|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:42 pm
Тест за "добри" С програмисти.
| Автор |
Съобщение |
|
ДедоБоре
Ранг: Форумен бог
|
затова казвам "!уволнение!"
|
| Вто Яну 24, 2006 4:56 pm |
|
 |
|
Dimiter
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
Как е възможно ?
за мен тази програма е грешна от първия ред!
"main(t,_,a)char *a; " как се превежда това от С на С ?
|
| Вто Яну 24, 2006 5:01 pm |
|
 |
|
Dimiter
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
Написал си 'назначение' ако погледнеш на С 
|
| Вто Яну 24, 2006 5:02 pm |
|
 |
|
Bezmozachen
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Едно изказване на Кен Томсън, което извадих от Unix Hater's Guide Book по отношение на създаването на Ц-то.
 |  |  |  | Цитат: “In 1969, AT&T had just terminated their work with the GE/AT&T Multics project. Brian and I had just started working with an early release of Pascal from Professor Nichlaus Wirth’s ETH labs in Switzerland, and we were impressed with its elegant simplicity and power. Dennis had just finished reading Bored of the Rings, a hilarious National Lampoon parody of the great Tolkien Lord of the Rings trilogy. As a lark, we decided to do parodies of the Multics environment and Pascal. Dennis and I were responsible for the operating environment. We looked at Multics and designed the new system to be as complex and cryptic as possible to maximize casual users’ frustration levels, calling it Unix as a parody of Multics, as well as other more risque allusions. “Then Dennis and Brian worked on a truly warped version of Pascal, called “A.” When we found others were actually trying to create real programs with A, we quickly added additional cryptic features and evolved into B, BCPL, and finally C. We stopped when we got a clean compile on the following syntax: for(;P("\n"),R=;P("|"))for(e=C;e=P("_"+(*u++/  %2))P("|"+(*u/4)%2); “To think that modern programmers would try to use a language that allowed such a statement was beyond our comprehension! We actually thought of selling this to the Soviets to set their computer science progress back 20 or more years. Imagine our surprise when AT&T and other U.S. corporations actually began trying to use Unix and C! It has taken them 20 years to develop enough expertise to generate even marginally useful applications using this 1960s technological parody, but we are impressed with the tenacity (if not common sense) of the general Unix and C programmer. “In any event, Brian, Dennis, and I have been working exclusively in Lisp on the Apple Macintosh for the past few years and feel really guilty about the chaos, confusion, and truly bad programming that has resulted from our silly prank so long ago.” |  |  |  |  |
|
| Вто Яну 24, 2006 5:23 pm |
|
 |
|
HCL
|
 Това е лафче някакво, ама готино
Обаче като го пуснах на gcc-то малко ми го насмотва. Изглежда сякаш не открива stdio.h До сега не сьм писал на "чисто С" и предположих, че настройките не са както трябва, ама като му копнах файла в директорията и го компилирах с него ...пак същото.
 |  |  |  | Код: On the first d+y %f Christm+s my trwe *%ve g+ve t% me[+ p+rtridge in + pe+r tree.[[On the sen%nd d+y %f Christm+s my trwe *%ve g+ve t% me[t]% twrt*rrrrrrr++e d%ves[+nd + p+rtridge in + pe+r tree.[[On the third d+y %f Christm+s my trwe *%ve g+ve t%me[three frennh hens, t]% twrt*rrrrrrr++e d%ves[+nd + p+rtridge in + pe+r tree.[[On the f%wrth d+y %f Christm+s my trwe *%ve g+ve t% me[f%wr n+rrrrrrr++**ing birds, three frennh hens, t]% twrt*rrrrrrr++e d%ves[+nd + p+rtridge in + pe+r tree.[[On the fifth d+y %f Christm+s my trwe *%ve g+ve t% me[five g%*d rings;[f%wr n+rrrrrrr++**ing birds, three frennh hens, t]% twrt*rrrrrrr++e d%ves[+nd + p+rtridge in + pe+r tree.[[On the sixth d+y %f Christm+s my trwe *%ve g+ve t% me[six geese +-*+ying, five g%*d rings;[f%wr n+rrrrrrr++**ing birds, three frennh hens, t]% twrt*rrrrrrr++e d%ves[+nd + p+rtridge in + pe+r tree.[[On the seventh d+y %f Christm+s my trwe *%ve g+ve t% me[severrrrrr+n s]+ns +-s]imming,[six geese +-*+ying, five g%*d rings;[f%wr n+rrrrrrr++**ing birds, three frennh hens, t]% twrt*rrrrrrr++e d%ves[+nd + p+rtridge in + pe+r tree.[[On the eighth d+y%f Christm+s my trwe *%ve g+ve t% me[eight m+ids +-mi*king, severrrrrr+n s]+ns +-s]imming,[six geese +-*+ying, five g%*d rings;[f%wr n+rrrrrrr++**ing birds, three frennh hens, t]% twrt*rrrrrrr++e d%ves[+nd + p+rtridge in + pe+r tree.[[On the nintrrr++++++h d+y %f Christm+s my trwe *%ve g+ve t% me[nine *+dies d+nning, eight m+ids +-mi*king, severrrrrr+n s]+ns +-s]imming,[six geese +-*+ying, five g%*d rings;[f%wr n+rrrrrrr++**ing birds, three frennh hens, t]% twrt*rrrrrrr++e d%ves[+nd + p+rtridge in + pe+r tree.[[On the tenth d+y %f Christm+s my trwe *%ve g+ve t% me[ten *%rds +-*e+pinrrrr++++++++g,[nine *+dies d+nning, eight m+ids +-mi*king, severrrrrr+n s]+ns +-s]imming,[six geese +-*+ying, five g%*d rings;[f%wr n+rrrrrrr++**ing birds, three frennh hens, t]% twrt*rrrrrrr++e d%ves[+nd + p+rtridge in + pe+r tree.[[On the e*eventh d+y %f Christm+s my trwe *%ve g+ve t% me[e*even pipers piping, ten *%rds +-*e+pinrrrr++++++++g,[nine *+dies d+nning, eight m+ids +-mi*king, severrrrrr+ns]+ns +-s]imming,[six geese +-*+ying, five g%*d rings;[f%wr n+rrrrrrr++**ing birds, three frennh hens, t]% twrt*rrrrrrr++e d%ves[+nd + p+rtridge in + pe+r tree.[[On the t]e*fth d+y %f Christm+s my trwe *%ve g+ve t% me[rrr+++++++t]e*ve drwmmers drwmming, e*even pipers piping, ten *%rds +-*e+pinrrrr++++++++g,[nine *+dies d+nning, eight m+ids +-mi*king, severrrrrr+n s]+ns+-s]imming,[six geese +-*+ying, five g%*d rings;[f%wr n+rrrrrrr++**ing birds, three frennh hens, t]% twrt*rrrrrrr++e d%ves[+nd + p+rtridge in + pe+r tree. |  |  |  |  |
|
| Вто Яну 24, 2006 6:36 pm |
|
 |
|
Bezmozachen
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Хмм, нещо си сбъркал някъде. Някой пропуснат символ?. Компилира се без проблеми и с Visual Studio 6.0 под Windows XP.
|
| Вто Яну 24, 2006 6:49 pm |
|
 |
|
HCL
|
същия код е, сравних го, 1:1 е. В библиотеката ще да е проблема, някой ще я качи ли, да пробвам отново?
|
| Вто Яну 24, 2006 6:58 pm |
|
 |
|
HCL
|
@Dimiter ако го компилираш като С++ сорс няма да стане. Странно, че някои компилатори не го сработват.
|
| Вто Яну 24, 2006 7:06 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Borland не ще да го компилирва. Малко преработих сорса в стил Борланд, но упорито не ще.
@Bezmozachen нямаш ли нещо такова за генериране на схемки и ПСБ-та в Протел ?
Ако някой направи така платката си никой няма да може да му я открадне  Но такъв стил на писане е идея за критичен и важен код, който не искаш да ти го крадат или поне да отчаяш нискоквалифицираните крадци.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Яну 25, 2006 1:29 am |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
|
| Сря Яну 25, 2006 3:07 pm |
|
 |
|
relsys
|
Въобще не може да си проличи какъв си от тази глупост.....
Апък от човека, който ми даде да реша този тест ще очаквам две неща:
1. Да може той да го реши
и второ - трите ми хиляди евро заплата.
.... и все пак защо да е сложно, като може да е просто?
|
| Вто Фев 07, 2006 12:52 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
 на работодателят му дреме през *** за тоя тест ... ти си този на които ще плаща 3000ЕВРО  ти си този които трябва да може да го реши ! 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Вто Фев 07, 2006 1:37 pm |
|
 |
|
¶
|
Когато се решават тестове, западняците предварително се подготвят. Ние искаме като видим тест и да се проявим като Анщайн и от раз да го решим като за 6-ца. Ами не става така. Обикновено на такива тестове се задават малко по-засукани въпроси, или въпроси касаещи синтаксиса на даден език, но синтаксис, рядко използван ( самостоятелно или в контекста на нещо ).
А ако за този тест даваха 3000 евро заплата, то тогава всеки от форума трябваше да получава по 5000 евро заплата.
Мислех да се тествам, но 1-во не ми остава време да мисля за този тест, 2-ро някак ми се струва като липса на самочувствие да взема след долу-горе 9г. трудов стаж да се тествам. Виж като стана на 50г, ще ми е нужен един такъв тест, както на шофьорите опреснителните курсове 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Фев 07, 2006 2:16 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ти пък какво - страх те е да не се изложиш на теста ли?
Аз със знам ли вече колко години трудов стаж, си признавам чистосърдечно, че се издъних на голяма част от въпросите. Ама какво - да взема да си ритна трудовата книжка ли?
А по въпроса за 3000 евро - че те ако за толкоз смешен тест се давах 3000 кинта заплата - ебати, че ще седна да науча ANSI C стандарта наизуст, щото мен точно синтактичните главоблъсканици ми куцат. Да ама не. За 3000 евро заплата се иска доста повече от тоя тест.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Вто Фев 07, 2006 2:47 pm |
|
 |
|
¶
|
Не ме е страх Цецо, аз си знам, че ще олея кълките
Мисълта ми е друга, в 70 на 100 от такива тестове се среща следния въпрос: каква е разликата между const int нещо_си; и int const нещо_си; ? И с този въпрос смятат, че ще придобият 100% представа колко разбираш. Ами и досега на този въпрос трудно отговарям, защото не помня дали някога ми се е налагало да използвам int const нещо_си ( const int нещо_си го използвам често).
Или другия въпрос "изредете/опишете методите за сортиране на цели числа". Бабината им трънкина, ако този дето те изпитва, му зададеш същия въпрос, ще се облещи и няма и 2 метода да може да ти каже. В 90% от случаите използвам готови библитечни елементи за сортировка, така че мехурчета, балончета и други имена ми говорят за да речем да си мушна сламка в чашата с ракия и да бълбукам. Не че има нещо лошо да знаеш методите за сортировка, но на практика мозъка на всеки човек е ограничен по капацитет и не можеш всичко да помниш. Аз поне се стремя да запомня неща от рода на "в коя книга(сайт) съм срещал добро описание на методите за сортировка" и когато ми се наложи наистина да пиша сортировка отварям книгата(сайта) и си припомням за какво ставаше дума. Те затова са книгите/сайтовете.
Според мен на такива тестове, трябва да осигуриш преди започването на теста литература, в която да е описан езика за програмиране, начините на сортировка и т.н. Даваш я на всеки кандидат за максимум 30мин. , ако човека някога се е занимавал, 30 мин. ще са достатъчни да си припомни много неща. След това му даваш самия тест.
На същия принцип, шофьорите 1-2г. след изкарването на курса, ако пак ги препитат ще изпокъсат поне 90% .
В една от фирмите, в която съм работил, при кандидастването за работа се представих от зле по зле на един такъв тест и в крайна сметка предпочетоха мен пред хора, които си бяха решили теста като за 6. След време питах шефа, защо на мен се е спрял, а той ми рече, теста го давах, за да видя кой как ще реагира в неочаквана ситуация, не дали ще го реши на 100%. От всички само аз съм му се видял, че въобще не ми мигнало окото, излезнал съм на 10-тата минута и съм си извадил най-невъзмутимо вестник с кръстословици. Останалите се потили по цял час, кършили пръсти, ронили пот и т.н. После станах съдружник на този човек, след 2г. съдружие по други причини се разделихме.
|
| Вто Фев 07, 2006 5:24 pm |
|
|