|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:14 am
Инструменти от Ериксон на търг Септември
| Автор |
Съобщение |
|
itso.t
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12764 Местоположение: София
|
 Re: Инструменти от Ериксон на търг Септември
Разсеях се с други задачи и не съм гледал какво е имало вчера (девети). Каква е била тая джаджа, стигнала подобна храбра цена?
|
| Чет Сеп 10, 2015 12:45 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
CMW500 накачулено с бая опции за 3G++ и 4G/LTE те и сигналните генератори бяха с опции за GSM-и
|
| Чет Сеп 10, 2015 1:20 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
днес мина някой с много дълбоки джобове... вчерашни модели със сходни опции днес се изтъргуваха на двойна и тройна цена. три HP 33250 (80MHz AWG, 12 бита) заминаха за по около $1800, да се чуди човек. някой цъкаше синхронно и упорито. това, което си го бях набелязал, само го изгледах как профуча през моя лимит. купиха го на двойна цена, спрямо ибейксата и почти тройна спрямо парите, които бих дал. груби може да е прав, чв хуавей са си напазарували и техниката, след като са взели хората. те волво купиха, какво остава за някакво офисче на ериксон. като цяло метода на търга е малко странен, позволява манипулация от организатора. не можеш да видиш история на наддаванията, нито другите участници, дори на каква цена е била продажбата.
|
| Чет Сеп 10, 2015 5:30 pm |
|
 |
|
itso.t
|
И аз да се оплача - някой ми забърса активните сонди за Лекроя. Не го е срам. Имаше още мегдан за надлъгване де, но не са належащи, а сумата мина психологическата ми бариера... Апропо, като спомена AWG, какво издирваш като техника? Че скоро ще правя разчистване на непотребна техника и има вероятност да нароча за махане един тектроникс AWG2041...
|
| Чет Сеп 10, 2015 5:35 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
И аз го наблюдавах. Имам едни подозрения относно манипулация на търга , и то от организатора, но това са само подозрения, нама доказателства.
|
| Чет Сеп 10, 2015 6:05 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
ами аз бях днес при колега с emc претеста - и той си напазарува климатична камера, спектрален анализатор, разни други хубавини - но си имаше бюджет. а организатора като гледам сменя времена, дава по няколко долара при стъпка на наддаване 10 долара и т.н. но човек се учи...
|
| Чет Сеп 10, 2015 6:32 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
единия проблем е, че всичко е сипнато в едно време с точност до секунда. и ако има 5 еднакви позиции се чудиш къде да цъкаш. и това удължаване на времето... уж било като за истински търг. то беше по-добре да го бяха организирали като истински търг - първи път, втори път и бум с чука. но това, че не виждаш другите участници, и особено, историята на търга е хипер-некоректно.
трябва още много да поработят, за да отпаднат съмнения за манипулации, най-малкото от организаторите. пък и 16% за тях е доста, самите те са заинтересовани да си вдигат номинално комисионната.
ицо, купи ли си нещо?
|
| Чет Сеп 10, 2015 7:34 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Не съм. Цъкнах няколко неща, но тъй като не са належащи, лимитът ми беше доста консервативен. Особено като се има предвид, че към цената трябва да се добавят 16% плюс някакъв транспорт. А и пазя "сили"за едно друго наближаващо събитие... На някои от наддаванията си пролича че участват и стари в тоя бизнес кучета.  Иначе - търг като търг. И на мен не ми хареса че не се виждат другите участници, както и на каква цена са свършили търговете, но явно така бачкат. Удължаването на времето при активно наддаване не е техен патент. И на други онлайн търгове е така. За добро или лошо, не можеш да "разстреляш" конкуренцията в последният момент.  Комисионна в размер на 16% може да се види и на други подобни места. Има и по-гадни търгове - пак е с наддаване, но продажбата става след одобрение на продавача. Демек, надлъгвате се, кефиш се че спечелил нещото, а накрая може да се окаже че си спечелил чушки (а)...
|
| Чет Сеп 10, 2015 8:05 pm |
|
 |
|
DanielDimov
Ранг: Почетен член
|
На мен ми направи впечатление следното: няколко дни няма интерес към нещо и цената си му стои почти равна на първоначалната... в момента в който наддадеш - след няколко минути някой те надкачва;
ако наддадеш за нещо в послените минути (получава се автоматичен екстеншън с още 5 минути) - после задължително пак някой те надкачва. ако обаче наддадеш преди тези последни 5 минути - имаш шанс да останеш последен. по този начин успях да си напазарувам само едно програмируемо захранване.
за съжаление всичко друго което си бях харесал стигна някакви безумни цени (за колкото се продават нещата в eBay и дори по-високи) и аз естествено се отказах.
|
| Чет Сеп 10, 2015 11:53 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Забравих да спомена - не бях попадал на търг с толкова объркани описания и снимки. Не съм гледал подробно, но забелязах поне 5 сгрешени позиции.
|
| Пет Сеп 11, 2015 12:05 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
който си е купил нещо, да ми прати ЛС, ако иска да организираме групаж
|
| Пет Сеп 11, 2015 9:50 am |
|
 |
|
itso.t
|
Е похвалете се де... 
|
| Пет Сеп 11, 2015 1:37 pm |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12095 Местоположение: Гьотеборг
|
те доста от нещата останали непродадени... за чии ги затварят, като не са се продали. сега пак наново - и после банките печелят от платежни нареждания. поне да ги продаваха там на място на публичен търг, да стане малко весело. чакам офертата от NTG за групаж. аз си останах с 4x TTI захранвания и 2x HP мултиметри ръчни - тотална заигравка за 377USD с включени комисионни и 25%ДДС. И половин/един ден и един резервоар дотам. Купон да става 
|
| Пет Сеп 11, 2015 3:15 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Сега видях че имам мейл за непродадените неща. Като гледам, са останали почти само кокошарници... Въпреки това, ако те е налегнала носталгия, имаш възможността да закупиш същите сонди, като тия които ми продаде... Иначе, честито за придобивките.
|
| Пет Сеп 11, 2015 4:44 pm |
|
 |
|
Grubi
|
нямам Аджилент и не е налегнала носталгията  сега по скоро ще търся калибровъчна маса за акселерометри и жироскопи, че нашата е архивна отпреди 15 години може и бондираща машина и т. н.
|
| Пет Сеп 11, 2015 8:25 pm |
|
|