|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 4:28 am
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Идеята е направо гениална - слагаш един пъпчив, но отракан тийнейджър като "мениджър" на екипа и разлайваш кучетата (ако излезе на светло истинският ръководител - никой няма да му обърне внимание). Е, допускам, че и младежа има някакво участие... За мен странното е, че са произвели първа партида, има реклами, предлага се и в emag, но дори и там нe намирам снимки и описание на функционалността на дивайса. Би трябвало инструкцията за експлоатация да се дърпа свободно... А негативните отзиви са просто защото в Бг сме се нагледали на далавери - известен бизнесмен (от мен да е жив и здрав да си харчи парите, които сам е заработил) се оказва, че ту скътал ДДС, ту не платил дългове, осигуровки, заплати... В този случай финансирането е от фондове за рискови инвестиции по определен механизъм. Парите се отпускат на траншове в зависимост от резултатите на предходния етап. Eleven отпуска до 200к евро, другия дава още, но това само ако достигнат планираните нива на продажби. Никой не му е изсипал милион наведнъж. Ако нещата не потръгнат - инвеститора пие студена вода и толкоз...
|
| Пет Сеп 18, 2015 2:24 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
Никой не твърди че младежа много разбира, дори идеята може да не е негова, но какво от това. Тия пари не са дошли от държавата и данъкоплатеца, какъв им е зора на хората не мога да разбера. Иначе за продукта, много зависи какво цели, но наистина 1 млн може да са твърде недостатъчно за да стане истински продукт, нямам представа както точно е продукта, не съм проверявал, но за да влезе в масово производство се искат не малко пари. Това българина е завистливо животно, мръсно, гадно мързеливо и завистливо, ами който иска един милон инвестиране да с епотруди и току виж го получил, но къде къде по лесно е да плюеш и завиждаш ...дали ще прави компютър за совалки или мигалка за светодиоди е все там. А инвеститора както се казва имал бол пари дал, тези фондове за рискови инвестиции инвестират в къде по безсмислени неща. Истината обаче е че са му поставили такива условия че ако нещата потръгнат той няма да има почти никаква част от тоя бизнес, ако някой се е занимавал с подобни фондове ще знае. Естествено е да инвестират в такива като него защото това е бзинес, пазаруват идеи и то за без пари. Никой от тия фондове няма да отиде при сериозна фирма тъй като собствениците няма да са готови да се разделят с нея за инвестиция от 1-2 млн, но таквиа като този младеж го правят. Отделно както и по горе се спомена никой не му е дал торба с пари, това са целеви инвестиции, ако се стигне до пълното освояване явно нещата са потръгнали и безнес има и той вече не е собственост на този младеж.
|
| Пет Сеп 18, 2015 6:17 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Аве поднасят го по почти същия начин като октопада. Как да не се ядосва човек. Ако покажат лаб пълен със странна апаратура и брадясал програмист с пепелник пълен с фасове до него, впечатлението ще е друго в масовата публика. И къде се казва че ще му ги дадат ако стане еди кво си или еди що си. Казаха само че е спечелил 1 милион. А че няколко човека в БГ знаят какво е ардуино - това не ги бърка.
|
| Пет Сеп 18, 2015 6:41 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Не му е много тук мястото. Но от тука се започна. Ето малко развитие по въпроса.  box of tech goodies gifted by @microsoft to Ahmed
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Сеп 20, 2015 5:40 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Мааму стара, родил съм се на грешното място в грешното време. Ако ме бяха сгащили с едно от моите самоделни уродчета, щеше да ми е добре да облажа с едно ремарке нов хардуер, среща с Президента, 15 минути медийна слава и т.н. екстрас.
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Нед Сеп 20, 2015 6:52 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12902 Местоположение: София
|
Имаше от съветските чипове, 176-а серия, и календар за електронен часовник. Та, ако не си забравил от коя страна се хваща поялника, мога да те уредя с някой такъв, да ъпгрейдваш техниката... 
|
| Нед Сеп 20, 2015 7:26 pm |
|
 |
|
Private
Регистриран на: Сря Мар 12, 2008 9:22 am Мнения: 1512 Местоположение: София
|
Мерси за предложението, но като гледам, часовника със 176 ще си остане на това състояние още дъъълго време. Схемите му са импровизация, драскал съм с молив тук-там, ходи го систематизирай и оправяй. Ще го оставя на идните поколения да го изкопат и да се чудят: "Абе тоя какви ги е вършил тука, бе!"  След слагането на филтровите кондензатори и настройката на честотата, дето я правихме с честотомер, върви яко точно. Не го пипам, за да не изсъхне, стои си закачен на стената и те така. 
_________________ -= All our life, we are beta testers =-
|
| Нед Сеп 20, 2015 7:35 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12155 Местоположение: Гьотеборг
|
|
| Пон Сеп 21, 2015 3:53 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Пък бай ви Бонго от известно време е работник с доста потен потник. Работата е свързана с ходене по гори и полета, че да ви кажа два лафа: 1. Тази есен ще има мнооого гъби, особено сърнелки - от сега (без дъжд) се е почнало. Който им разбира да ходи да събира, да ги пържи в голямата тава и горещички да ги ръга в буркани за мезенце. 2. Един собственик на прасковена градина (турчин ако има значение) ни каза да си берем колкото искаме, само да не го конкурираме на пазара. После си изплака болката: "Нося ги на крака на търговците за по лев и двайсе, те ги продават за два и петдесет и ривът, че не се харчат и ги искат по-твърдички и т.н.". Значи потребителят плаща по-скъпо за по-калпава стока защото бай Ганю завъртял търговийка. Миии в енергетиката например не е ли същото...
И в заключение или като трети лаф: работата в БГ си остава пълен таСак. Масово се подпират лопати докато заради простотията на някой шеф работникът не бъде на*бан яко. И за к'во ручахме жабетата 25 години?!
П.С.: затвърди ми се вчипетлението, че по гори, полянки и гаванки единствено телефоните на Глобул/Теленор вършат работа, а другите само се рекламират скъпо. Пък Мтел са в трета глуха. Все пак колегите са обикаляли доста.
|
| Сря Сеп 23, 2015 9:58 pm |
|
 |
|
timt
|
Да не си станал горски?
|
| Чет Сеп 24, 2015 12:11 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
КЪДЕ тва
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Чет Сеп 24, 2015 8:21 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
В случая говоря за русенско и силистренско. Де да бях горски  ама ненаместан... Ел-монтажи, но едва ли ще се застоя дълго заради пустото ходене на далеко.
|
| Чет Сеп 24, 2015 12:58 pm |
|
 |
|
timt
|
Шефката Милка ли е?
|
| Чет Сеп 24, 2015 2:12 pm |
|
 |
|
bongo_x2
|
Шефката има таСаци  А бе нов съм още и от ходене по къра не ми е останало време да ги опознавам.
|
| Чет Сеп 24, 2015 3:00 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Окт 05, 2015 12:30 pm |
|
|