| Автор |
Съобщение |
|
speedblue
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Нед Фев 25, 2007 1:41 am Мнения: 276 Местоположение: София
|
 Re: Система за плащане с Безконтактни карти.
Достъпна система с бърз двупосочен трансфер на данни с картата на този етап се прави с Mifare карти. Понеже евтините карти които най-вероятно ти се иска да ползваш се копират - има едно нещо което върти комбинации за ключ A и ключ B, прави разни сметки и времето за пробив пада на около 5-10 мин на ключ. Нищо чудно и по-новите модификации на Mifare картите да станат пробиваеми в някакво бъдеще. Ако държиш "пари" в картата независимо как си ги скрил, защитил и т.н. при дублиране на картата твоя автономен четец няма да може да прави разлика дали работи с дублираната или оригиналната карта. И някой тарикат ще има неограничени "пари" или неговите приятели. Друга опция за офф-лайн работа е да се направи четеца по-умен и скъп и да си води отчет в някаква памет кои карти са правили операции и да ловиш като се появи дубликат. Вече ти ще си знаеш колко време ще пазиш данните преди да ги затриш с по-нови. Он-лайн варианта е ясен. п.с. Картите "MIFARE Classic 1K" се копират, "Ultralite" все още не.
|
| Пет Ное 28, 2014 8:26 pm |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе той говори за дребни суми, не знам дали някой ще му се занимава да копира, иначе да, от копиране няма спасение. Има и по защитени но са по скъпи и то доста по скъпи.
|
| Пет Ное 28, 2014 8:34 pm |
|
 |
|
speedblue
Регистриран на: Нед Фев 25, 2007 1:41 am Мнения: 276 Местоположение: София
|
Нали принципно го запознаваме с челен опит  Той да си решава. А картите на 125 kHz вече ги копират в ключарските ателиета.
|
| Пет Ное 28, 2014 8:37 pm |
|
 |
|
timt
|
|
| Пет Ное 28, 2014 8:56 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Видях че продават готови емулатори за Clasic и Ultralight. Че са под 100 долара даже. Значи всеки келеш може да ги пробие. Desfire EV1 е малко по скъпа,в БГ e 4 лева. Това не ми е проблем. Тя вече си има истинска защита. Някой работил ли е с такива? Интересува ме доколко сложно е да подкарам нещата? Какво ще ми трябва за начало? Тия простите неща обикновенно са най мъгляво описани и трябва доста да почета че да придобия представа. Ако ще иска голям ресурс за усвояване,няма да е моя вариант.
|
| Съб Ное 29, 2014 3:50 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Не съм работил с desfire, но има една библиотека - libnfc, която е за линукс/виндоус. Имат сериозна база от потребители и доста информация. Набързо прегледах и има дискусии по темата на форума им. Имат и инструменти за ползването и - nfc-tools. Има и някаква libfreefare, мисля че ползват libnfc. https://code.google.com/p/libfreefare/http://www.libnfc.org/community/viewforum.php?id=15
|
| Съб Ное 29, 2014 5:51 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Да видях ги. Но не мога да преценя доколко е сложно да се имплементира такова нещо в ембедед система. Също така не мога да намеря инфо дали тия по евтинките готови модулчета ще ми свършат работа. Затова питам за отзиви някакви.
|
| Съб Ное 29, 2014 9:25 pm |
|
 |
|
nixx
Ранг: Новодошъл
|
Колега, познавайки те задочно (от редовното четене на форума почти откакто съществува) няма да имаш никакви проблеми с подкарването на който и да е вариант. Ползвал съм както PN532 и PN512, така и OEM модули ... експериментирал съм малко и с libnfc. Няма да ти се налага да реализираш протоколите на ниско ниво -- всичките си имат просто API и само им подаваш команди през някакъв интерфейс (SPI, I2C, UART), нещо от сорта на: избери карта ако има активна в полето ти, прочети UID, authenticate сектор, прочети/запипши блок, и т.н. Откъм сигурност DESFIRE e ОК, но дори и при Mifare Classic 1K/4K би могъл да реализираш собствен допълнителен слой за сигурност ... при мен веднъж беше следното: Декриптирането на блок X от картата с частен ключ Y в четеца (твоето устройство), ти дава ключа за декриптиране на блок Z от картата, който пък ти дава ключа за блок Q от картата, където е записана съществената информация ... давам го като схематичен пример.
Поздрави и Успех!
|
| Съб Ное 29, 2014 9:54 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Аз ли на криво чета или наистина класик картите нямат уникален номер записан някъде в тях заводски. Всики идеи които ми идват са свързани с използването на такъв номер. Другото което при беглото прочитане на документацията не ми става ясно е дали достъпа за четене на полетата е защитен с парола. Въпроса е да не могат без паролата да се прочетат полетата и тази информация да се даде на емулатора. Така ще може да се разбие но само ако имат логер на трансфера между картата и четеца. А това вече е допустима за случая слабост.
|
| Съб Ное 29, 2014 10:32 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Имат си номер, на класик мисля че е 4байта, на ултралайт беше май 7 байта. Но не мисля че ще помогне след като е разбит алгоритъма и на крадеца му трябва само достъп до картата ти, не и снифване на целия трафик. След като твоя четец я е работил тая карта, той я е оставил с някакво съдържание. Ако онзи успее да изчете данните, въпреки че не знае ключовете за достъп до зоните, той може да направи емулацията и ти няма как да разбереш дали е оригинала или не? Както споменаха, можеш да си направиш твой слой в който да защитиш донякъде нещата. Лесно е ако дадена карта работи само на един автомат, ама едва ли можеш да живееш с това ограничение. Съвсем лесно може пък да го докараш да могат само да клонират картата, без да могат да си допълват "импулси" по свой избор. Друга дивотия е да реагираш на "качеството" на емулирането. Предполагам че правят нещо софтуерно и ще има разлика във времена на реакции или дори поддържани функции. Т.е. можеш да вземеш един емулатор и да видиш дали можеш да го "разпознаеш" от истинска карта  А относно евтините четци, за RC522 има доста отзиви че не ставал за desfire, така че според мен заложи на PN532 (има го в комет). Не знам как стоят нещата с чиповете на другите фирми - сони, атмел. Ако отиваш на 4лв на карта се губи донякъде предимството на мифаре (класик) - много евтините карти. Също не ми е ясно това дали може да ти помогне: http://www.gorferay.com/digital-signature-originality-check/
|
| Съб Ное 29, 2014 11:15 pm |
|
 |
|
paregov
Регистриран на: Сря Мар 01, 2006 2:21 pm Мнения: 267 Местоположение: Fort Lauderdale, FL
|
Сега съм се захванал да прехвърля кода на libnfc да го подкарам в NuttX. Лошото е, че ми изкочиха и други задачки, но се надявам до няколко седмици да имам време да го завърша. Ползвам PN532. До тук libnfc изглежда добре написана библиотека и не би трябвало да е голям проблем, но времето ще покаже. Като има напредък ще спомена.
_________________ Всички обичаме да печелим, но колко от нас обичат да тренират!
|
| Вто Дек 02, 2014 12:51 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
XMMMM....A има ли у сумпс чип;паспортите,лк https://www.youtube.com/watch?v=VWQmNmQd9rg
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пон Сеп 07, 2015 5:38 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
|
Клиента се беше поотказал като му оферирах разработката. Но сега пак опря до нея.
Засега се спрях на Mifare Plus S 2K
Някой да е срещал по българските магазини такива. Да купя няколко броя за работа, а после като затрябват за използване ще видя от къде да ги доставя.
|
| Сря Апр 19, 2017 1:45 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Продаваме по принцип Mifare, ще проверя дали е останала някоя в склада че се продават по рядо.
|
| Сря Апр 19, 2017 5:43 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
eCash на Maxim няма ли да ти свърши работа ? Четеца е супер-дупер лесен, е не е безконтактен, ама в твоя случай май това не е толкова важно.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Сря Апр 19, 2017 6:23 pm |
|
|