|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 12:06 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Мембранни клавиатури
Има ли свестен производител в България? Естествено мога да работя и китайци, но искам да видя първо няма ли някоя нашенска фирма, защото имам специфични изисквания, а китайците обикновено имат проблеми ако човек излезе от шаблона по който те мислят.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Авг 06, 2015 8:14 pm |
|
 |
|
Edesign
|
 Re: Мембранни клавиатури
филикс М - ОК Пловдив Таурус -Пловдив ЛТМ - София Дражев - София ние работим с филикс и дражев - стоката все за цивилизованата чужбина,  така че качеството е ОК
|
| Чет Авг 06, 2015 8:45 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Мерси! Дай някаква ориентировка за цените им и процеса. Не ми се е налагало досега, така че ще ми е за първи път
|
| Чет Авг 06, 2015 9:20 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Всички освен филикс явно работят със ситопечат. Там цените силно зависят от броя цветове. Филикс печатат явно (е имат и сито но това за съвсем взискателни фолиа) на принтер. При тях гъвкава клавиатура с вградени светодиоди (7 броя различни цветове), 5 бутона, прозорец за дисплей и background картинка - 15 броя мостри по 15 лв. Нямаше пред подготовка. Между другото имат технологията да правят и подсветка на бутони на клавиатура, със специални мастила. За сроковете горе долу мин. 2 седмици, обикновено и повече според натоварването им.
Процеса - даваш им чертеж с размери, кое къде (прозорец, центрове на бутони), ел схема и цветове на ледове. Също схема как искаш да ти подредят изводите на лентовия кабел. Картинката на корел и това е.
Таурус гъвкави до скоро не правеха, само върху основа текстолит.
|
| Пет Авг 07, 2015 6:48 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Всъщност май ще ми е по-удобно да мина с гумена клавиатура като тия в калкулаторите, а да си направя плана на самата платка. Правят ли такива гумени?
|
| Пет Авг 07, 2015 12:31 pm |
|
 |
|
Edesign
|
Е за гумени не знам звънни и питай. Но за тях технологията е съвсем друга - матрица, леене и мнооого пари
|
| Пет Авг 07, 2015 1:34 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|