|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:32 am
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: Бежанците
И българите и Германците СА малцинство. Единственото неизвестно е годината. Няма голямо значение дали говорим за 2020, 2030, 2040 или 2050.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Сеп 20, 2015 3:34 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Мда, турците са виновни на всеки, за всичко. Само дето самите германци без бой признават, че турските гастарбайтери са възстановили Германия от ВСВ. Всъщност, капиталистите нямат Родина и не ги интересува дали германците след време ще са малцинство. Важното е парички да валят. Ама да не забравяме, че все пак са германци, може и сапун да им трябва 
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Сеп 20, 2015 5:09 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
баш! ама няма да го поканят в Панорама
|
| Нед Сеп 20, 2015 8:32 am |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1511 Местоположение: София
|
Ето гo и в bTV: > ИСТИНАТА В 15 мин. (Доцент Иво Христов)Златни дни за европесимистите, наричани назидателно "рубладжии". Човекът е сладкодумен, вади мрачни прогнози, които дано не се сбъднат.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Нед Сеп 20, 2015 9:26 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12097 Местоположение: Гьотеборг
|
парите не миришат - в Стокхолм колкото апартаментите са по-близко до джамията, толкова по-висока цена имат от което "белите" агенции правят един добър оборот... а после преследват "каналджиите"
|
| Нед Сеп 20, 2015 9:51 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Турците не са им виновни но започват да стават проблем. А за нас... Я дайте една статистика да видим как ставаме малцинство, и дайте да видим колко аджеба са се нароили циганите за последните 20 год, аз ще залагам че проняна при тях почти няма. Тези които са повече и могат да станат мнозинство са българските турци, но и те се поевропейчиха и не правят по много деца.
про
|
| Нед Сеп 20, 2015 9:56 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
неофицилната статистика дава съотношение 1-3-6 на бебетата. бели, зеленикави и тъмно зелени, като само първите ще говорят донякъде литературен български. официалната няма, защото формално всички са българи.
|
| Нед Сеп 20, 2015 10:37 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Не са важни бебетата, а и 6 е много над средното според мен, а 1 ми се вижда малко, повечето хора при нас имат поне 1, говорим за около 1000 човека, чисто статистически няма как ако при нас е над 1.5 в държавата като цяло да е много по различно. Тези хора са в различна възрастова и социална група, от чистачки до директори, както в софия така и в страната. За турците може би е по близо до истината въпреки че както казах и те са като нас. Не може да няма официални данни, а ако нема е голяма глупост. В САЩ до преди 10-на години се водеше сравнително точна статистика, сега не знам как е, но го давам за пример като страна която уж е много чуствителна към дискриминация.
|
| Нед Сеп 20, 2015 5:06 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
говоря ти за съотношение на бели бебета към такива с някакъв оттенък на зелено. сумарно е 1:9 в официалната статистика всички влизат като български бебета, без значение на цвета.
а тези, приизждащите са направо мораво-зелени. оня ден чух по радиото, че парламента или МС (чуваше се лошо, че бях в дупка) е приел решение да засекрети данните за 'бежанците'. очевидно не са много лицеприятни.
|
| Нед Сеп 20, 2015 5:23 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Доста наивно е да се мисли, че тези хора могат да решат проблема с липсата на работна ръка. Или че дори имат някакво намерение да работят.
|
| Нед Сеп 20, 2015 6:11 pm |
|
 |
|
Ицо
|
Интересен е самият факт, че се дава трибуна на човек с подобни възгледи. Допреди няколко дни беше немислимо да чуем подобни мнения. По всички медии вървеше нескончаема пропаганда в полза на бежанците. Май някой е наредил да се обърне плочата, да видим.
|
| Нед Сеп 20, 2015 6:21 pm |
|
 |
|
Private
|
То даването на трибуна сега не е като по времето на единствената телевизия. Мисля, че едно от достиженията на свободното слово е всеки да може да говори за всичко и да "разобличава", колкото си иска. Народът си казва: "А така, кАзА ли им го в очите!" Да, кАзА им го и после същото нищо. Знае се кой какъв е в схемите, разобличен е, ама далаверата си върви. Книги с разобличения се пишат и издават, и далаверата пак си върви. Та щом нещо е стигнало до екран и перо на журналист, то нещото е актуално, но само дотам. Може би на Запад от Калотина се бие повече през пръстите, когато журналист те освети, не знам, но тук говорилнята заради самото говорене сякаш доминира. Сценариите си вървят с няколко обиколки напред, спуска се нещичко не чак толкова критично в публичното пространство, и всички доволни. Опити да се разясни тюрлю-гювечът, който е сготвен в този регион: > Iraq Explained -- ISIS, Syria and War> The European Refugee Crisis and Syria Explained
|
| Нед Сеп 20, 2015 6:41 pm |
|
 |
|
Ицо
|
Аз пък не виждм особена разлика. Само методите за контрол са доста по-прикрити
|
| Нед Сеп 20, 2015 6:46 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
На мен пък ми е интересно какво толкова ви пука от всичко това?!? Нали можете да отидете да живеете където ви е кеф, можете да работите където ви е кеф и това важи и за приятелите ви и роднините ви. Национализма е отживелица в глобалния свят.
|
| Нед Сеп 20, 2015 6:52 pm |
|
 |
|
Private
|
Мигрантството е състояние на духа и е в зависимост от дълга поредица фактори, някои преодолими, други непреодолими. Съответно, не е работа за всеки, и затова на някои ни пука. Аз като по-уседнал типаж, благородно завиждам на хора, които са успяли да видят лично много повече свят от мен. Да речем, ей го Сашко: > Alexander Tikhomirov. Life Or Dream. Sri-Lanka
|
| Нед Сеп 20, 2015 6:55 pm |
|
|