 години без необходимия софтуер.
Не целя да се заяждам, просто искам да знам по какви причини толкова усложняват колите и единственото което си мисля че е само за да вземат една торба пари за гъзария и глупости.

Сря Сеп 30, 2015 3:51 am
Профил

То горе долу с всичко, което ни заобикаля е така. Качествен скок от края на втората световна война след масовото започване на производство на първия антибиотик няма, има само подобрение в технологията.
Има много принципи за задвижване на коли. Какво стана с водородната магистрала в Норвегия. Бави се вече сигурно 7-8 години.
Имаше проекти за магнитна левитация (за градски коли) също до никъде.
Единственото "ново", което се вижда по улиците са електромобилите. Обаче докато не направят батерия, която се зарежда за макс 10 минути тези коли никога няма да навлязат масово, ще останат само хибридите. А и пиша "ново" защото електрокари има от десетилетия насам, преди години имаше по заводите и едни малки камиончета на ток.
Или примерно слънчевия колектор - виждаме го масово по къщите от 15тина години насам. А в същото време тази "новост" я виждаме на редица селски къщи и бунгала по нашето море с огромните варели на покривите. Дори имаше статия 80те години в Направи си сам от един българин, който си беше сложил съвсем "съвременен" соларен панел.
Сега да спорим дали е файтон или макферсон все търкало с гума. Отпред крушки, въртиш геврека и това е.
И всичко това е само заради бюрокрацията - едно време Форд сигурен съм и един сертификат не е имал, просто сяда и произвежда. Днес както всички знаем за да се пусне нов продукт на пазара например кола то парите, които трябва да се изплатят на бюрокрацията са колкото БВП на нашата БГ за няколко години напред :D. В днешно време конкуренция в истинския смисъл на думата няма, има надцакване кой може да хвърли едни пари предварително и после да се надява че ще ги вземе той, а не банката.

Сря Сеп 30, 2015 4:45 am
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

pipilica написа:
...Айде дай някво обяснение защо му е на мотор за чистачки софтуер, как пък на Лада-та чистачките работят 20 години без необходимия софтуер.
...

Без софтуер на чистачката ще можеш ли да си чистиш и задния номер?
https://www.youtube.com/watch?v=bwEMPPgDjy8
До нас спира едно VW на което задната чистачка сочи вертикално надолу, като уя на 100г дядо.

Сря Сеп 30, 2015 8:54 pm
Профил
Аватар

Гуглосах, ама не го намерих разказа. Майтап от БГ фантаст беше, но както се оказа: всички вицове от време оно са си голата истина по бели прашки.
Ставаше дума как няк'в соц-инженер отива в бъдещето и след третия рестарт на асансъора започва да повтаря "Да ви пикая на техниката!", което околните тълкуват така: В ДРЕВНИ ВРЕМЕНА ТЕХНИКАТА СЕ Е ПОВРЕЖДАЛА ПОСТОЯННО И ТОВА СИЛНО СТРЕСИРАЛО ХОРАТА, ЗАТОВА ТЕ УРИНИРАЛИ БЕЗКОНТРОЛНО И...

Сря Сеп 30, 2015 9:21 pm
Профил
Ранг: Минаващ

bongo_x2 написа:
Гуглосах, ама не го намерих разказа. Майтап от БГ фантаст беше, но както се оказа: всички вицове от време оно са си голата истина по бели прашки.
Ставаше дума как няк'в соц-инженер отива в бъдещето и след третия рестарт на асансъора започва да повтаря "Да ви пикая на техниката!", което околните тълкуват така: В ДРЕВНИ ВРЕМЕНА ТЕХНИКАТА СЕ Е ПОВРЕЖДАЛА ПОСТОЯННО И ТОВА СИЛНО СТРЕСИРАЛО ХОРАТА, ЗАТОВА ТЕ УРИНИРАЛИ БЕЗКОНТРОЛНО И...

"Незавършеният роман на една студентка"
Любен Дилов (баща)

От цялата случка най-прецакан беше сома - май 17 пъти го улавя :D
http://chitanka.info/book/1217-nezavyrs ... -studentka

Чет Окт 01, 2015 3:25 am
Профил
Аватар

Като стана дума, съвсем периферно (и не по темата, каквато и да е тя), имаше една книжка на Съветски автор за един инженер, който си беше направил работно място на тавана, както и негов колега (при когото май избяга жена му ... не помня), който пък беше "изобретил" квартална отварачка за консерви и съответно беше получил купища призове и повишения. Коя беше тя? Дадох на някого хартията и не ми я върна (както се и очаква) ...

Мисля че Дедо Боре наскоро спомена за нея на една среща - дано поне той се сети. Ама мисля че е класика.

Чет Окт 01, 2015 1:48 pm
Профил

woody написа:
Като стана дума, съвсем периферно (и не по темата, каквато и да е тя), имаше една книжка на Съветски автор за един инженер, който си беше направил работно място на тавана, както и негов колега (при когото май избяга жена му ... не помня), който пък беше "изобретил" квартална отварачка за консерви и съответно беше получил купища призове и повишения. Коя беше тя? Дадох на някого хартията и не ми я върна (както се и очаква) ...

Мисля че Дедо Боре наскоро спомена за нея на една среща - дано поне той се сети. Ама мисля че е класика.

Вадим Шефнер
Скромният гений

Доколкото помня негови бяха и изобретенията:
- сапун "не кради" - с единствен недостатък, че и ти не можеш да го ползваш
- "вечния бушон"
А кварталната отварачка беше на постамент в центъра и докато ти отварят консервата гледаш документален филм на консервна тематика

http://chitanka.info/text/29141-skromnijat-genij

Чет Окт 01, 2015 2:02 pm
Профил
Аватар

по спомен, човека не беше инженер, а прост практикуващ изобретател. понеже жена му обичала да бродира ковьорчета и все му мрънкала, че разхвърля из къщата, човека между другото изобретил анти-гравитацията и се преместил на тавана на стаята. все пак останал недооценен - жена му избягала, май с изобретателя на кварталната отварачка. чел съм я преди 40 години все пак :oops:

ще си я сваля в е-бука, тия дни ще пътувам.

Чет Окт 01, 2015 2:13 pm
Профил
Аватар

R2D2 - в десятката. Много благодаря. \:D/

Чет Окт 01, 2015 2:47 pm
Профил

Осрахме я темата :D

Джо Холдеман
Вечната война

http://clivl6rf3vft7ihw.onion.direct/bo ... nata-vojna

Чет Окт 01, 2015 6:46 pm
Профил
Аватар

култова книга!
препоръчвам я, който не я е чел. жалко, че е написал само 2 книги.

ПС: сега погледнах читанката, имал още доста произведения :oops: ще ги потърся

Чет Окт 01, 2015 6:51 pm
Профил
Аватар

Хайде на новия модел:
https://www.youtube.com/watch?v=WekKPtbZS-I

Пон Окт 05, 2015 8:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 225 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Следваща