|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Окт 03, 2026 9:19 am
произвеждам многоканални контролери за rgb ленти
| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: произвеждам многоканални контролери за rgb ленти
Просто понякога файдата не се измерва с кинти а с друго.  То и аз съм виждал, даже без процесори въобще. И какво става като му бучнеш да управлява нещо различно от неговия си поялник?
|
| Вто Юли 21, 2015 12:58 pm |
|
 |
|
karadev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Окт 24, 2005 7:06 pm Мнения: 337 Местоположение: Varna
|
десерт лео <<<< ти ли ми звъня  що не дигна  ? кат званиш на някой дигни ве  десерт лео <<<< за калоянчо съм доста голям вече  , явно с това звънене аборигена си ти  спарки << ок , нека си бачка, явно трябва да са пробва че да са види, ако ти платя направата, сигурен ли съм че ше получа качеството и софта за което е описано  ?
|
| Вто Юли 21, 2015 12:59 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Хипотетично, ще получиш сглобен проект според описанието в темата, със софтуера от темата. Това ако сколасам да порчам сглобени платки, някога, защото ако тръгна да сглобявам лично, за да оправдая загубеното време цената няма да ти хареса... Публикуваното в темата е всичко което ти трябва за да сглобиш и подкараш проекта от нула. 2 прототипа работят вкъщи по същата схема и със същия софтуер, трети бачка при чужденец от няколко месеца. В момента се правят още 2, пак от чужденци.
|
| Вто Юли 21, 2015 1:08 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5681 Местоположение: София
|
|
| Вто Юли 21, 2015 1:11 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Паднах от стола от смях 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Юли 21, 2015 1:15 pm |
|
 |
|
karadev
|
пробвай да видиш ко ше стане десерт тапанарино !
|
| Вто Юли 21, 2015 1:15 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
|
| Вто Юли 21, 2015 1:23 pm |
|
 |
|
timt
|
Ти си мечтата на всеки с импулсен телефон. 
|
| Вто Юли 21, 2015 1:31 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4597 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Той като тарикат, ще вдигне и ще остави линията отворена да плащаш ти ... хем няма да му звъни цяла нощ, хем ще те набутва. Ти пък ще го надцакаш като затвориш след 10 секунди ... и ще го набереш пак. В предишната ми работа имах контрол на няколко хиляди гсм модема - предполагам, че и при теб не са по малко  Edit: Звъненето може да става не само на мобилния, ами и на стационарен, на домашен, на майка му, на баба му, на сестра му и т.н. Такива отворковци веднага подвиват опашка като ги осветиш с прожектора та всички да ги видят какви са велики ... накрая не само ще се извини, ами даже и ще почерпи 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Вто Юли 21, 2015 1:33 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Е, ти ме взе за канарче...  . Ще отвори линията само ако стои буден, а ако линията се отваря бързо - таймаут за 1 час, докато започне да се отваря със закъснение.  Ако абоната не може да бъде избран - флудване със СМС. Знаеш цените на М2М услугите в пакет от 10к СИМ. Но това са си невинни детски шегички. Както Дедо спомена (а въпросната човекоподобна креатура не разбра), къде по-сериозна ще стане, ако някой си купи от неговите ленти и го погне за съответната документация.
|
| Вто Юли 21, 2015 1:54 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
разликата между проектите е от Земята до Юпитер...
спарки не се опитва да продава. направил си е котролер за поялници както са му разбиранията и го споделил със света. проекта не е комерсиален - не вади кинти от него. в обявата му няма 'произвеждам коктолер за поялници'. ако нещо се сбъгяса в хардуера или софтуера, най много да изгори някоя човка (съмнително), която дори да е JBC, е шейсетина кинта. пък и това е контролер към специфичен инстумент (поялник) и не се ползва от всякакви кифли, които да се утрепят, като го ползват вместо маша за коса или вибратор.
контролера за лампите пък е насочен към стандартен потребител, който трябва да може да си купи кутийка, да върже жиците и да я бутне на тавана в банята. не се изискват никакви познания от клиента. мястото на приложение е всевъзможно, вариантите да се объркат нещата са безкрайни. ще ме прощаваш, ама нещата на сайта ти изглеждат далеч от 'добре направени' и някои хора ти казаха как да поизлъскаш имиджа. ти се разпени, вместо да си вземеш бележка.
