| Автор |
Съобщение |
|
stoyanoff
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Подход към UART комуникация
1-ца избира GPRS, а 0-ла CSD(което нз какво е и за сега не ме интересува). Имам малко модемче тип бизквитка, което си има драйвери ала бала и като го наконфя се регистрира в мрежата и с картата мога да пингвам другите карти в групата и да пращам и получавам данни - сиреч има връзка. Първо си подавам AT\r\n, за да се настрои скоростта на трансфер. После избирам връзката ми да е GPRS(с въпросната 1-ца) и задавам APN мрежата. Следва стартиране на TCP стак-а! Тука съм направил грешка като съм подал отново 1-ца! Преди малко го забелязах! Трябва само APN мрежата! Трябва ли да подам отново името на APN мрежата след AT+QIREGAPP(моля коментари по темата, защото не правя разлика м/у execution и write command! Кога използваме едното и кога другото?!)? Следва включване на wireless връзката. Тука ми се прецаква работата.. Дано проблемът да е бил, че съм подал грешна write command. Защото ако е трябвало execution, там няма какво да объркам и имам друг проблем... Сефте разцъквам такова нещо и още не знам от къде да го подхвана. Направо го гледам като бебе лампа!
_________________www.elkran.com
|
| Вто Май 19, 2015 9:10 pm |
|
 |
|
stefan63
|
бизквитка драйвери ала бала наконфя пингвам
Ьт ясншси фе хежиьпдшхсн ! Горният ред е с объркана клавиатура - БДС, вместо фонетична. Трабваше да бъде "Ай сиктир,бе , неграмотник!"
Баси неуважението към съфорумците!
|
| Вто Май 19, 2015 9:26 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
ОФфф! Остави! Аз ще си се оправям! И не знам кой е неграмотник! Аз може да не знам как да обясня на БГ ping (не знам как се казва на БГ!), драйвер и USB modem ама поне не псувам!
|
| Вто Май 19, 2015 9:57 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
ıɔuǝılı ʇo ıɹnʇɐıʌɐlʞ ıʞsıɐʇıʞ ɯɐʌndnʞ ıs ɐp ɐɯbu ǝɥɔǝʌod
|
| Вто Май 19, 2015 10:31 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
 Колко време си игра, за да го напишеш това?
|
| Вто Май 19, 2015 10:35 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
А прочете ли какво пише 
|
| Вто Май 19, 2015 10:36 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
|
| Вто Май 19, 2015 10:59 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
stoyanoff, отговорите на твоите въпроси са в описанието на АТ-командите. Питай и Чичко Гугъл.
|
| Сря Май 20, 2015 9:12 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Точната последователност кое как и след кое се прави трябва да я има документирана, включително и онагледена с примерна комуникация. Предполагам не очакваш от нас някой да тръгне да ти търси и да ти чете документацията. Ако пък няма документация не знам за къф уй си се спрял на тоя производител... Евентуално ако някой е бачкал с такъв модул може и да ти удари рамо, но аз не съм, така че само мога да ти гледам на кафе...и боб  По принцип преди да се пуска GPRS първата работа е да се види регистрацията в мрежата. Поне при останалите модули е така. Специално при моите аз сам си пускам командички да си чекне пин кода, да се регистрира, гледам дали се е регистрирал, чакам и т.н. Едва след като съм сигурен че съм в мрежата почвам играта с gprs и apn-и. Има модули, при които като го настроиш веднъж той сам след включване си се регистра (ако може) в мрежата. Но пак си мисля че трябва да изчакаш да мине. Не знам, чети...
|
| Сря Май 20, 2015 10:11 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Аз за това пиша! Изтървал съм стъпка, но не знаех коя! Има команда за регистрация в мрежата, която трябва да извика след настройката на бауд рейта! А и в отговора от съпорта стъпката не беше включена и за това имах проблеми! Благодаря на всички!
|
| Сря Май 20, 2015 3:09 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Май 20, 2015 3:16 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Цецо, за първи път правя такова нещо! Реално до преди няколко часа си мислех, че регистрацията става като подам името на мрежата...
|
| Сря Май 20, 2015 3:37 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
Че си изтървал стъпка е ясно, но не е само една.  Я кажи, командите ти с \r\n ли трябва да завършват или само с \r? И каква скорост на трансфер настройваш с AT\r\n.
|
| Сря Май 20, 2015 3:41 pm |
|
 |
|
TheWizard
|
Qnavigator.exe (пратих ти го на пощата/търси го в нета) - гледай лога...send - може и само \R пс  Delivery has failed to these recipients or groups: A problem occurred during the delivery of this message to this e-mail address. Try sending this message again. If the problem continues, please contact your helpdesk.
_________________ main[-1u]={1};
|
| Сря Май 20, 2015 3:51 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Благодаря за програмката! Видях и цялата последователност! Ами в datasheet пише, че всички команди трябва да завършват с \r\n, но има и такива, за които е написано, че трябва да завършват с \r. Скоростта на трансфер е 9600. Не съм опитвал на по-висока, че май имам някакви бъгове в парсера, които трябва да изчистя! ПП: Уточнението, че пустиняка има ICMP беше много добро! Нз от колко време се опитвам да накарам тия от quectel да ми споделят тази секретна информация!
|
| Сря Май 20, 2015 5:24 pm |
|
|