Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Търся специалист - да ми направи едни джаджи срещу заплащане 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Търся специалист - да ми направи едни джаджи срещу запла
оф... и адвокатската хич не е лесна!

Особено кофти е като те изклатят и няма какво да направиш. Както мен тая седмица ме прецака общината и нямам изход :evil:
Нашматкали ли ми задължения със задна дата, с много съмнителни основания, без да ме уведомят, даже и сега не искат да ми ги дадат черно на бяло. Правят си квото си искат, естествено в нормална ситуация ще ги съдя и съм сигурен, че ще ги осъдя. Но за съжаление на мен ми трябва спешно данъчната оценка чиста и съм в параграф 22. Ако не изчистя задълженията няма оценка, ако ги изчистя пък напрактика ги признавам и после няма какво да жаля...

Между другото това предстои на много хора, вероятно не е само моята община. Пуснали са да ходят да гледат сградите кой има нова дограма, климатици и т.н. После пишат становища до местните данъци и такси, те пък после щели да пращат писма.... Няма лошо, това им е работата. Лошото е, че не спазват законите. Становищата са некоректни, даже си ги измислят, срещнах един приятел и той в същото положение ми обяснява за някаква пянтова пристройка, която е съборена и изобщо не съществува поне от няколко години. Но пък сега има становище, че била масивна, от тухла... Смях! Обяснението било, че за такова било разрешителното...
Тъй де, ако някой получи подобно писъмце от общината го съветвам да се обърне към адвоката! ;-)

Пет Юни 12, 2015 1:27 pm
Профил

Да дойдат да ме хванат за оная работа, могат да ми опишат супените от градушката рулетни щори но ме съмнява да ми ги приспаднат от данъците ....

Пет Юни 12, 2015 1:33 pm
Профил

ToHu написа:
Да дойдат да ме хванат за оная работа

ааа то ако беше за оная работа ;-)

Хващат за топките и ако искаш да правиш нещо с имота си няма мърдане! И са нагли, аз предния месец се разправях с лихвари и с тях се разбрах къде къде по-лесно. А тия общинари се държат сякаш са хванали Господ за шлифера. За тях няма закон, няма нищо. Правят квото си искат, ако искаш - съди ги, не им дреме на шапката :evil:

Пет Юни 12, 2015 4:10 pm
Профил

Аз нямам имоти на мое име, т.е. хем ша ме хванат, хем ще бъдат поане§* и хем работа ще свършат... имаше едни такива данъчни преди доста години, малко след като ми се изчерпа тарпението станаха много отзививи и услужливи, извода е че човек не трябва да е много търпелив особенно с такива индивиди.

Пет Юни 12, 2015 4:14 pm
Профил

timt написа:
...
Чифут...

Я ме светнете кво значи туй ? Дето преди един познат използва думата 'Кафадар' , нещо обидно предполагам , на въпроса ми кво значи туй, отговора след няколко секундно мислене : Ми кафадар бе ! :)
(извинявка за спама)

Съб Юни 13, 2015 11:33 am
Профил ICQ

Не е обида (не ме вкарвай в такива филми) това си е название на Евреин (в гоглето го има)
Сега да не питаш какво е Евреин! :D

Съб Юни 13, 2015 11:50 am
Профил

Алевиите могат да станат членове на джема (tarikat). След като сключат брак, станат побратими (kafadar) и минат през обреда „тарик“ – ритуален бой с пръчка (боят с пръчка не е характерен за къзълбашите в Източните Родопи). Джемът се възглавява от бабà – уважаван от всички и грамотен мъж, чийто мандат е пожизнен и не се унаследява. Изборът на баба е на демократичен принцип, избира се от активните членове на джема. Без разрешението на бабàта не се провеждат семейни празници, не се строи къща, не се напуска селото. Това условие е нужно не за да упражни той деспотизма си, а за да може джемът да помогне на семейството. На свой ред всички членове помагат на бабàта в земеделската дейност.
Направих си труда да го потърся понеже съм го чувал но не знаех какво е!
Информацията е ТУК!

Съб Юни 13, 2015 12:02 pm
Профил
Ранг: Минаващ

За едно нещо спор няма: има живот в тоя форум :))

Чет Юни 18, 2015 9:39 am
Профил

mitko_el написа:
.....Я ме светнете кво значи туй ? Дето преди един познат използва думата 'Кафадар' , нещо обидно предполагам , на въпроса ми кво значи туй, отговора след няколко секундно мислене : Ми кафадар бе ! :)
(извинявка за спама)

Думата "кавадар" се използва в южната част на варненска област, около село Голица. "Превежда" се като приятел, набор. http://www.bgjargon.com/word/meaning/%D ... 0%B0%D1%80

Чет Юни 18, 2015 10:46 am
Профил

dyaneff написа:
...думата 'Кафадар' , нещо обидно предполагам...

Думата "кавадар" се ... "Превежда" се като приятел, набор.
http://www.bgjargon.com/word/meaning/%D ... 0%B0%D1%80

Баш в дадения линк има и :
" кавадар , човек от еркеч, прост човек; крадлив човек
Гледай го кавадара с к'ви големи очи е, все гледа да открадне! "

:)

Чет Юни 18, 2015 1:33 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4