Отговори на тема  [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Неволи с D2PAK корпус... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Неволи с D2PAK корпус...
Дедо, мен ме съмнява, че точно щото руснаци и индиец са замесени в цялата работа, та затова сега имаме такива проблеми :D .

Нед Сеп 20, 2015 5:43 pm
Профил
Аватар

абе то и самото чистене/миене си е голям цирк. това си е отделна дисциплина, сама по себе си.
аз също се опитвам да навляза в материята, обаче всички насищащи ми носят от 100 кладенеца вода, само и само да не споменаваме 'миене'
---
чичото руснак е някакво светило в шантавите диоди, още преди да щипне от русията. не случайно е израстнал до такава позиция в 'международния изправител'. вероятно знае какво иска да постигне, може и да са го пуснали да си играе на линията за силикон. обаче какво е издялкал такаеца е божа работа...
---
идеята, която ми се върти, е близка до тази на тони.
ако на кристала изводите на диода са на две противоположни страни, защо не ги пакетирате в нещо като сандвич с формата на цилиндър, куб, или каквото там се получи. запоявате направо кристала към метални (медни или алуминиеви) изводи и останалото е някаква проста керамика. после пресовате хапчетата в надупчена медна пластина (3 хапчета надолу, 3 нагоре) и получавате едното рамо на моста хем охладено, хем надеждно. за другото рамо - нещо подобно, както и променливотоковия вход. ще се получи много компактно и технологично, а ще имате само един къстъм чарк.

Нед Сеп 20, 2015 6:49 pm
Профил
Аватар

Ние се опитваме точно нещо такова да направим, но в случая вече е много късно, защото сме почти на края на квалификационен тест, който ни струва близо $0.4 млн. и ако направим такава кардинална смяна на дизайна, ще ни накарат да повторим целия тест за наша сметка, а това ще отнеме поне още година и не вярвам някой да се съгласи нито от наша страна, нито от тази на шапкарите, защото значи да отложим цялата програма с поне година и да тръгнем по оня алгоритъм, дето го описа в оная другата тема за планирането на времето и парите. Затова се опитваме да оправим текущия дизайн и мисля, че с новия флюс сме го оправили вече, а новия дизайн е за всеки случай ако нещо пак се издъни. Оня първия дизайн с кофтия флюс и малкото напрежение, дето е за 450 амперовия генератор е вече две години на къра и няма нито един фейлнал изправител, затова при положение че вече знаем какво става горе-долу и най-вече знаем как да го хванем преди да ги сложим в генератора не смятам, че ще имамем някакви проблеми. Затова сега довършваме започнатия индурънс тест от 600 часа, дето само той остана и ако е успешен си прибираме парите за квалификацията, дето вече година и половина я мотаме (помниш лани по това време, дето ме гърмяха с 50кV на метър :D - тъкмо беше началото на квалификацията и EMI/EMC беше първото, дето тествахме - само това струваше близо $100к) и да си прибираме кинтите и да почваме вече производството :) .

Нед Сеп 20, 2015 7:26 pm
Профил
Аватар

успех, митак!
винаги са ми били интересни мотиките, които настъпвате, защото са особено уникални.

Нед Сеп 20, 2015 8:08 pm
Профил
Аватар

Ами аз и затова споделям тук - хем да ми се радвате, хем да не ги настъпвате и вие :D .

Нед Сеп 20, 2015 8:19 pm
Профил

Ами условията при него са от най-приятните и от там идват интересните моменти, е отделно и тоците са почти видими. Полезно е, определено. Съвсем скоро май ще правя подобна дивотия да видим.

Нед Сеп 20, 2015 8:44 pm
Профил
Аватар

Дедо, ето снимките. Първата снимка е от диодите на Diodes Inc - ясно се виждат двата чипа, единия е с размери 3.5х3.9мм, втората и третата снимка са от наши къстъм модули, където единия чип стига до 17х17мм и са рейтнати на 175 ампера на джънкшън температура до 200Ц. Такива искаме да сложим в къстъм изправителя върху керамична подложка с DBC върху нея. Нещо подобно на един от старите ни дизайни, който съм показал на последната снимка (телефона не е много добър на макро режим :) ). Само че там той имаше други проблеми, че едни стъдове дето са запоени към DBC-то при 10000 оборота и висока темоература се разлитаха наляво надясно. Ама сега вече могат да пробиват добре керамиката и ще ги направим тру хол стъдове и няма да имат грижи.

