Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Подарявам лазерен принтер HP 5. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Подарявам лазерен принтер HP 5.
Подарявам лазерен принтер HP 5. Работи, само трябва да му се смени тонера. Иска паралелен порт за свързване към компотър. Размер А4 е. Има леки козметични забележки.

Нед Юли 19, 2015 3:02 pm
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: Подарявам лазерен принтер HP 5.
Ako e 5L, имам желание за него или ако тонерът с барабана стават от 5L. Моят 110V го изгорих след години по погрешка. Гръмна некъв AZ150x хибрид вътре. Само той. С външно захранване заедно с трафа за към 110В го ползвам и сега чат-пат. Но на сложни графики също се дъни...май РАМта му...Мерси.

Нед Юли 19, 2015 3:18 pm
Профил
Аватар

Ако е 5P е джелезен - 5L е дръвце по принцип. Не знам намира ли се тонер за такива антики обаче. Преди 10-12 години и аз харизах един 5P - моя почна да прави едни вълнички когато се печата растер и почна да не ми върши работа. До преди година-две си го ползваха за разни дреболии дето го бях харизал.

Нед Юли 19, 2015 3:49 pm
Профил ICQ

Моят е HP1015 но не ми чисти вала добре т.е. след отпечатване на второ печатане се вижда и част от първото. Пълня си тонера сам и може и това да е проблема. Малко прозира за платки но му хванах цаката като го мина с ютия става по черен печата. Инак бачка кучето.

Нед Юли 19, 2015 4:18 pm
Профил
Аватар

Бре вий некрофили ли сте или просто сте обрали музея за принтери... :lol:

Нед Юли 19, 2015 4:23 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

timt написа:
Моят е HP1015 но не ми чисти вала добре т.е. след отпечатване на второ печатане се вижда и част от първото. Пълня си тонера сам и може и това да е проблема. Малко прозира за платки но му хванах цаката като го мина с ютия става по черен печата. Инак бачка кучето.

Преди време имахс ъщия проблем с един принтер. Оказа се, че секцията където се събира някакъв остатъчен тонер от барабана се е препълнила и прелива. Явно е разчетена да стига за нормалния живот на барабана, но ние си ползваме и извъннормалния :) Би трябвало да се намира някъде под самия барабан и след изпразване да се оправи проблема.

Нед Юли 19, 2015 8:26 pm
Профил

Desert Leo написа:
Бре вий некрофили ли сте или просто сте обрали музея за принтери... :lol:

Ако му видиш механиката и всичко останало и я сравниш с кой да е днешен от уж същия клас, некрофилството е съвсем оправдано. Говоря за 5P/5MP. Друг подобен е 1200 - в офиса има един, сигурно на 15 години. Сменян му е модула с огледалото - започна да ручи. Преди 2 години си имаше части за него. Друго не е пипано, а сигурно е навъртял към 80000 копия, вероятно и повече. Безупречно поема хартия, въпреки че известно време е тормозен с големи дебелини картони и прочие - печатахме си ръководствата за софтуера на него някога.

Та с оригинален нов тонер качеството е каквото е като нов, а кога за последен път е поел 2 листа или набръчкал хартия съм забравил дори - просто си стои и си върши работата. Включен е през USB към рутера и го играе Print server.

ПП: 5L си е куц даже и като нов. Предимно поемането на хартия, но и бавната скорост и малкото памет.

Нед Юли 19, 2015 8:38 pm
Профил ICQ
Аватар

заради принтерите от 4-та и 5-та серия на НР им фалира бизнеса с принтери...
просто правеха принтери, които нямаше технически аргументи да се сменят с нови.

в офиса имам един 5Si, който е над милион копия. по едно време въртяхме книги с тиражи 100-200 на него.
понеже е с AM29000 е доста бавен, ако му пращаш PS, та направих една врътка с външен рендер, който качваше на диска на принтера ренднатите страници и после с елементарна PS команда се печата бързо. за прост текст беше супер. скоро си гледах кода и нищо не разбрах :oops:

отделно голямата тава поема 2500 листа А3 - зареждаш почти като в печатна машина.
сменяли сме разни ролки, било защото се изтъркват, било защото стареят. и толкова.
дуплексера е малко капризен откъм вида на хартията, но ако се гони скорост, така или иначе не се ползва.
но пък може да го оставиш цял ден да си печата с елементарно наглеждане отвреме навреме, после книгата на сгъвачка и лепячка...

от години прашясва, печатам си понякога схеми на него. вече няма ентусиазирани писатели с малък бюджет :D

Нед Юли 19, 2015 9:05 pm
Профил
Аватар

Имам 5P който ползвам 15 години и е железен. Вярно, за домашни нужди и техническа профилактика през 2-3 години.

Пон Юли 20, 2015 8:14 am
Профил WWW
Аватар

Имам един 2015 от тия дето имат един грозен проблем - може би това им е първия наистина дървен принтер - произвеждан е по-малко от година. Не е ясно какви са им загубите от това недоносче. 95% от принтерите им се скапват форматерите преди да им изтече гаранцията, 4% след и 1% оцеляват някак си - неясно как. Имат технологичен проблем "RoHS". Моя ми седи заради скапан форматер. Изтървах и примоцията на Стемо за 50 лв. Почти няма работещ такъв дето да не му е сменен форматера. Като се скапа извадих стария 2200 който му "ручеше" лазера както на Sparkybg, отворих го и го смазах със силиконово масло - от тогава работи безупречно. 2200 между другото работи по-плътно от 2015 - на мен основно ми трябва за пауси за прототипни платки и ми е важно да е по-плътничко.

Дедо - е аз моя 5Р го смених защото не можах да му намеря грижата. Сега след толкова години ме съмнява че е трябвало да му намажа шпиндела на лазера и да му сменя всички електролитни кондензатори и сигурно щеше още да ми служи вярно, ама нещата дето правехме искаха растера да е рваномерен а той го правеше на вълнички. Тогава взехме 2200 - технологично получих по-висока скорост и удвояване на резолюцията от 600 на 1200. Като бонус - PS и USB.

А най-добрия принтер за платки е 6Р - неговия отпечатък е чак релефен - дори и без обработка печата е плъетн като фотографски филм...

Пон Юли 20, 2015 11:04 am
Профил ICQ
Аватар

А темата беше не какво имате по мазетата, а че батето подарява един принтер. Сега ако някой иска да го вземе, ще трябва да изчете една камара глупости, за да види, дали някой друг не го е взел.

Пон Юли 20, 2015 11:16 am
Профил ICQ

Не си ли обмислял вариант да си праправиш някой струен да печати директно върху платката? Има водоустойчиви мастила - после направо топиш в трихлорида (или там с каквото ецваш).

Пон Юли 20, 2015 11:18 am
Профил ICQ

Ми ако никой не го иска и е наличен още да го взема аз, почвам да се замислям за музей с работещи антики, много се кефя да човъркам и подкарвам разни дърти и пенсионирани джаджи. Е двата монитора подарък от woody си бачкат безгрижно, особено кинескопния много ме кефи, толкова цвят и перфектен образ не съм имал.

Пон Юли 20, 2015 8:28 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

имам нов тонер за него оригинален

Вто Юли 21, 2015 3:13 pm
Профил WWW

И започна едно печааааатане. :)

Вто Юли 21, 2015 3:40 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща