| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Програматор ПикКит от китайски сайт?
Няма такива работи - в ПК3 фърмуеъра е на две нива - буут лоудер който не се презаписва и фърмуеър който се записва в зависимост дали искаш да го караш standalone или в MPLab mode. Един път включен в някой от режимите, не се променя ако го караш само така. Примерно моя седи само в МПЛаб режим. Два-три пъти съм ми се е случвало да прецакам фърмуеъра при зареждане - единия път нещо увисна компа, другия път имаше някакъв проблем с усб буксата на компа. Един път умря хъба на дъното заради друго устройство включено в същия хъб. Пиккита после не тръгва в никакъв режим, ама като му цъкнеш да си зареди съответния софтуер си го зарежда без грижи. ПК3 (и ПК2 също) имат един проблем за който съм писал вече - изгаря им Q6 - MMBT3604. Все още не съм установил точно как се получава ама и на двата съм ги сменял по няколко пъти.
|
| Съб Сеп 19, 2015 10:33 am |
|
 |
|
pechkov
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Пет Фев 14, 2014 4:45 pm Мнения: 439 Местоположение: Монтана
|
И аз преди няколко месеца си купих от Чайна-майна един PK3, но не знам колко е читав. Беше голяма борба, докато изровя от нета по-актуални версии на фирмуера и Device-File-а. Та понеже не ползвам MPLAB, го пускам само със Standalone програмчето за записване. Но не мога да активирам "Programmer-To-Go" функцията. Реда в менюто не е активен. Имаш ли някаква представа дали е възможно да се ползва тази функция без MPLAB? Наточил съм Firmware 2.00.05 Device File Version 1.63.146 Application Version 3.10.00 Събирал ли си линкове за по-актуални версии?
_________________ Не карай по-бързо от своя ангел-пазител!
|
| Нед Сеп 20, 2015 2:54 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Ами зависи какво си купил. Аз имам 2 и 3 на sure electronics. И при двата модела отваряш настройките в MPlab и зареждаш ръчно firmware-a. След това работят като оргиналдъ-то!
_________________www.elkran.com
|
| Нед Сеп 20, 2015 9:16 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Стоянов - само да запитам - ти си собственик на тоз ПК 3 с черната кутика дето е показан на саита на sure electronics?
|
| Вто Сеп 22, 2015 8:38 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Да! И съм много доволен! И 2 и 3 са ми от там! Само са купени от магазина на sure в ebay! Ако сега трябва да избирам пак ще си купя от тях! Няма никаква разлика като функционалност с оргиналдъ-то, а цената е кажи речи на половина...
|
| Вто Сеп 22, 2015 10:11 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Благодаря. Трябва да купя ПК 3 за недни мои суденти та просто питам .
|
| Сря Сеп 23, 2015 10:07 pm |
|
 |
|
michev
|
Последно вземах за колега ей тоя . Не е имало проблеми с него.
|
| Сря Сеп 23, 2015 10:26 pm |
|
 |
|
pechkov
|
И аз взех същия, с все приставката. Е, кабела не е същия, и логото на Майкрочип уж е заличено за снимката, но като пристигна програматора - там има някакво "W" с текст под него "MPLAB IDE". ... Та заработи горе-долу сносно, но проблема ми е в намирането на актуална информация, device-file и фирмуер. Имаш ли нещо изтеглено и/или линкове за обновяване?
|
| Чет Сеп 24, 2015 12:01 am |
|
 |
|
michev
|
Ползвам MPLABX и всичко си е ъпдейтнато до дупка.. Проблеми няма. Това "горе-долу" хич не го разбирам. Работи ли ти или не? По спомен, отдавна ония софт самостоятелния за програмиране не се обновява. Не виждам как програматора е виновен че софта не го поддържат от микрочип.
|
| Чет Сеп 24, 2015 12:11 am |
|
 |
|
pechkov
|
И това си е достатъчен проблем.  Всички програматори работят със софтуер. И затова така разпитвам по-запознатите хора дали имат линкове откъдето да се актуализира.
|
| Чет Сеп 24, 2015 2:01 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Понеже стана въпрос, как се държат последните версии на MPlab X? Преди имаше проблеми със симулатора и за това се върнах към стария.
|
| Чет Сеп 24, 2015 10:14 am |
|
 |
|
s7ama7
Ранг: Почетен член
|
Никой ли не чете коментарите на cekins ? Това "животно" си работи като оригинала , аз за сега не намирам разлика , а щом фърмуера е свободен защо трябва да има разлика .Работи си с последната версия на Mplab и на външност е до сущт като оригинала.
|
| Чет Сеп 24, 2015 11:45 am |
|
 |
|
stefan63
|
Наскоро пробвах Pikit3/MPLABX/pic16f882. Не иска и не иска да види чипа. Инсталирах стара версия MPLAB (май последната) , пак не ще, с чекче и без чекче за автоматична смяна на фърмуера. Накрая от някакво меню го накарах да презареди Pickit-a , та тръгна.
|
| Чет Сеп 24, 2015 1:57 pm |
|
 |
|
michev
|
Не, това не е основателена причина да кажеш че еди си кой програматор не работел. "PICKit 3 Stand Alone Programmer Application" е архириван проект - т.е не се поддържа официално. Ако толкова държиш да имаш самостоятелен софт за програмиране - използвай IPE.
|
| Чет Сеп 24, 2015 2:14 pm |
|
 |
|
pechkov
|
Че не работи - никога не съм казвал. Описах накратко, че съм имал проблеми, докато го пусна. Понеже пристигна със стара версия на фирмуера, не ми разпозна чиповете, с които работя, рових в интернет да търся инфо за фирмуер и device-file, малко по-горе съм написал кои версии успях да изровя, и също така съвсем ясно съм писал, че не ползвам MPLAB, защото нямам какво да правя с него. Бях го инсталирал на тестов компютър, понеже в нета намерих информация как да обновя фирмуера на програматора, и стана, но повече не съм го ръчкал. ... Задавах въпроси многократно, и знаещите се правят на умрели лисици, та най-сетне да си дойдем на думата - виновният съм бил аз. Е, мерси. Все пак с достатъчно питане все донякъде стигнах. Ще пробвам IPE, като остане малко време. Благодаря за инфото. 
|
| Чет Сеп 24, 2015 2:56 pm |
|
|