Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Онлайн магазин за батерии, фенери, зарядни устройства 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Онлайн магазин за батерии, фенери, зарядни устройства
Добре е да има сериозни хора, за мен е полезно даже и вносител което ме устройва. Пробвайте и в сайтове за моделизъм, там са маняци на тема батерии.

П.П. Да се похваля, скоро щях да се подпаля ако не бях установил по миризма че нещо се пече в едно ел.табло. Понеже съм тъпанар и да спестя в таблото сложих и акумулаторна батерия 7Ач 12 Волта. Това го отчетох още тогава че е голяма глупост и си помислих за газовете и корозията но го пренебрегнах. Та въпросният акумулатор работи близо 3-4 години си се зарежда и разрежда сам, дефакто за тези години да се е ползвал броени пъти при спиране на тока но в един момент почти е дал на късо и е натоварил и зареждачката а тя е с трафче вътре. Смъкнах го и си поиграх с него но не искаше повече от 8 волта да зарежда и се отказах но видях че бързо смъква волтажа. Оставих го 2-3 дена и се оказа че е 3 Волта. Историята е по стар стил му обрах колкото има олово. Та въпросът ми е: Когато частично окъси устройството на зареждане какво трябва да се предвиди понеже тогава действа като разреден акумулатор който не може за дълъг период да се зареди а устройството за зареждане не може да го отчете. Как се реагира по този начин ? (въпросът ми е нищо общо с продажбите ви а като специалист)

Пет Юли 24, 2015 12:47 am
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Забележка към магазинерите - оправете си размера на литиевите батерии, че може да изтървете клиенти. Последните 2 цифри от номера са десети, а не цели милиметри! И е желателно при параметрите да указвате и допустимия ток за заряд/разряд.

Чет Юли 30, 2015 11:35 am
Профил

Да спомена и похваля че получих на лични от batteryservice много изчерпателен отговор и доста професионално отношение. Не са въздухари и си разбират от материята а батериите са сложно нещо.

Чет Юли 30, 2015 11:42 am
Профил
Аватар

Хубаво е , че не са въздухари, но ще е още по-добре да го покажат, а не да се крият като партизани. :)
Представи си как някой юзер си търси батерия за таблета и прочита ,че тази, която прилича на неговата е дебела 40мм !

Чет Юли 30, 2015 1:10 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Здравейте!

Относно маркировката на батериите - указаните размери...

При литиевите, следваме модела на маркировка за размера на добре познати марки - SAFT например..
Вероятно наистина за някои клиенти е малко объркващо, че някои цифри са точни милиметри, а други(изглеждащи по същия начин), трябва да се делят с десетична запетая...

При полимерите и литиево-йонните модела е същия - предполагам, че едва ли някой може да се заблуди(не че не е възможно де), че акумулаторна батерия 18650 е с диаметър 18mm и дължина 650mm - най-малкото, би било леко абсурдно.Същото е и за 16340 или 18500, например...

Предполагам, че доста от потребителите знаят разликите и размерите на различните батерии, но все пак за неекспертите ето една таблица - има я в wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_battery_sizes

Успешна седмица!

Вто Авг 04, 2015 6:47 am
Профил WWW
Аватар

ицо има предвид знака СЕ на "зарядното".

оригиналния знак, който трябва да означава съответствие с приложимите стандарти, е с раздалечени букви. за да не се главоболят с фалшификации, китайците са го мидифицирали малко, като са събрали буквите и това формално вече не е същия знак.

афропейската дърдорокрация дъвче проблема, още откакто кукунева беше комисар по защитата на някакви досадни субекти. не могат да уточнят това фалшификат ли е, оригинално менте ли е, фалшиво копие или фейк на менте. съответно не се предприемат никакви мерки, такаеца е доволи и съвсем заебава да спазва някакви правила и бичи въпросния знак навсякъде без да се главоболи с разни измервания, сертификации и т.н. дори има наглостта да обяснява на афро-чиновниците, че това означвало "China Export", изписано по този начин.

а мен метрологията ме пече на шиш вече 2 месеца, че нейде излъчвам нещо с амплитуда 10dB под УКВ-то на радио-софия...
---

потърсих на сайта 12мм батерия тип "паричка"... разбира се няма, филтрите са напълно безполезни, но ме потресе друго.

каква е тази странна мода с HTML5 сайтове със страници на салам?
аз ли съм нещо чалнат, или всички сайтове са тръгнали в някаква мъглява посока да изглеждат по-фешън, без значение дали са функционални?
ще ми е интересно, може и в друга тема, някой да коментира историята на правене на сайт по този начин.

Вто Авг 04, 2015 10:07 am
Профил

ДедоБоре написа:
каква е тази странна мода с HTML5 сайтове със страници на салам?

Оригинално идеята е да не се правят отделни версии на страницата за телефон/таблет, ами да работи на всичко, цъкайки с пръстите върху екрана. В последствие все се намери някой да наклони "тренда" в посока, нямаща нищо общо с изначалната идея. PayPal е перфектен пример за страница с функционалност за 10 килобайта информация, но дърпащ мегабайти само за да влезеш. Другите са неизброими.

Ма нищо ново де. Да видим кое ще е следващото.

Вто Авг 04, 2015 11:32 am
Профил ICQ

Тов аняма общо с HTML5, тая тенднция е от няколко години ама май взе да и минава модата, знам ли ... идиотия. Не знам доколко има общо с мобилните тъй като с епояви сравнително отдавна, просот някой е решил че е модно и така ....

Вто Авг 04, 2015 2:26 pm
Профил
Аватар

batteryservice написа:
...Вероятно наистина за някои клиенти е малко объркващо, че някои цифри са точни милиметри, а други(изглеждащи по същия начин), трябва да се делят с десетична запетая...

Освен за клиентите ,явно е объркващо и за "жената зад щанда". :)
Например за тази ЛиПо:
https://batteryservice.bg/product/lp634070-%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/
В "Спецификации на продукта" се мъдри това:
Battery size 63x40x70mm

И не е само при тази. Грамажа също е подозрително 0.04кг за всички. Показването на грешна информация е по-лошо от липсата на информация! То е ясно ,че този който е въвеждал данните, хич не се е престаравал, но може да се възприеме от клиентите и като заблуда. А пък и изглежда непрофесионално ,особено за сервиз.

Вто Авг 04, 2015 9:41 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2