Прикачени файлове:
sbr.jpg
sbr.jpg [ 52.16 KiB | Прегледано 3006 пъти ]
11.jpg
11.jpg [ 77.16 KiB | Прегледано 3006 пъти ]
22.jpg
22.jpg [ 82.14 KiB | Прегледано 3006 пъти ]
rr.jpg
rr.jpg [ 40.12 KiB | Прегледано 3006 пъти ]
Пон Сеп 21, 2015 10:03 pm
Профил
Аватар

страница 27, горе или просто потърси flux. Не ми се вярва да е това, но може пък и да е възможно

Прикачени файлове:
t04007be-3.pdf [2.74 MiB]
252 пъти
Вто Сеп 22, 2015 3:32 pm
Профил
Аватар

Ами явно точно нещо такова става.

Вто Сеп 22, 2015 4:46 pm
Профил
Аватар

просто механизмът е интересен, иначе ако има някакви пори както предположих(ме), то кристала щеше да се цапа всеки път.
или може би точно такъв специфичен състав на флюса плюс недомислена смола с повечко влага води до такава реакция.

не погледнах назад в поста - ако тия диоди могат да се купуват нормално, може да купя 10+ например и направя някакъв тест при първа възможност.
интересна работа

Вто Сеп 22, 2015 4:55 pm
Профил
Аватар

ами той силиция на голи кристали по принцип е пасивиран с допълнителен метален слой, точно с тази цел.
ама с диоди не съм имал работа.

Вто Сеп 22, 2015 5:37 pm
Профил
Аватар

Grubi написа:
ако тия диоди могат да се купуват нормално, може да купя 10+ например и направя някакъв тест при първа възможност.
интересна работа

Диодите са SBR40U300:
http://www.digikey.com/product-detail/e ... ND/2639235

Вто Сеп 22, 2015 6:40 pm
Профил

Това всички си го мислят, но всеки са срамува да го напише черно на бяло.
"Правим един сихронен генератор, който е 450 ампера на 28 волта и миналата година трябваше да му наоравим нова версия, дето да е 550 ампера и то при по-висока температура - ембиент температурата е 121Ц."
Тази година искат 550A/28V/250*F(121*C), догодина ще ви искат 650A/32V/270*F(132.22*C).
Това значи, че догодина пак ще имате проблеми с диодите.
1. Тони прави една фирма, US iDiodes. Която има само пощенска кутия и телефон.
2. ДедоБоре купува от китай голи диоди на кристали за $1 парчето.
3. Останалите от форума шибаме кристалите в модули. А на модула през цялата му дължина се гравира с лазер "Мъди ин УСА".
"идеята, която ми се върти, е близка до тази на тони.
ако на кристала изводите на диода са на две противоположни страни, защо не ги пакетирате в нещо като сандвич с формата на цилиндър, куб, или каквото там се получи. запоявате направо кристала към метални (медни или алуминиеви) изводи и останалото е някаква проста керамика. после пресовате хапчетата в надупчена медна пластина (3 хапчета надолу, 3 нагоре) и получавате едното рамо на моста хем охладено, хем надеждно. "
4. Чичко Сам плаща по $100 000 на модул, фирмата на Dimitar прибира $10 000 печалба от модула.
5. Целия форум отива на тимбилдинг в Ямайка на ядене, пиене, пушене и тези 4 неща.

Болт: http://i.imgur.com/lOqvKC9.jpg $46
Отверка: $285. Шайба: $387. Гаечен ключ: $469. Ролетка: $437. Клещи: $437. Стълба: $74,165.
Източник: http://articles.latimes.com/1986-07-30/ ... 8804_1_nut
На фона на тези цени, един модул от 3 диода ми се струва даже евтино за $100 000. Още повече, ако на него има надпис, че е произведен в щатите.

Вто Сеп 22, 2015 11:30 pm
Профил

Навит съм, имам и нужните събконтрактори .... а в крайна сметка диода трябва ли да е истински диод или е достатъчно да има сътоветният знак на корпуса, щото има и още по елегантно решение :D

Сря Сеп 23, 2015 7:32 am
Профил
Аватар

Отдавна не сме писали тук, за който иска да разгледа Байкал-Т1 отвътре
https://zeptobars.com/en/read/baikal-t1 ... 00-Warrior

Има и други интересни чипове, или изобщо който/каквото иска / им изпрати.

Нед Юни 25, 2017 1:01 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 45 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3