контролера за печката може и понякога да работи. но няма никакви защити от екстремни ситуации, а те в кола се получават много лесно. и някои хора, които от години си вадят хляба в авто-електрониката ти подхвърлиха какво не е наред. ти се заяде, че сън не ги хваща, без да погледнеш че там, където е човека още е пекло слънцето, когато е писал поста. земята не е плоска.
това, което искам да ти кажа е, че пътя от пускането на устройството, до излизането на пазара е поне 2 пъти по-дълъг. вероятно не си и чувал за изискванията, на които трябва да отговаря ВСЯКО електронно устройство на пазара, камо ли да си ги чел. а че 'стоката' не отговаря е видно с и просто око. ама вероятно отношението то е същото - 'аз съм си инженер, макар че нямам више, ко толкуз'
контролера на спарки е много по-близо до комерсиален продукт. с малко помощ за 6 месеца до година може да се сертифицира и да стане легален продукт. и ще е конкурентен, и ще е хубав. за вашите 2 'продукта' е безнадеждно.
няма проблем да си ги продавате нелегално, ваша си работа. но е малко като скорошния случай във ВАРНЕНСКО с човека, дето направил умрялата от антракс крава на суджуци и малко поумрял, че и половин държава подлуди да търси и дезифинкцира останалата мръвка. познавам се с д-р Камен Плочев от трийсетина години. тия дни се чухме и чак се уплаших да не му се спука някой кръвоносен съд, такива ги бълваше по отношение на простите селяндури. вашия случай с контролера за печката може би е чак антраксов суджук, но определено е от умряла крава.
|
| Вто Юли 21, 2015 2:00 pm |
|
 |
|
karadev
|
дедо боре <<< ше опрайм качеството и имиджа , споко , има време  и скоро ше стане да видим тогава кви ще ги говорите чувам само , как само вие форумните богове ги разбирате, сао вие сте най големите специалсти , бла, бла, блаа и така нататък. всички останали са измет и боклуци . един не каза за себе си че някъде е направил грешка, нещо е сбъркал , или има някаква необходима помощ видове форуми 1. американски - питаш нещо, отговарят ти, 2. руски форум - питаш нещо, и теб те питат , 3. български форум - питаш нещо или показваш нещо и веднага всички ти бучат колко си прост. явно съм в българия , не съм още в европа или някоя цивилизована страна 
|
| Вто Юли 21, 2015 2:08 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Е това е върха! Ами като си в България кой те е спрял да не си? Около половината от пишещите тук не са или пък на определен етап от живота си не са били. Ако се чувстваш конкурентноспособен, хващаш самолета и отиваш някъде дето няма да ти викат колко си бил прост и т.н. Може би едно "вишо" ще трябва да си купиш за из път, че иначе освен пици да разнасяш не виждам как ще ти се отвори парашута, но принципно погледнато никой не ти е попречил да пробваш. Това да обвиняваш държавата за своите грешки е меко казано странно.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Юли 21, 2015 2:18 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Калояне, пиша бавно, защото виждам, че загряваш бавно... 1. Време нямаш. 2. Имаш толкова много за "оправяне", че по-добре изрини всичко и започни от начало. И първо сайта, че е направо смехотворен. 3. Аз съм дивелопър, правя грешки, уча се от тях и гледам да не ги повтарям. Не греши този, който нищо не прави. 4. Ти не питаш, а правиш реклама на някакви недомислици. Ако питаш за моето мнение за направеното от вас, ето ти отговор - не става. 5. Стой си в България, въпреки, че и тук си излишен. Ти никога няма да достигнеш ниво, за да направиш нещо подобно на проекта на Спарки. Защо си позволяваш да го коментираш. Да си инженер е едно необходимо но не достатъчно условие. На теб ти липсва необходимото такова, а и още много неща. Спри с простотииите и пиши като нормален човек.
|
| Вто Юли 21, 2015 2:24 pm |
|
 |
|
karadev
|
не държавата , вас дет плюете кат камили сте виновни за всички беди в българия.
Н'бабане Гт'муан'га >>>> между другото с това име и аватар , директно си за африка, ше ти са зарадват много, и като виждам ясно че си специалист нямаш връщане от там, банани има ше ти стигнат да си хапваш
Последна промяна karadev на Вто Юли 21, 2015 2:31 pm, променена общо 2 пъти
|
| Вто Юли 21, 2015 2:24 pm |
|
|