|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 11:09 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Светодиодна лента...
Някой знае ли как правят тоя силикон ли е какво ли е около флекс платката. Какви инструменти трябват и как точно става. Аз си мисля, че го правят в някаква матрица като пластмасов детайл, ама не съм сигурен. Отделно има ли някаква тънкост да се проектират флекс платки или си я правиш като нормална пък после платкаджийницата се оправя сама?
|
| Пет Юни 26, 2015 3:45 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
 Re: Светодиодна лента...
Ами това около светодиодните ленти ми се струва че е екструдирно. Аз съм мислил какможе да стане но за малко бройки и това което ми се стори най-удачно е RIM технология. Уретаните ги имаш във всякаква прозрчност и твърдост, отделно че има и силикони които могат да свършат тая работа.
|
| Пет Юни 26, 2015 8:12 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
да нямате поръчка да правите светещи обеци за кашимерията? в бойната готовност във Виетнам е имало дъвки и презервативи. в днешните има ли червило?
|
| Пет Юни 26, 2015 8:52 am |
|
 |
|
timt
|
Това ми прилича по скоро на шлаух и вътре лента преминала през двувалка.(термична и за това се къдри)
П.П. Ако е залято мога да ти кажа как баба ми на времето си правеше свещи от восък.
|
| Пет Юни 26, 2015 9:23 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не е с потапяне, слоя не е равномерен /разбирай симетричен/ поне на моите ленти, мирише ми много познато но не мога да определя какво е, мога само да кажа че преди 20 години, дори може би 25, имаше едни немски пожарни централи и миришеха на същото, тогава бяхем още деца и ги разкоствахме за части, що нещо унищожихме ... те ги на моите : https://drive.google.com/file/d/0BzFSTB ... sp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0BzFSTB ... sp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0BzFSTB ... sp=sharingтова е някакъв силикон, дали е едно или двукомпонентен не знам по скоро е двукомпонентен за да стяга бързо. Предполагам принципа е смесване и екструдиране, евентуално след екструдирането минава през по дълга формована лента за да закрепи формата а може и да не е нужно, след това се навива на барабани да съхне. Така предполагам, дали е така еидн господ знае, не съм питал как ги правят. п.с. виждам че пръстчетата ми са се хванали доста по добре от напречното сечение на лентата ... да занете, като с енаклепате с полиуретаново лепило не пробвайте миене с ацетон, най-малкото не да си пакнете ръцете ... всеки път го забравям и ттакъв хубав слой се отлага че една седмица няма миене 
|
| Пет Юни 26, 2015 12:02 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дедо, това е за часпрома 
|
| Пет Юни 26, 2015 2:15 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Щом на Тони му мирише на отпреди 25г. ще да е епоксидна смола  Спомням си, че на физкултурния салон в гимназията направиха такъв под - страхотен гот ви казвам! Само дето му трябваха поне 2г. да се отмирише, май и ХЕИ-то го беше забранило за малко, но за белодробно болни съученици не съм чувал.
|
| Пет Юни 26, 2015 2:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Тук някой също ми спомена вчера, че май приличало на някаква епоксидна смола. Тони и на твойте снимки се вижда, че на лентата има едни резистори и са с различна стойност. За изравняване на интезитета на различните цветове ли са или за нещо друго?
|
| Пет Юни 26, 2015 3:44 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ииии чак ме накара да се загледам  Да, червеното свети повече затова му ограничават тока. Ама тая не кефи, имам една друга с адресируеми светодиоди . .не че говорим в моемнта за ленти де .. не мога да си кача снимката да я видиш, сонито гладно но ако ти трябва кажи, ще я пусна, има я и залята, кефи щото всеки светодиод си го управляваш самостоятелно и всичко по 1 кабел, с храната 3. Абе не знам дали е епокси. Не мирише на епокси, ниакк даже, даже сигурен съм че не е, особенно пък такова от преди 25 години, тогава и с епокси се цапахме да правим едни модели на лодки, съвсем друго мирише. Знам какво е но не мога да се сетя сега .. в смисъл знам, знам че някъде на конкртно място съм го мирисал, различно от това кеото мародерствахме като деца, ако се сетя къде ще се сетя и какво е но не се сещам. То между другото само тая лента мирише така,т.е. на тоя производител, другите са различни. Може да е нещо по специално заради UL-a, там има разни изисквания, то не само UL ами и негоримостта.
|
| Пет Юни 26, 2015 6:52 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз пък чак сега ти видях последната снимка, т.е. отблизо. Не е епокси, разбира се. На всичко отгоре и аз имам такава, ама не ме карай да я търся! Всъщност, намерих едноцветна подобна - мирише на поликарбонат, т.е. като горен нокът и се пали, макар и трудно. Със сигурност е нещо стопяемо - кой ще го чака повече?! С подобен мирис и свойства, ама по-твърдо, непрозрачно и абсолютно негоримо, беше заливката в няк'ви американски сладоледаджийски машини. Цял ден си играх и не можах да оголя платката  То вече к'во ли няма. Напомня ми и за едно уж "силиконово" лепило, след като се втвърди. На етикета пишеше само, че е на базата на високотехнологични смоли. С него можеше да лепиш и под вода и не му пукаше нито от сярна киселина, нито от сода каустик, и не се саморазлепваше - вечна работа.
|
| Пет Юни 26, 2015 7:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Не мога да се сетя но съм го мирисал някъде където съм ходил, в някоя фабрика имам в предвид, дори фабриката да се сетя коя е ще проверя какво изпозлват ама а де ... да използва се за бондинг на платки, GE имат такива смоли, то са силикони уж. Сравнително твърдо, не се топи лесно, предполагам и трудно гори, най-малко не поддържа горенето. Тов аима апрувал за изпозлване в строителството и в публични сгради, това за БГ може да не значи нищо но за US си има доста норми на които трябва да отговаря, да не поддържа горенето, да не отделя определени вещества като гори, да не е токсично, да не дразни и какво ли още не .. тя и цената на тая лента не е за пренебрегване.
|
| Пет Юни 26, 2015 7:49 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Точно за светодиодни ленти говорим  . Качи я ако можеш да я погледна.
|
| Съб Юни 27, 2015 1:27 am |
|
 |
|
ToHu
|
https://drive.google.com/open?id=0BzFST ... authuser=1https://drive.google.com/open?id=0BzFST ... authuser=1На първата среща казаха че е японска, ама после ми се счу нещо че май тайванска била, може да се окаже и че се прави в китай. Обаче където и да се прави лентата е добра, свети добре, доста продават във Вегас, то е разбираемо де, но идеята ми е че не чувам много оплаквания, всъщност изобщо не чувам. Имам и едни други, пак са UL със всичките им истории, но те имат само стандартните, адресируеми нямат. При тях хубавото е че там където може да делиш на сегмени няма нужда да режеш а имат съединителчета, нямам сега под ръка за да го снимам. Иначе тия с адресируемата сигурно имат и по твоя край някой търговец, 17$ на метър обаче. Подобна мога да ти намеря и от такай но през европейски дистрибутор, искат и 12 EUR / м.
|
| Съб Юни 27, 2015 9:50 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|