Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
EAGLE 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение EAGLE
някои работи ли с EAGLE, и ако има такива, да ме светне някои как мога да променя големината (обиколката !?!?) на падовете, демек на това което остаа след пробиване на дупката за резистор да кажем, площадката за запояване...???

Вто Фев 07, 2006 1:03 pm
Профил ICQ
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
Ами стартираш ийгъла: File->Open->Library после в прозореца , който ти се отваря си избираш библиотека в която се намира елемента на който искаш да промениш някакъв размер, след това цъкаш на иконката "package" ( прилича на интегрална схема), отваря ти се прозорец с разните му там корпуси избираш си този , който ще променяш (примерно DIL8 )и ти излизат краката и разните му там размери на чипа, отстрани имаш разни инструменти , избираш си този дето прилича на гаечен ключ(Change)и променяш там каквото ти е необходимо, после сейфаш и като си влезеш в Shematic-а даваш в менюто libraty мисля че беше update или update All и мисля че си готов! :wink: Аре успех!

П.П Ако не си сигурен какво правиш по-добре си сейфни някъде библиотеката, която ще променяш за да не я прецакаш и след като си сигурен че е ОК тогава я ползваш (това като съвет :wink: )

Вто Фев 07, 2006 2:29 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Опс не в Shematic-a а в Board-a :oops:

Вто Фев 07, 2006 2:32 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Pad-овете са предварително зададени в библиотеката на елемента (по-точно в Package). Можеш да ги промениш от там, но мисля, че трябва пьрво да дадеш disable на библиотеката и когато си готов, отново enable. По-добрият вариант е да си направиш нов Package.
На board-а можеш да поставяш Vias-си, чиито параметри са в активната листа с опции, директно под глaвните менюта (File, Edit...), но не можеш да ги слагаш вьрху падовете, така че не ти вьрши работа този вариант.
Ако някой се сеща нещо друго да каже.

Едит: не сьм видял предния пост :oops:

Вто Фев 07, 2006 2:34 pm
Профил WWW
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Абе пич - "Svetoslav40" ти са разсипа от постване. Скоро трябва да купуваме нови сървари за форума. Мисля, че ти отговориха няколко души вече за падовете :twisted:

Вто Фев 07, 2006 3:08 pm
Профил

Мнение 
благодаря за отговорите, понеже имам копие, едитнах библиотеката и стана....надявах се да има и по-прост начин :)

ЕДИТ: backson... виж часа на джата поста по темата, разликата е 1-2 мин, отворих този пост, защото не бях сигурен колко човека ще погледнат в другия понеже там става въпрос за друго. А ако ви е толкова кът мястото, ще даря едно хдд 4гъби да си имам да си поствам там :)

Вто Фев 07, 2006 3:25 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами то там ставаше въпрос за друго, ма не ти пречеше да хостваш и тема за PCB софуер ?!? Колкото за харда - говори с Реконструктора щом си решил да даряваш за сайта :idea:

Вто Фев 07, 2006 3:55 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]