Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автоматично скриване на firmware update прозореца на J-link 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Автоматично скриване на firmware update прозореца на J-link
Ползвам софтуера на сегер с клониран джей-линк и понеже PC частта е по-нова версия от фирмуера всеки път ми предлага да ъпдейтне адаптера. Понеже със стария (v8) ми се е случвало да сбъркам бутона съм притеснен. То там съживяването е лесно, ама на новия (v9) не е така.
Тъй де, направих едно програмче да следи кога ще изскочи ъпдейт диалога и му "натиска" No бутона. Писано е на AutoIt, компилирано е до exe, прилагам и сорса. Компилира се с "ISN AutoIt Studio".
Принципно търси джам с име "J-link * Firmware update", така че би трябвало да сработва с произволна версия на софтуера на сегер. Слага икона в system tray-а и оттам може да се спре.
Имам идея да изкарам параметрите през командния ред или ini файл (име на джама, име на бутона и подобни), ама засега на мен и така ми върши работа.

Ще се радвам ако на някого му е полезно. Ако има идеи или бъгове, пишете.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Source and executables
JlinkHelper_1.0.0.1.zip [1 MiB]
359 пъти

Сря Апр 08, 2015 1:17 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Автоматично скриване на firmware update прозореца на J-l
А защо ти е да ползваш по новия PC софт? Аз като цяло не съм видял предимства на по-новите, гледам че още седя на 4.86а. То келепира от по новите е подръжка на някой по засукан нов контролер, ама ако това не ти трябва, друго ново има ли нагоре?

Сря Апр 08, 2015 4:06 pm
Профил ICQ

Конкретно заради JScope.exe ми трябваше нещо над 4.88 (това с v8 HW). Не знам в 4.9.. колко се появи, но трябваше да инсталирам и без това. А и за новия v9 така и не знам коя точно PC версия му съответства, и не ми се играе да слагам наред докато се обади че е по-нова.

Сря Апр 08, 2015 4:21 pm
Профил

Значи става, така ли да разбрам? Мисля да се пробвам да поразчопля STM32F4, а съм пълен лаик по въпроса.

Чет Юни 11, 2015 4:15 pm
Профил ICQ

Да, става. За стм32 можеш да си ползваш и st-link-а. Ако почваш от дисковъри платка го получаваш бонус. Всъщност това е най-лесния вариант за стартиране със стм32.

Пет Юни 12, 2015 10:16 am
Профил

Дискавъри платка не смятам да ползвам. Никога не съм ползвал такива дивайси. Направо си правя устройството с чипа в него, а после се боря като пресе с тиква. :)

Пет Юни 12, 2015 10:43 am
Профил ICQ

Ти си знаеш, щом не ти се дават 20-30лв за платка с дебъгера на нея дето е при теб след 24 часа... и която после можеш да е ползваш като дебъгер за друга платка.
http://erelement.com/mbed/nucleo-stm32f411
Друго ще ти споделя - F4 са малко чепати, F2 изглеждат по-мислени, говоря като периферия. Разни дреболийки по uart, i2c, usb. Не е фатално, подкарват се със съответното количество ровене и псуване, реално вече са доста популярни и се предполага че всичко за тях е известно вече.

Съб Юни 13, 2015 10:50 pm
Профил

Нe F2, защото ми трябват мегахерци. Един вид търся алтернатива на PIC32MZ с CAN, 12битови ADC и DAC, достатъчно памет, и FPU. Кухите лейки от микрочип май така и не планират FPU и 12 битови ADC/DAC в PIC32.

Нед Юни 14, 2015 11:23 am
Профил ICQ
Аватар

FPU уж ще има. На тема ADC/DAC обаче не бъди оптимист.

Нед Юни 14, 2015 6:45 pm
Профил

В такъв случай се ориентирай към по-късните F4 - 417,427, 429. Или направо провери за F7, би трябвало да е "доставим" за единични бройки за проби, ама като гледам май само eval board с него има по магазините.
Има ли причина да се насочваш точно към STM? Цена, доставяемост, лични предпочитания? Или си отворен за други предложение в този клас?

Нед Юни 14, 2015 9:32 pm
Профил

F7 не мога да намеря все още.

Иначе - точно това е, което си казал - достъпност. Има ги навсякъде, бързите докарват 180 мегахерца... Общо взето е това. Иначе съм отворен към всичко. Играл съм си и с RX600 на Renesas например, но пак са 100Mhz, и са малко скъпички.

Нед Юни 14, 2015 10:51 pm
Профил ICQ

Тия мандахерци за какво са, и FPU и мандахерци ... не че 180 са много, ама не са и малко.

Нед Юни 14, 2015 10:55 pm
Профил

ToHu написа:
Тия мандахерци за какво са, и FPU и мандахерци ... не че 180 са много, ама не са и малко.

Ми в случая за PID на 12.5 килохерца. Ама не съвсем прост PID, а с доста заигравки (и следени параметри) покрай него. То е дърт проект, ама маааалко по малко ще го подхващам наново. Заваръчна машина - пулсов MIG - следи се всяка капчица метал, колко е излязал тела от дюзата и прочие полюции. В режим "късо" пък се следят други работи, като се изчислява кога ще стане късото, кога ще приключи и какво да става покрай него. В общи линии изчекнато (поне според моите критерии) DSP.

Ако се пише на асемблер ще може и на нещо доста по-слабо, ама аз съм на принципа "да има", поне за прототипа. Пък и за асемблер за повече от една архитектура съм поодъртял и разлигавен вече. Тоя за X86, който навремето практикувах, ме е повредил крайно и окончателно, и сега като гледам PIC, MIPS или ARM само съм в състояние да хвана идеята и евентуално да си оптимизирам C сорса, гледайки го, но нищо повече.

Нед Юни 14, 2015 11:31 pm
Профил ICQ

Хммм, интересно, на милерите електрониките доста семпли изглеждат, тези на линкълна още повече .. и кемпито не е много по сложно май, не съм го заглеждал в детайли ... явно доста иновативни неща си намислил да правиш. Там и със смущения ще трябва да се бориш, мисли и в тая посока според мен.

Нед Юни 14, 2015 11:57 pm
Профил
Аватар

gicho написа:
Друго ще ти споделя - F4 са малко чепати, F2 изглеждат по-мислени, говоря като периферия.

Няма как F2 да са по - мислени от към периферия, защото с F4 ползват една и съща периферия. Различават се в ядрата. Говната в ератите от към периферия се препокриват едно към едно:)
Реално аз не виждам никакъв смисъл да ползва човек F2, периферията бъгава, ядрото старо. Освен това е и глуха серия, май няма да я развиват повече.

Ако гониш цена виж F401. Иначе ако търсиш перформънс F427/F429. F405/F407/415/417 ги заобикаляй отдалеч. F7 е прекалено ново, тепърва ще му увират лайната.

F3 пък е най-добре от към аналоговщина и като сложим, че е M4F ядро, може и най-да ти пасне.

Като дебъгер - STlink е крива работа, освен ако не ползваш това дето ти препоръчват с Дискавърито (ИАР или Атолик). J-Link е класиката в жанра - подържа се от всичко, търкаля добре под линукс и уиндоус, поддържа се от всички среди. Имаш си и отделен тул за продъкшън програмиране. Работи много по пъргаво от ST-link и като наливане и като дебъг. Единствения му проблем е, че старата версия страда от деменция. :)

Пон Юни 15, 2015 8:47 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща