|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Окт 02, 2026 11:19 pm
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30859 Местоположение: София
|
 Re: Новини от страната
Основната причина е че се прави от аматьори, типично за БГ. Появява се някоя тлъста поръчка, дава се на някой идиот, харчат се един куп пари но пак нищо не се върши. Това ние основнитя проблем, не е въпроса дали ще има отчисления за партията или някой друг, такива винаги има, проблема е че с това което се харчи работата може да се свърши но не от аматьори и идиоти.
|
| Нед Май 24, 2015 11:15 pm |
|
 |
|
Наско
Ранг: Популярен
|
То други няма Ти си потърпевш не докарали електроженист от чужбина ???
|
| Пон Май 25, 2015 11:11 am |
|
 |
|
ToHu
|
Не, намерих си тукашни, само дето не са електроженисти а аргонисти, ама като няма риба и рака е жаба. В крайна сметка на аргон става по качествено, малко по бавно но става. Усвоихме няколко нови технологии, за големи диаметри можем да се конкурираме с електроженист ако прави всичко по процедура, т.е. корен / търкане, 2 паса с търкане и декорация пак с търкане .. при нас няма търкане, корена става по бавно на аргона но доста по качествено, втория пас пак е на аргон от там нататък на телоподаващо, стават чудни заварки, като погледнеш на ренген не може да видиш къде е заварката  За малките е малко кофти, не са удобно за телоподаващото, но пък шевовете са тънки, на 2 паса с аргона стават екстра. Та проблема е е в самите работници, особенно пък за таква работа, ама тия които ги ръководят са идиоти и тия които са правили проекта също. На нашата застава кльона изкара 3 наводнения, чак на последното се скъса, ама скъса, коловете си бяха на място, а се скъса щото реката влачеше едни трупи по 1-2 тона естествено задръстиха решетката, реката преля и всичко през кльона. Това не изкара и една година, килнало се от вятъра .. да му ебеш мамата и вятър и чудо, ще кажеш че сме на Юпитер и вее с 2000 км/ч. Тия са хвърлили двойно повече пари от нужното за това да стане като хората, правили са го 3 пъти по дълго време и накрая не изкара и една година ... кел файда че часовата ставка им е била ниска, като искам по 30 EUR/час за монтажник ме мислят за луд, може и да съм ама поне знам че каквото направим ще надживее обекта. p.s. Да го кажем ей така https://drive.google.com/file/d/0BzFSTB ... sp=sharingVS https://drive.google.com/file/d/0BzFSTB ... sp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0BzFSTB ... sp=sharingили https://drive.google.com/file/d/0BzFSTB ... sp=sharingVS https://drive.google.com/file/d/0BzFSTB ... sp=sharing... ако знаеш колко такива мога да извадя, нещо като хоби ми е да снимам какви идиотии вършат хората е това каченото, Икеа, първо че по времето когато я строиха изпозлването на заварени съединения отдавна беше забранено, но и не можах да схвана идеята на тия найлони вързани с тел, имаше и едни заварки ... ум да ти зайде, ама жената снимаше разни мебели та не можах да ги нащракам.
|
| Пон Май 25, 2015 12:45 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Истинската причина естествено не е вятър. Това е обяснение от ИДИОТИ за ИДИОТИ. Каналджийте слагат две талпи на оградата, като рампа и катерят по тях джипове, бусове, камиони или с каквото са там, колкото да натежи от едната страна и оградата да клекне на другата. Целта е точно умишлено повреждане на оградата, която поддава на натиска и мръсната измет просто прескача по-лесно и скача от по-ниско. Проблемът може да се реши с един откос и доутрепване на който не е уцелен и е на наша територия. Ама нали сме меки китки та явно ремонт на "издухания от вятър" участък е по-евтин(или по-приемлив) от една консерва патрони.
|
| Пон Май 25, 2015 2:54 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Това го занеш от някой който е бил там или предполагаш, защото аз съм склонен да вярвам за вятъра, а и не виждам бодливата тел да е смачкана някъде. Знаейки способностите на БГ строителите вятъра като нищо ще я гътне.
А иначе тая граница си беше охранявана, и ако не друго поне не събаряха кльона навремето, а и знаеха че най-лекото с което ще се разминат ще ги държи поне седмица в болница. Представям се как някой ще ми сгази кльона и после ще трябва да му се слага часови .... другия път засадта ще е с РПГ-то. По мое време ги връщаха живи, е покрай нашата не бяха минавали, т.е. не сме ги хващали, иначе можеше да напраим сефтето на набора.
Тая ограда като хеликоптерите, нали и ние сме с хеликоптери та веднъж ни се оплакваха летците, редовно правят облитане, само дето по хеликоптера няма нищо, ни термални камери ни визуални, дали им по един термален бинокъл ... ама зор да доставят точно тия хеликоптери, имаше къде по добро предложение за тия пари ама явно комисионната им се видя малка. Щели да ги дооборудват, не знам да са, освен ако не е минало скришом та да има само един участник.
|
| Пон Май 25, 2015 5:30 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
А, предполагам...знам го от хора, които са били там. Ако са ме излъгали - и аз лъжа. Иначе "като едно време" няма да се върне за съжаление, а трябва.
|
| Пон Май 25, 2015 5:47 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
ТоНи - тоя наплив по наше време щеше да ни разкаже игрите. За да се опази кльона в такава ситуация, тябва на всяко гърне да се слага по един с лека картечница с по 2-3 кутии патрони. Ние сме имали ситуация с един автобус хора - после 3 дена цялото поделение поиск. Хем само на едно място бяха срязали мрежата.
|
| Пон Май 25, 2015 6:33 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе така е докато не се разчуе че ги връщат в сандъци, или изобщо не ги връщат, ние имахме 30-на прасета, диви, опитаха се да изядът кучето, на трупно хич намше да му мислят, а и никой нямаше да ги търси 2-ма ли са 20-ли са. Стрелба му е майката.
|
| Пон Май 25, 2015 6:52 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Значи казвате, че на берлинската стена е трябвало да се стреля с къртечници и от двете страни на оградата. Кога станахме цигани, кога ни почерня гъза. Преди 25 години бягахме от българия, а сега дай с къртечниците по всеки дето иска да влезне тук - не се притеснявайте те не се задържат тук, продължават си на там на където и ние бягахме на времето. То всъщност не ни трябват огради, трябват ни рейсове да ги извозваме до румъния.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Май 25, 2015 7:52 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9136 Местоположение: Разград
|
Ами да вземем на заем рейсовете от турците, после ще ги дадем назаем на румънците, те на свой ред ще ги дадат назаем на унгарците. Унгарците на словаците, от там на чехите и после вече леля Ангела да се оправя с тях... Да ама тя ич не ще - за нея е най-хуманно да влязат в ЕС ама да останат в БГ. Те и без това много "приличат" на българите дето са там при тях.
|
| Пон Май 25, 2015 8:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Аз не съм бил против нито стрелянето по берлинската стена, нито по турската граница, и съм 100% сигурен че ако ми се беше мернал някой щях да го разстрелям като куче. А между другото твоят коментар и в другата посока работи ... Едните прескачат границата, другите се окупират в гетото си .. абе майка му и мечка ... и едните цигани и другите, то и патронине си струва да се хабят. А иначе тия емигрантите някак по може да им прости човек, ама каналджията да го барнеш .... ей това ми беше една година мечтата, един да ми падне в ръчичките, особенно имаше един който цветя оставяше .... овцете им кълцахме главите с брадвата, тоя щях да го заколя със щангата ... повечето сигурно идея си нямате какъв кеф е да ви изкарат в 2 през ноща Януари да прикриваш до другия ден в 2 ... нощта се преживява щото ти се спи, обаче деня след сън в снега е много неприятен, схванат, измръзнал мечтаеш да го гепиш и да си стоплиш ръцете в топлото му търбухче ....
|
| Пон Май 25, 2015 9:15 pm |
|
 |
|
timt
|
|
| Пон Май 25, 2015 9:20 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Tо няма нужда да се дава, оръжието се взема, но тъй като се познавам предпочитам да не нося оръжие, 100% ще разстрелям ноякого, не че ще е без причина или пък голяма загуба, ама после много разправии. Това не значи че мангустите не трябва да се изтребят, или че ония на браздата трябва да преминават живи ...
|
| Пон Май 25, 2015 9:53 pm |
|
 |
|
timt
|
Аз не ги знам тези гранични работи, но когато се преминава през границата нелегално не се ли стреля вече? Какво е законодателството за такива случаи или трябва да ги приютяваме и храним? Не че съм им душманин особено на тези които бягат от войната но защо не се установят в Турция нали са мюсюлмани. Защо ги пускаме? Ако сега не са заплаха след време ще са голяма заплаха. Примерно стига оградата, решава да мине и го хващат или стига оградата и от другата страна го чакат и той пред тях си минава, какво го правят? Настаняват го в общинско жилище с закуска, обяд и вечеря? Нали сме граница на Европа, как така ги пускаме?
|
| Пон Май 25, 2015 10:40 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
... А мен как не ме пратиха в кауша в казармата за подобен случай още се чудя.  Имаше в поделението фонокартен апарат с карти - онези с магнитната лента. Месец и половина след като ме пратиха в това поделение, всичкото войници имаха карти от 2лв заредени с 20.  Работата се размърдя по едно време и махнаха телефона.
|
| Пон Май 25, 2015 11:33 pm |
|
|