Отговори на тема  [ 127 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Айде и VW ги надупиха ... $18B глоба ... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Айде и VW ги надупиха ... $18B глоба ...
Ами аз и на порше не съм им фен, за малка спортна стават ама изобщо не ми е таргет, кайените са здрави и вътре са по пипнати от Q то, че и цената е по добра, ама не ме радват. В този клас аудито за мен е най-добро, старото де, новото голяма грозотия, добре че не ги послушахме и го взехме точно преди да пуснат новия модел.
За емисиите все пак е важно какво и как са мерили, ако карам със 160 на 3-та сигурно всяка кола ще ги надвиши. При малките е зор защото малък двигател, като го настъпиш за дълго и кой знае какво бълв. На 4.2 рядко отива над 2000 за да отиде скороста трябва да е доста над разумното и съответно емисиите са ниски.

Вто Сеп 22, 2015 5:41 pm
Профил

Цитат:
няма телефон с тъч, който да може да мине нормална EMC сертификация със запален дисплей.

Жената купи от Метро преди 3-4 години тв LG, май залежали от Англия бяха.
На метър и нещо усеща позвъняванията по телефона , та дори и разговорите - квадратчета, чертички по екрана, и е на кабелна, не на антена.

Вто Сеп 22, 2015 5:57 pm
Профил

ToHu написа:
Ами аз и на порше не съм им фен, за малка спортна стават ама изобщо не ми е таргет, кайените са здрави и вътре са по пипнати от Q то, че и цената е по добра, ама не ме радват. В този клас аудито за мен е най-добро, старото де, новото голяма грозотия, добре че не ги послушахме и го взехме точно преди да пуснат новия модел.

Новото XC90?

Вто Сеп 22, 2015 5:58 pm
Профил
Аватар

VW is announcing a new model for October.
After the Golf GTI, they will rename
the diesel versions to the Gone TDI.

Вто Сеп 22, 2015 11:10 pm
Профил

palavrov написа:
Новото XC90?

Волво отдавна ме разочароваха. Това което видях и не знам дали не е лошо е Infinity ама QX70 ли беше, QX60 ли беше .. не му помня модела. Трябваше да го рентвам пролетта ама не му намериха ключовете та ми дадоха едно QX80, за нищо не става, това е бетер рейнджа. Оргромно отвън и супермалко отвъртре, едвам се събрахме. А това QX60 или 70 изглеждаше точно като Q7 на размер, и обема му изглеждаше добър, по ниско от QX80 по спортно, на дизайнa мнооого по-добро, поне за мен ... ама в европа не се продават. Както и да е .... темата беше за пръдливите ФВ-та.

Сря Сеп 23, 2015 7:25 am
Профил
Аватар

и, ако VAG глътнат вода, ролс-ройса как ще се казва: ролс ваген или фолкс ройс?юю

интересно, чак бабата се е уплашила. защото, ако наистина се стигне до глоба в такъв размер, май ще трябва да затворят. и горките бежанци ще си останат неинтегрирани.

отсега обаче е ясно, че няма скоро да продават нови каручки в щатите. акциите тепърва ще падат още, и въобще - много мрачни неща им предстоят.
аз оценявам възможността това за софтуера да е истина 50/50. от една страна е възможно двигателя да се държи по адаптивен начин в зависимост от педала, особено в режим в жълтата или червената зона. от друга страна, къде е спала тая агенция - чакала е да се продадат 19 милиона двигателя и тогава да нанесе удара? малко ми звучи като търсене на 5-мин слава, само дето удара е излязъл малко по-силен и вместо да прати клиента в нокдаун за няколко месеца, май ще го убие.

това, че шефчето си посипа главата с пепел не значи нищо. по-скоро е неадекватна реакция на либерал. на такава позиция, ако проблема е реален, се отрича до дупка и се водят дълги дела с цел постигане на споразумение. ще видим какво ще се случи, но групата е ранена смъртоносно, дори и да плати само 2-3 милиарда глоба.

Сря Сеп 23, 2015 7:56 am
Профил
Аватар

Ще го оправят, ФВ си е основна греда в немската икономика. Ще ъпдейтнат фирмуера и ще мине. Другите марки калпави спирачки вадят на пазара и ги глобяват 1-2 милиарда, 18 милиарда за малко пушек... как пък не.

Целия проблем е, че на ФВ много им порасна работата в последните години и Европа им отесня. А американците мразят конкуренцията в едрия бизнес.

Иначе то това се знае от много години. Като намачкаш педала до долу, еко-нормите са на заден план. Като си купуваш 280 коня дизел (толкова е двулитровия пасат), очакваш да върви като 280 истински коня, а не като 280 "екологични" коня. По скоро добрия резултат на БМВ ме съмнява, вероятно там са тествали с еко версията на софтуера.

На лелята много ще и дойде - първо и цъфнаха скандалите с подслушването, после дружелюбно и уредиха поток от емигранти, сега ритат и домашния любимец ФВ. Доста грубовато поведение, това си е чист приятелски огън в гърба. Забелязал съм, че когато на власт са демократи, винаги нещо такова се получава, преди това Клинтън пак се гавреше с Европа.

Сря Сеп 23, 2015 9:45 am
Профил ICQ

Освен ако след седмица не излязат резултат от официални тестове които да докажат че са най-чистия автомобил и да ср върнат на бял кон....

Сря Сеп 23, 2015 10:22 am
Профил

ToHu написа:
Освен ако след седмица не излязат резултат от официални тестове които да докажат че са най-чистия автомобил и да ср върнат на бял кон....

Едва ли, щом и шефа им публично потвърди и си посипа косата с пепел. Наистина правилната стратегия в случая е да се отрича до дупка ... както Тойота и спирачките.

Сря Сеп 23, 2015 10:28 am
Профил
Аватар

ToHu написа:

Почти сигурен съм , че ще стане нещо подобно. Разрових малко новините. Ето една новина отпреди няколко месеца:

Цитат:
Der Spiegel: Германия е против това САЩ да базират ядрени ракети на територията на ЕС

http://www.focus-news.net/news/2015/06/21/2081936/der-spiegel-germaniya-e-protiv-tova-sasht-da-bazirat-yadreni-raketi-na-teritoriyata-na-es.html

Гледам, че тези дни позицията на Германия се е променила:
http://inews.bg/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82/%D0%A1%D0%90%D0%A9-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82-20-%D1%8F%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8-%D0%B2-%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B8-%D0%B2-%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F_l.a_c.371_i.480316.html
Като ги разположат, ще се окаже че ФВ пак са екологични и мощни едновременно. Само трябва да следим новините.
Ама тези заключения сигурно се дължи на конспиративно мислене.

Сря Сеп 23, 2015 10:35 am
Профил

Според мен са тествали голямо бмв и не им е стискало да натискат толковс педала. Нали ти казвам на Q-то при 2000 оборота спокойно си караш с над 160 ако е магистрала. А за пасата... Ти сигурен ли си за конете???

Сря Сеп 23, 2015 10:38 am
Профил
Аватар

Вчера казаха, че глобата няма да е максималната, т.е. 18 млрд, защото искат да ги глобят, не да ги фалират. Кааха че най-вероятно ще е около 2-3 млрд и то разсрочено както се разбраха ВР за оная сонда в мексиканския залив (на ВР общите глоби излезнасха около 20 млрд и ще ги плащат около 18 год разсрочено). Та според анализите казаха, VW най-вероятно ще се охарчат общо около 7-8 млрд (колкото и пари самите те казаха вчера че са заделили). Иначе ако знаете как тестват колите тук за емисии ще знаете също и защо не са ги хванали толкова време. Относно намесата на държавата в тоя и случая с Тойота защото заплашвали американските компании или пък свързано с американската политика - надявам се да се бъзикате :D .

Сря Сеп 23, 2015 2:55 pm
Профил
Аватар

ToHu написа:
Ти сигурен ли си за конете???

240 сори, грешно съм написал.

Сря Сеп 23, 2015 3:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
Ще ъпдейтнат фирмуера

Нема как да стане просто така. :) Освен, ако не искат потребителите им да ги съдят, че са им продали кола с наполовина коне от обявените.
То за това е целата дандания - в юесей почти никой не кара дизелови коли и съответно нормите са наклонени спрямо бензинките и печките няма как да ги покрият.

Сря Сеп 23, 2015 4:13 pm
Профил
Аватар

Ами то вече има 5 клас акшън съдебни дела, дето ги съдят точно заради това и едно от нещата, които VW ще трябва да направят е да изкупят обратно тия половин милион коли и някои хора ще се окаже, че са карали нова кола за без пари. После вече като сменят софтуера новите коли ще ги продават с коригирани технически показатели и никой няма да се сърди. Сега обаче се оказа, че всички са си купили тия печки, щото били големи еколози и сега си искат парите обратно, щото ги били излъгали. Ей това е най-големия удар, щото европейците им е трудно да разберат, че съдебната система тук е малко по-различна и ако могат да се вземат едни пари от някой балък, дето не си е направил домашното - те се взимат :) . После изглежда като конспирация, ама не е - просто съда не си поплюва и адвокатите и клиентите им го използват това в тяхна полза.

Сря Сеп 23, 2015 4:32 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 127 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща